Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 01-05-2015 | Inspiratie

Kamperen: natuur en cultuur

In het aanbod van Roan zijn zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers leuke campings te vinden. Denk aan campings in bosrijke gebieden, aan de zee of juist vlakbij een grote stad zoals Rome. Maar wat zijn nu specifieke aanraders als het gaat om campings in de buurt van mooie natuurgebieden of juist dichtbij leuke steden die een bezoek waard zijn? Wij zetten ze voor je op een rij!

Campings vlakbij Barcelona
Wil je heel graag tijdens je vakantie een bezoek brengen aan Barcelona? Er zijn twee campings in het aanbod van Roan die op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Barcelona liggen:

Camping La Sirene

Camping La Chapelle

Camping La Sirene organiseert diverse excursies per bus, onder andere naar Barcelona. Bij camping La Chapelle kan je zich ook inschrijven voor diverse excursies naar o.a. Barcelona, Perpignan of Carcassonne.

Parc Guell Barcelona

Parc Guell in Barcelona

Campings vlakbij Rome
Als je graag een bezoek aan Rome wilt brengen tijdens je kampeervakantie, dan zijn Village Fabulous en camping I Pini een aanrader. Camping Village Fabulous ligt op slechts 15 kilometer van de hoofdstad van Italië en de zee ligt op 10 kilometer afstand. Camping I Pini ligt op 38 kilometer van het centrum van Rome, in een bosrijke omgeving. Je kunt tijdens je vakantie op deze campings dus genieten van zowel natuur als cultuur.

Colosseum in Rome

Het bekende Colosseum in Rome

Cultuur snuiven in Florence, Pisa en Lucca
Als je een aantal mooie plaatsen in Italië wilt bezoeken, dan is camping Norcenni Girasole Club een aanrader. Deze camping ligt zo’n 30 kilometer van de prachtige stad Florence en plaatsen zoals Pisa, Siena, Volterra en Lucca liggen ook in de nabije omgeving. De camping ligt in de Chianti streek, een zacht glooiend heuvellandschap met dromerige dorpjes en natuurlijk de wijnboerderijen waar je terecht kunt voor het proeven van een glaasje Chianti wijn.

Chianti streek

De prachtige Chianti streek

Kamperen tussen de olijfbomen

Op camping Piantelle kampeer je letterlijk tussen de olijfbomen! Deze wat kleinere camping ligt aan de zuidwestkant van het Gardameer. Binnen een halfuur vanaf deze camping rijd je tussen de bergen. Het mooie Idromeer ligt op 45 minuten rijden en vanaf daar kun je door naar het Ledromeer richting Riva del Garda en vervolgens langs die kant van het Gardameer weer terug naar de camping.

Ledromeer

Wandel langs het prachtige Ledromeer

Het bijzondere Dalmatië
In het artikel over het wonderlijke Dalmatië kon je al lezen hoe prachtig deze streek in Kroatië is. Amadria Park Camping Trogir ligt, zoals de naam al zegt, direct aan het strand maar ook op korte afstand van diverse Nationale Parken waaronder de Krka-watervallen en de Kornati-eilanden. De Plitvice-meren liggen iets verder weg, maar zijn ook zeker een bezoek waard als je op deze camping verblijft. Als je cultuur wilt snuiven kun je terecht in de historische steden Šibenik, Split en Trogir.

Krka watervallen

De Krka-watervallen

Kamperen tussen de bergen
Een camping die omgeven is door werkelijk prachtige natuur is camping Bella Austria in Steiermark, Oostenrijk. Hier kampeer je letterlijk tussen de bergen. Bella Austria is bovendien een ideale uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld het Middeleeuwse bierstadje Murau, op 20 kilometer afstand van de camping. Je kunt ook naar de Sölkpaß rijden, een bergpas op zo'n 1800 meter. Tijdens deze tocht heb je schitterende panorama's over het Oostenrijkse berglandschap.

Belle Austria

De prachtige omgeving van camping Bella Austria

De groene valleien van de Ardèche De Ardèche is een hele mooie regio die bekend staat om de hoogvlaktes met imponerende kloven, valleien met bossen, wijngaarden en vele leuke dorpjes. De rivier leent zich bovendien uitstekend om al kanoënd dit landschap te ontdekken. Het hoogtepunt van de kanotocht is de Pont-d'Arc, een door de natuur gevormde boogbrug die zich over de Ardèche spant. In deze regio heb je bij Roan de keuze uit drie campings: Aluna VacancesLe Ranc Davaine en La Grand Terre. Op deze campings kun je heerlijk tot rust komen met je hele gezin.

Ardeche

Kanoën tussen de rotsen in de Ardèche

Genieten in de Provence
In Frankrijk is nog een gebied met een adembenemend landschap: de Provence. Het is de ideale bestemming voor mensen die houden van de natuur en het beleven van een actieve vakantie. Je kunt er wandelen, raften, kajakken, mountainbiken en motorrijden. En na de activiteiten kun je lekker uitrusten op camping Domaine du Verdon, midden in de Provence in het gebied van de Verdon. Een korte wandeling vanaf deze camping brengt je bij het dorpje Castellane met gezellige winkelstraatjes en restaurantjes en op een halfuur rijden ligt het 'Point Sublime', een uitzicht waar je een spectaculair uitzicht hebt over Gorges du Verdon.

Uitzicht Point Sublieme

Het uitzicht vanaf Point Sublime

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden qua campings als je een liefhebber bent van natuur en/of cultuur. Europa heeft zoveel moois te bieden, en dat kun je ontdekken door één van deze campings te boeken. Aarzel ter plekke niet om meer informatie te vragen bij de lokale medewerkers van de camping. Zij weten alles te vertellen over de natuurgebieden en bezienswaardigheden in de omgeving.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: