Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 28-12-2014 | Lokale tips

Ontdek de Dordogne

De Dordogne is een prachtige streek in Frankrijk met een mix van natuur, cultuur, historie en natuurlijk heerlijk eten en drinken. De streek is vernoemd naar de brede rivier die er doorheen stroomt en aan deze rivier liggen mooie steden en dorpjes. Je kunt je zowel op het water als langs het water prima vermaken! Maar wat zijn nu de plekjes die je zeker niet mag missen als je hier op vakantie bent? De lokale medewerkers van camping Saint Avit Loisirs vertellen het je!

De grotten van Lascaux
De grotten van Lascaux behoren tot de belangrijkste prehistorische vondsten in de wereld. Daarom wordt Lascaux ook wel de ‘sixtijnse kapel van de prehistorie’ genoemd, met prachtige schilderingen van meer dan 17.000 jaren oud. Maar de originele rotstekeningen zijn te kwetsbaar voor veel publiek en daarom is er een replica gebouwd, ‘Lascaux II’ die wel voor iedereen te bezoeken is. Deze replica bestaat uit twee zalen, de zaal van de stieren (taureaux) en de doorgang (diverticule axial). Dit vormt samen het mooiste, en bijna niet van het origineel te onderscheiden, gedeelte van Lascaux. De kaartverkoop vindt plaats in het dorp en de tickets kunnen, zeker in het hoogseizoen, in de loop van de dag uitverkocht raken. Met het ticket heb je ook toegang tot het prehistorische dierenpark ‘le Thot’.

Grottekening Lascaux

Voorbeeld van een prehistorische grottekening (bron: Skynet.be)

Het toeristische centrum van de Perigord
Hét toeristische centrum van de Perigord moet iedereen gezien hebben. Hier vind je mooie, smalle straatjes met leuke Franse winkeltjes waar je urenlang rond kunt struinen. Periqueux is de oude hoofdstad van Dordogne. De stad dateert uit de Romeinse tijd en het stadscentrum is het grootste door monumentenzorg beschermde stadscentrum van Frankrijk. De oude binnenstad is autovrij en daardoor ideaal voor een wandeltocht door de verschillende straatjes en steegjes. Hier kom je verschillende prachtige gebouwen tegen, maar ook leuke winkeltjes en een lokale markt met echte Franse specialiteiten.

Centrum Perigord

Het centrum van Perigord Noir (bron: Frankrijkinbeeld.nl)

Prachtige kastelen
Het landschap van de Dordogne wordt gesierd door vele prachtige kastelen die zeker een bezoek waard zijn. Het wordt ook wel het gebied met de grootste kasteeldichtheid genoemd. In ieder dorp of in iedere plaats is wel een kasteel te vinden en deze variëren in grootte. Er zijn kastelen met bijzonder fraaie, goed onderhouden tuinen en kastelen met een compleet museum. Ieder kasteel heeft een eigen verhaal en het is zeker de moeite waard om een aantal kastelen te bezoeken tijdens de vakantie.

Kasteel Hautefort

Château de Hautefort (bron: Mooretraveltips.com)

Vanaf het water ontdekken
Om het landschap van de Dordogne vanuit een ander perspectief te zien is een boottocht of een kanotocht over één van de mooie rivieren, zoals de Dordogne of de Isle, echt aan te raden. Je kunt ook Brantôme bezoeken, het Venetië van de Perigord, en daar een boottochtje maken. Genoeg waterplezier in de omgeving van de Dordogne voor het hele gezin, je kunt er zelfs zwemmen in sommige rivieren of een duik nemen in het zwembad op de camping!

Kanoen Dordogne

Kanoën in de Dordogne (bron: Canoedordogne.pro)


Genoeg mogelijkheden om de prachtige omgeving en de bijzondere bezienswaardigheden van Dordogne te verkennen en daarna heerlijk uit te rusten op de camping!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: