Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 16-07-2018 | Lokale tips

Tunnels onderweg naar je vakantieadres

Vooral als je in het hoogseizoen op vakantie gaat is het slim vooraf goed te kijken hoe je gaat rijden, waar er wegwerkzaamheden zijn onderweg en waar er files ontstaan. Zo kun je tijdens de autoreis gemakkelijk schakelen en scheelt het weer een paar uurtjes in de file rijden!

Op vakantie naar de camping in Italië, camping in Kroatië, camping in Slovenië of camping in Oostenrijk betekent minimaal 1000 kilometer rijden met de auto. Met genoeg eten, drinken, spelletjes voor de kinderen en regelmatig een tussenstop is zo'n autoreis echt goed te doen. Je bent natuurlijk onderweg naar je vakantiebestemming dus vergeet niet dat je vakantie al begonnen is! Geniet van de omgeving en houdt het gezellig in de auto.

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de camping in Zuid-Europa te rijden. Houd er wel rekening mee dat je in het hoogseizoen te maken kunt krijgen met wat langere files die zich vaak voordoen voor de tunnels. Wij hebben de tunnels richting het zuiden voor je op een rijtje gezet, hierbij geven wij ook aan hoe je de tunnels kunt omzeilen.

De Tauerntunnel en Katschbergtunnel beide in Oostenrijk

Traffic Jam

Hoe kun je deze tunnels omzeilen? Je kunt een alternatieve route nemen en de Tauerntunnel en eventueel de Katschbergtunnel vermijden door over de Tauernpas te rijden (dit is een provinciale weg en enige ervaring in het rijden in de bergen is hier wenselijk). Let op; Tauernpas wordt afgeraden voor auto’s met alle soorten aanhangers en de Katschbergpas is verboden voor auto’s met alle soorten aanhangers.

De Karawankentunnel op de grens van Oostenrijk en Slovenië
Richting de camping in Kroatië --> Om de Karawankentunnel richting Kroatië te omzeilen rijd je na Villach richting Italië via Arnoldstein - Tarvisio - Udine - Trieste - Koper (Capodistria) en vervolgens volgt je de gewenste route weer. Ook hier kan het in het hoogseizoen druk zijn bij de tunnels in Oostenrijk, maar je hebt geen oponthoud bij de Karawankentunnel.

Richting de camping in Slovenië --> Rijd via de A3 naar Keulen, Frankfurt, Würzburg, Neurenberg, Regensburg en vervolgens naar de stad Passau. Bij Passau houd je Graz aan en bij Graz volg je de richting Maribor. Bij Maribor rijd je richting Ljubljana via de A1/E57.

De Gotthardtunnel in Zwitserland

Gotthard Tunnel

Richting onze campings in Italië --> Indien er file staat voor de Gotthard tunnel kun je ervoor kiezen de tamelijk gemakkelijke Gotthardpas te rijden. Je rijdt dan over de berg i.p.v. door de tunnel. (dit is een provinciale weg en enige ervaring in het rijden in de bergen is hier wenselijk). Deze route over de Gotthardpas wordt afgeraden voor auto's met een aanhangwagen. Afhankelijk van de lengte van de file voor de Gotthardtunnel neem je op de A2 één van de volgende afritten; Altdorf (nr. 36), Erstfeld (nr. 37), Amsteg (nr. 38), Wassen (nr. 39) of Göschenen (nr. 40). De laatste afrit is vaak niet te bereiken omdat deze net voor de tunnel is gelegen en hier de file al staat. Rij vervolgens de N2 richting Andermatt. De Gotthardpas staat hier aangegeven. Op de pas volg je richting Airolo. Bij Airolo kunt je weer de snelweg A2 op.

Vaak kiezen onze gasten ervoor om vlak voor de tunnels te overnachten. Zo kun je de volgende ochtend vóór de files al door de tunnel heen en beginnen jullie weer vol goede moed aan de laatste paar uurtjes in de auto richting je luxe campingvakantie.

Nog een laatste tip van ons; Vergeet niet een autobahnvignet te kopen voordat je Oostenrijk, Zwitserland of Slovenië binnenrijdt!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: