Wat moet je verplicht bij hebben in je auto?

Wat moet je verplicht bij hebben in je auto?

Roan Camping Holidays | 01-07-2018 | Inspiratie

Wat moet je verplicht bij hebben in je auto?

Als je met de auto op weg gaat naar je vakantiebestemming is het slim om een lijstje te hebben wat je allemaal verplicht bij moet hebben in de auto. Wat is nou verplicht om bij te hebben in je auto als je op weg bent naar je vakantiebestemming? Voor veel mensen is dit onduidelijk, en dat is logisch! Zoals zo vaak gelden ook hiervoor in verschillende landen weer andere regels gelden. Roan heeft een lijstje voor je gemaakt zodat je deze er gemakkelijk bij kunt houden als je aan het inpakken bent.

Wat moet er verplicht mee in de auto?
- Veiligheidshesje voor elke passagier
- Gevarendriehoek
- Reservewiel
- Geldig paspoort of identiteitskaart
- Kentekenbewijs
- Groene kaart
- Europees schadeformulier
- EU-dierenpaspoort indien je huisdier met jullie mee gaat op vakantie
- Op de fietsendrager /aanhangwagen met een witte kentekenplaat moet een NL-sticker zijn geplakt
- 2 ongebruikte en direct beschikbare alcoholtesters (Frankrijk)
- Een milieuvignet voor in de grote steden (Duitsland)
- Een vignet, je kunt deze vooraf kopen bij de ANWB of aan de grens van Oostenrijk & Zwitserland

Naast bovengenoemde verplichte artikelen voor in de auto zijn er nog een aantal handige/nuttige dingen om mee te nemen in de auto als je op vakantie gaat!

Voldoende eten en drinken
Of je nou in een lange file terecht komt of pech krijgt onderweg, voldoende te eten en drinken bij hebben in de auto is altijd handig!

Een LPG verloopnippel
De brandstof LPG is redelijk goed en gemakkelijk te verkrijgen in het buitenland, alleen moet je er wel op letten dat de Nederlandse bajonetaansluiting nauwelijks wordt gebruikt bij de tankstations. Je hebt dus een verloopnippel nodig, die te verkrijgen is bij de ANWB!

Om LPG te kunnen tanken in Spanje schaf je de ‘Gasnippel Spanje’ aan, voor het tanken van LPG in Italië of Frankrijk de ‘Gasnippel Italië’ en voor de lansen België, Duitsland en Luxemburg heb je de 'Gasnippel Europa NV' nodig.

Parkeerschijf
Altijd gemakkelijk om bij te hebben, steeds vaker zien we de 'blauwe zones' waarin je alleen mag parkeren als je een parkeerschijf achter je voorruit hebt gelegd.

Contant geld
Snel even wat eten of drinken halen onderweg en vanwege files afgeweken van de grote bekende autowegen? Het komt bijna niet meer voor maar soms kom je nog wel een lokaal tankstationnetje tegen waar je niet met pinpas of creditcard kunt betalen. Een tip van Roan is dus om altijd te zorgen voor wat contant geld in je portemonnee!

EHBO doos
Een ongeluk zit in een klein hoekje dus wees verstandig en zorg dat je altijd een EHBO doos bij je hebt.

Spelletjes en boeken
Het is natuurlijk best een stukje rijden naar de camping dus voldoende vertier is altijd gewenst. Zorg voor genoeg leuke boeken en spelletjes voor onderweg.

Let nog even op het volgende als je in de auto stapt naar de camping!

navigatie

Het gebruik en het bezit van alle apparatuur met flipstaalsignalering is in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk verboden! Zorg dus dat je deze NIET bij je hebt tijdens je vakantie.

Fijne vakantie allemaal! Ons gehele campingaanbod vind je hier.

Zoek & boek

Ervaringen van Roan klanten