Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 12-03-2015 | Lokale tips

Watersport in Frankrijk

Wat is er nu heerlijker tijdens je vakantie dan lekker dobberen op het water in een bootje? Of houd je juist meer van een avontuurlijke kanotocht of raften? In Frankrijk zijn er heel veel mogelijkheden voor liefhebbers van watersport en wie kunnen daar nu beter over vertellen dan de medewerkers van onze eigen campings?

Een boot huren in Languedoc-Roussillon
Als je wilt varen in Frankrijk maar je hebt zelf geen boot, dan zijn er heel veel plaatsen waar je een boot kunt huren. Zo kun je bijvoorbeeld op het Canal du Midi, in het gebied Languedoc-Roussillon, met gehuurde boten varen. Een leuke tip als je verblijft op camping Le Serignan Plage. Via dit kanaal kom je langs diverse dorpjes waar je kunt aanleggen en je vaart door een schitterend landschap met wijngaarden en een rijke geschiedenis.

Kanaal du Midi

Kanoën in de Dordogne
Eerder schreven we al een artikel over de prachtige Dordogne, de bezienswaardigheden en het mooie landschap. De lokale medewerkers van camping Saint Avit Loisirs raden je echt aan om tijdens je vakantie in dit gebied te kanoën op de rivier de Dordogne, de Isle of één van de andere riviertjes in deze omgeving. Zo zie je het prachtige landschap vanuit een heel ander perspectief. Je kunt ook Brantôme bezoeken, het Venetië van de Perigord, en daar een boottochtje maken. Leuk voor het hele gezin!

Dordogne

Waterplezier in de Jura
Als je op camping Le Val de Bonnal in de Jura verblijft, zijn er ook genoeg mogelijkheden om je te vermaken in en rond het water. Op het landgoed liggen maar liefst vier meren. Het eerste meer leent zich uitstekend voor zwemmen, waterfietsen en bootje varen. Aan dit meer ligt tevens een strand waar je heerlijk kunt zonnen. De andere twee meren zijn geheel gereserveerd voor vissers. Je kunt ook een prachtige wandeling maken om de vier meren heen

Camping le Val de Bonnal

Raften in de Provence
De echte avontuurlijke watersporters kunnen in de Provence hun hart ophalen volgens de lokale medewerkers van camping Domaine du Verdon. De rivier de Verdon stroomt langs deze camping en er zijn in de buurt diverse bureaus waar je rafts kunt huren. Hier zijn stroomversnellingen van diverse niveaus te vinden, voor beginners en gevorderden. Van Point Sublime naar Pont de Caletas vind je zelfs de heftigste stroomversnelling ter wereld! Het raften zorgt niet alleen voor een avontuur, maar tijdens de tocht heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. De echte geoefende kajakkers nemen de beroemde Imbut, een extreem smalle kloof.

Raften Verdon

Zo zie je dat er voldoende mogelijkheden zijn voor watersport in Frankrijk. Of je nu wilt varen in Frankrijk of juist op zoek bent naar avontuur, er is voor iedereen wat wils te vinden. Wil je tijdens je vakantie meer weten over de mogelijkheden in de omgeving van de camping? Vraag hier dan gerust naar bij de lokale medewerkers van Roan op de camping. Zij weten als geen ander wat er allemaal te doen is!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: