Maatregelen op de camping in verband met Covid-19

Datum: 08.10.2020

Nog even en uw vakantie gaat van start.

Wij willen u er als organisatie graag op attenderen dat Italië de volgende maatregel heeft ingesteld: Iedereen moet verplicht een mondkapje dragen. Dit geldt voor iedereen, alle gasten van alle Nationaliteiten. Mensen die in Kroatië en Spanje zijn verbleven in de 14 dagen voor hun aankomst in Italië zijn verplicht om het volgende te doen: zij moeten een certificaat aan de bevoegde autoriteiten kunnen overleggen waarin wordt verklaard dat zij een moleculaire of antigeentest hebben ondergaan, uitgevoerd met behulp van een uitstrijkje, binnen 72 uur vóór hun aankomst op het Italiaanse nationale grondgebied. Uiteraard met negatief resultaat.

In Frankrijk is het dragen van een mondkapje is verplicht in de gemeenten Agde, Marseillan, Vias en Portiragnes. Groepen groter dan 10 mensen zijn verboden. 

Voor onze Nederlandse gasten geldt:
- Sinds 21 juli is het reisadvies voor Kroatië aangescherpt naar code Oranje.
- Op 9 augustus is het reisadvies voor provincie Barcelona (camping Vilanova Park) aangescherpt naar code Oranje.
- Op 21 augustus is het reisadvies voor Slovenië aangescherpt naar code Oranje. Reizigers moeten 14 dagen in quarantaine in Slovenië. Doorreizen van Slovenië is toegestaan.
- Op 25 augustus is het reisadvies voor geheel Spanje en de provincie Hérault (in Frankrijk) aangescherpt naar code Oranje.
- Op 28 augustus is het reisadvies voor de provincie Côte d’Azur (in Frankrijk) aangescherpt naar code Oranje.
- Op 15 september is een negatief reisadvies ontvangen voor de volgende campings: La Chapelle, La Sirène, Le Soleil de la Méditerannée, La Marina de Canet - Les Peupliers en Domaine des Ormes.
- Sinds 22 september geldt code Oranje voor de regio Les Landes: dit geldt voor Nederlandse gasten.

Voor onze Belgische gasten geldt:
Voor Belgische gasten geldt: het reisadvies voor Spanje, Slovenië, de provincies Hérault en Var (in Frankrijk) en de provincies Sibenik- Knin, Zadar en Split (Kroatië) is aangescherpt naar code Rood. Vanaf 8 oktober uur geldt code rood voor alle provincies in Nederland, uitgezonderd de provincie Zeeland.

Gezien de huidige situatie waarin wij zitten, willen wij u graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen. 

Een aantal algemene regels waaraan wij u vragen te houden:
• Was uw handen regelmatig.
- 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
- Was uw handen voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. 
- Was daarna uw handen.
• Onze campingmedewerkers, het regioteam en u bewaren altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Ook bewaart iedereen afstand tot anderen die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Let op; in enkele landen geldt 1 of 2 meter.
• Schud geen handen en maak geen ander fysiek contact.
• Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf in uw accommodatie. Heeft u ook koorts (38 graden celcius of hoger) en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag u weer naar buiten. Heeft u ook koorts (38 graden celcius of hoger) en/of benauwdheid: meld dit direct bij ons.
• Vermijd drukte.

Roan is niet verantwoordelijk voor eventuele foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie. Voor meer informatie over maatregelen in uw vakantieland verwijzen wij u graag door naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat is voor u belangrijk om te weten voorafgaand uw vakantie:
• U ontvangt tezamen met de voucher een email met extra informatie, met hierin onder andere:
- Het telefoonnummer van de campingmedewerker
- Een instructie om niet naar de receptietent/stacaravan te komen maar campingmedewerker te bellen bij aankomst
- Informatie over de vernieuwde check-in procedure 
- De bedden van de stacaravan Supreme Lounge zijn niet opgemaakt zoals u van ons gewend bent, maar het bedlinnen ligt in de stacaravan voor u klaar.

Belangrijke informatie over het gereed maken en de schoonmaak van de door u geboekte accommodatie:
• In de accommodatie is voor u aanwezig:
- Bij aankomst staan de welkomsdrankjes voor u in koelkast klaar.
- Eventuele zwembadkaartjes, slagboomkaartjes, polsbandjes o.i.d. Alle zaken die normaal gesproken overhandigd moeten worden, liggen voor u klaar.
- Een visitekaartje met het telefoonnummer van onze campingmedewerkers.
• Behalve een normale, grondige schoonmaak met normale schoonmaakmiddelen zorgt onze campingmedewerker ervoor dat alle contactpunten extra worden schoongemaakt met desinfecterend middel.
• In iedere accommodatie staan op veilige hoogte schoonmaak middelen voor u klaar. Zo kunt u zelf tijdens uw vakantie ook de nodige schoonmaak verzorgen. In een tent worden deze zaken op de koelkast gezet
• Al het gehuurde bedlinnen ligt altijd in de sealing klaar in de accommodatie.

Onze check-in procedure is aangepast, leest u deze informatie a.u.b
. goed door:
• Onze receptietent/receptie stacaravan wordt op dit moment niet als ontvangst/check-in locatie gebruikt. Wij zullen u dit jaar dus niet begroeten bij onze receptietent met een drankje, maar onze medewerkers brengen u direct naar de accommodatie alwaar een incheck plaats vindt en een drankje in de koelkast voor u klaarstaat.
• Dit jaar kunt u inchecken tussen 17.00 en 20.00. We hebben onze inchecktijd verzet naar 17.00 zodat onze medewerkers meer tijd hebben om uw stacaravan grondig en hygiënisch te reinigen. Op onze Nederlandse campings kunt u meestal eerder aankomen in overleg met onze campingmedewerkers.
• Vanzelfsprekend houden onze campingmedewerkers 1,5 meter afstand tot u en zullen we geen handen schudden.
• De sleutel van de accommodatie ligt binnen voor u klaar en de deur is open, of onze campingmedewerker opent eerst zelf de accommodatie voor u en legt de sleutel op de tafel. 
• De campingmedewerker gaat niet mee op de veranda staan of zitten of in het geval van een bungalowtent: blijft onze campingmedewerker ruim buiten de tent staan.
• De check-in en uitleg over de accommodatie vindt op gepaste afstand plaats.
• Wij vragen u de borg en/of toeristenbelasting zoveel als mogelijk cashless te betalen. U kunt op de meeste camping betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker u toe stuurt per sms of email. Wilt u toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar u het bedrag in kunt doen.
• Maak een afspraak met de campingmedewerker om een kinderfietsje op te komen halen bij de Roan receptie. Er komt 1 ouder met het kind, niet de hele familie. U pakt zelf het uitgekozen kinderfietsje.

Wat verandert er voor u tijdens uw vakantie op de camping:
• Er vindt geen receptie uur meer plaats bij de receptietent/receptie stacaravan, maar daarentegen komt de campingmedewerker dagelijks langs bij uw accommodatie.
• Er ligt geen notitieblok bij de receptietent/stacaravan waar u een boodschap op kunt achter kunnen laten, wij vragen u bij vragen telefonisch contact op te nemen met onze campingmedewerker.
• Een visitekaartje met het telefoonnummer van onze campingmedewerker ligt altijd in de accommodatie voor u klaar. Tevens staat het telefoonnummer van onze campingmedewerker op het 3-poot bord bij de Roan receptie.
• Er vindt geen uitleen plaats van o.a. boeken, tijdschriften, speelgoed aan onze gasten.

Onze check-out procedure is aangepast, leest u deze informatie a.u.b. goed door:
• U dient bedlinnen gesorteerd in plastic zakken te doen en klaar te leggen in de woonkamer.  

Hoe gaat Roan om met de situatie wanneer een gast vermoed besmet te zijn met Covid-19:
Symptomen Covid-19:
Koorts en luchtwegklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, kortademigheid en longontsteking.
U vermoedt dat u het virus heeft:
1. Heeft u last van bovenstaande klachten, informeert u dan direct telefonisch de campingmedewerkers. Zij zullen u en uw mede reisdeelnemers vragen in uw accommodatie te blijven tot verdere instructies.
2. Afhankelijk van het land wordt de procedure opgestart: bijvoorbeeld arts komt testen.
3. Indien u niet positief op Covid-19 wordt getest vragen wij u en uw reisdeelnemers zich pas buiten de accommodatie te begeven zodra u 24 uur klachten vrij bent.
4. Indien u wel positief op Covid-19 wordt getest, dient u en uw reisdeelnemers 14 dagen in quarantaine in de accommodatie te verblijven. Zelfs als uw vertrekdatum eerder dan deze 14 dagen ligt. U en uw reisdeelnemers blijven minimaal 14 dagen in quarantaine, maar mogen zich pas zich buiten de accommodatie begeven zodra zij 24 uur klachten vrij zijn. 

Gasten die zijn vertrokken van de camping en hierna positief getest zijn op Covid-19 worden vriendelijk verzocht dit direct te melden aan het hoofdkantoor van Roan.

Voor de specifieke maatregelen per camping verwijzen wij u graag door de website van de camping zelf. Klik hier voor op de campingnaam in onderstaand overzicht. Voor specifieke maatregelen per land klikt u op het land naar keuze in onderstaand overzicht.

Spanje

Playa Brava
La Siësta
Valldaro
Cala Gogo
Cala Canyelles
Bella Terra
La Masia
El Garrofer
Vilanova Park
Playa Montroig

Italië

Okay Lido
Village Lago Maggiore
Altomincio Family Park
Bella Italia
Del Garda
Butterfly
San Vito/Cisano
Belvedere
Piantelle
Eden
La Rocca Manerba
Villaggio Europa
Pra'delle Torri
San Francesco
Portofelice
Mediterraneo
Ca'Savio
Union Lido
Marina di Venezia
Tahiti
Spiaggia e Mare
Rubicone
Le Pianacce
Le Capanne
Etruria
Park Albatros
Norcenni Girasole Club
Orbetello Camping Village
Village Fabulous
Rosselba le Palme

Oostenrijk

Bella Austria

Slovenië

Terme Catez

Kroatië

Park Umag
Lanterna Premium Camping Resort
Zelena Laguna
Bijela Uvala
Valkanela
Vestar
Bi Village
Polari
Cikat
Krk Premium Camping Resort
Baska Beach Camping Resort
Zaton Holiday Resort
Solaris Beach Resort
Belvedere Trogir

Frankijk

La Croix du Vieux Pont
Les Mouettes
Domaine des Ormes
Le Val de Bonnal
Domaine de Chalain
Le Clarys Plage
La Dune des Sables
L'Ideal
Aluna Vacances
Le Ranc Davaine
Aloha Plage
La Grand'Terre
Les Lacs du Verdon
Saint Avit Loisirs
Le Vieux Port
Les Trois Vallées
L'Etoile d'Argens
Domaine de la Noguière
La Pierre Verte
Domaine des Naïades
Le Méditerranées- camping Beach Garden
Le Napoléon
Le Méditerranée Plage
Le Sérignan-Plage
Les Sablons
Domaine de la Yole
Mas des Lavandes
Les Sablines
La Marina de Canet - Les Peupliers
Le Soleil de la Méditerranée
La Sirène
La Chapelle

Nederland

De Schatberg
Roompot Beach Resort
Bospark 't Wolfsven
Callassande
Bospark Lunsbergen
Klein Vink
Hunzepark
Hunzepal
Kijkduin

De Molenhof

Ervaringen van Roan klanten