Regio Ile-de-France bij Roan Luxury Camping Holidays.

Campings Île-de-France

Île-de-France wordt in het noorden van Frankrijk gezien als een van de historische regio's. Deze regio is economisch heel sterk en belangrijk voor het land met Parijs als hoofdstad voor de toeristenstroom. Tevens is de regio Île-de-France de meest dichtbevolkte regio van Frankrijk. Aangezien Île-de-France meer een verstedelijkte regio is geworden trekt deze regio gemiddeld meer toeristen die van steden en levendigheid houden dan toeristen die de vakantie graag in een rustige omgeving willen doorbrengen. In Île-de-France kan er geen moment van verveling aanwezig zijn door de aanwezigheid van vele trekpleisters verspreidt over de regio.

1 camping gevonden in Île-de-France

Toon kaart
Overzichtsfoto van het zwembad op Roan camping Le Chêne Gris.
Le Chêne Gris

Frankrijk - Noord-Frankrijk - Île-de-France - Pommeuse

 • Disneyland Parijs ligt op slechts 20 minuten rijden
 • Zwembad met glijbaantje en overdekt bad
 • Leuke activiteiten op en rond de camping
6.2

Stacaravans

(1 types beschikbaar)
za 06 jul - za 13 jul
vanaf  640,91

Onze campings in Île-de-France

In Île-de-France bieden wij de camping Le Chêne Gris aan. De camping bezit over voldoende activiteiten faciliteiten om jouw campingvakantie onvergetelijk te maken. Gasten kunnen genieten van een prachtig zwembadcomplex met een verwarmd buitenbad en een overdekbaar zwembad. Camping Le Chêne Gris heeft een gunstige locatie in het noorden van Frankrijk waardoor een dagtrip mogelijk is naar de stad Parijs en Disneyland Parijs. En dat met een acceptabele reistijd voor een onvergetelijke campingvakantie bij Le Chêne Gris!

Bezienswaardigheden in Île-de-France

Aan bezienswaardigheden en attracties niets tekort bij een campingvakantie in Île-de-France. Je kunt enkele wereldberoemde monumenten bezoeken en de regio heeft een overvloed aan kastelen en paleizen. In Île-de-France zijn er een hoop trekpleisters die prioriteit hebben om te gaan bezoeken en prima gecombineerd kunnen worden bij een dagtrip:

 • De wereldberoemde Eiffeltoren is onder de Fransen en toeristen de meest indrukwekkende trekpleister in de hoofdstad Parijs. Je hebt de mogelijkheid om met een lift naar de top te gaan van de Eiffeltoren waar een prachtig uitzicht van de hoofdstad Parijs op staat te wachten! De Eiffeltoren is ook prachtig als het donker is vanwege de lichtshow die je kunt bekijken binnen een bepaalde tijdslot.
 • Het Louvre museum is ook een trekpleister dat je gezien moet hebben bij een bezoek aan de hoofdstad Parijs. Het museum kun je in de stad herkennen aan de vorm van een piramide. Dit museum trekt veel aandacht door de aanwezigheid van het kunstwerk Mona Lisa en Venus van Milo.
 • Net buiten de hoofdstad Parijs kun je het adembenemende Versailles paleis bezoeken. Dit paleis wordt door men gezien als een van de charmantste paleizen in de wereld door het prachtige interieur en de oppervlakte van de tuinen die een onderdeel zijn van het Versailles paleis.
 • Een iconische kathedraal in de hoofdstad Parijs is Notre-Dame. In 2019 is dit juweeltje erg beschadigd geraakt door een grote brand en dit leidde tot groot verdriet bij de Fransen. Echter blijft deze kathedraal in het hart van de Fransen en toeristen blijven het een indrukwekkend monument vinden.
 • Île-de-France is voor kinderen ook een paradijs door Disneyland Parijs. Dit pretpark is wereldberoemd en trekt per jaar veel families vanwege de uitstraling van het park en door de aanwezigheid van zowel spectaculaire als kinderattracties. Kinderen kunnen knuffelen of op de foto met bekende figuren van Disney, zoals Mickey Mouse en Donald Duck. En volwassenen kunnen de uitdaging aangaan om spectaculaire attracties uit te proberen.  
 • Montmartre is een bekende wijk in de hoofdstad Parijs op een heuvel. Deze wijk trekt veel toeristen vanwege de witte basiliek Sacré-Cœur boven op de heuvel. In deze wijk wonen ook veel kunstenaars, dus er kan de mogelijkheid zijn om een portret van jezelf te laten maken door een kunstenaar op straat. De trappen naar boven kunnen voor sommige personen intensiever zijn dan andere personen.
 • In de hoofdstad Parijs is de Arc de Triomphe ook een iconisch hoogstandje. Dit monument is in de vorm van een boog en is een eerbetoon aan de militairen die Frankrijk naar overwinningen hebben gebracht tijdens de Eerste Wereldoorlog. Dagelijks worden er een vlam ontstoken voor herdenking van de gesneuvelden.
 • Voor de muziekliefhebbers is er een muziek gerelateerde museum te vinden, namelijk Het Musée de la Musique. In dit museum in de hoofdstad Parijs kun je dergelijke muziekinstrumenten en kunstwerken bestuderen. Verder zijn er workshops voor volwassenen aanwezig. 
 • Naast trekpleisters in de hoofdstad Parijs zijn er ook andere pareltjes in Île-de-France. Het kasteel van Rambouillet was voorheen een koninklijke residentie en is omringd met prachtige tuinen en een groen bos. Als je behoefte hebt aan rustige plek is een bezoek aan dit kasteel een goede keuze tijdens een campingvakantie in Île-de-France.
 • In de hoofdstad Parijs kun je goed winkelen voor kleding en accessoires. De lange straat Champs-Élysée geniet veel faciliteiten zoals bekende en luxe winkels, bioscopen, cafés en restaurants waarmee het een van de bekendste en duurste straten ter wereld is.

Klimaat in Île-de-France

In Île-de-France is er sprake van een gematigd zeeklimaat. Dit betekent milde tot warme zomers met uitschieters boven de 30 graden Celsius. In de zomerperiode hoeft je geen zorgen te maken om regelmatige neerslag. De winters zijn daarentegen redelijk koud met temperaturen tussen de 5 en 10 graden celsius met kans op vorst en sneeuwval. Voor het meeste zonlicht zijn de maanden april tot en met september het meest raadzaam.

Vervoer in Île-de-France

De infrastructuur van Île-de-France is goed geregeld. Je kunt goed verplaatsen in zowel de steden als de omliggende omgeving in de regio. In de hoofdstad Parijs zijn de metro en tram het meest  gebruiksvriendelijk vanwege de goede en snelle verbindingen binnen de stad Parijs en omliggende gebieden. Parijs telt meer dan 300 metro stations, dus je kunt op elk moment de metro pakken. De bus is ook een optie als vervoersmiddel binnen de hoofdstad Parijs maar wordt afgeraden door de drukte op de weg in de hoofdstad Parijs. Een huurauto is ook mogelijk in de hoofdstad Parijs en op andere locaties in Île-de-France. In de hoofdstad Parijs kan het erg druk zijn op de wegen en parkeren in het centrum is ook heel prijzig. Je hebt ook een regionaal treinsysteem dat de hoofdstad Parijs met de omliggende omgeving om langere afstanden sneller af te leggen.

Gerechten in Île-de-France

In Île-de-France ga je vooral culinaire tradities terugvinden bij restaurants en cafés. Enkele gerechten en gebakjes die uit moet proberen tijdens een campingvakantie in  Île-de-France: Croissant, Escargot (slakkengerecht), baguette (Franse stokbrood), quiche (hartige taart), ratatouille (gestoofde groenten), macarons (amandelkoekjes) en fromages (soorten kazen). Een Franse rode of witte wijn is goed te combineren met de culinaire gerechten. 

Belangrijke informatie en handige tips

Ben je op zoek naar handige tips en informatie voor jouw campingvakantie in Île-de-France ? Op onze Frankrijk pagina vind je onder het kopje ‘meer informatie’ allerlei handige informatie en tips. 

Onze gasten over boeken bij Roan: