Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 26-02-2015 | Lokale tips

Het wonderlijke Dalmatië

De regio Dalmatië in Kroatië is voor veel mensen een nog relatief onbekende regio, in Kroatië kiest men vaker voor een vakantie in de regio Istrië, maar Dalmatië wordt wel steeds populairder onder de Nederlandse vakantiegangers en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Het is een prachtige regio met een azuurblauwe, schone zee en overweldigende natuur. Maar wat is er nog meer te zien en te doen tijdens een campingvakantie in deze omgeving?

De lokale medewerkers van camping Solaris Beach Resort en Zaton Holiday Resort kunnen je daar alles over vertellen en in dit artikel geven ze alvast een aantal tips!

Bezoek de Nationale Parken
In de omgeving van Dalmatië zijn diverse Nationale Parken waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Nationaal Park Krka staat vooral bekend om de watervallen. Het park is vernoemd naar de rivier de Krka die het park omsluit en heeft een totale oppervlakte van 111km². De Skradinski Buk is de grootste waterval en deze loopt over een totale lengte van 800 meter, waar het water over 17 kleinere watervallen naar beneden valt. Je kunt hier heerlijk wandelen en de mooiste foto’s maken. Er is een vaste wandelroute van ongeveer een uurtje waarbij je de watervallen vanuit verschillende hoeken kunt bekijken.

Krka waterval

Naast Nationaal Krka zijn de Nationale Parken Kornati en Paklenica ook een aanrader. Nationaal Park Kornati is een eilandengroep voor de kust van Dalmatië en deze 140(!) onbewoonde eilanden zijn alleen per boot bereikbaar, maar er zijn ook diverse georganiseerde boottochten die je hier naartoe brengen. Het gebied werd vanwege haar uitzonderlijke schoonheid, het bijzondere leven onder water en de grillige kustlijn uitgeroepen tot Nationaal Park.

Komati

Het Nationale Park Paklenica is vooral bijzonder vanwege de twee indrukwekkende kloven die vanaf de zee tot aan de hoogste top de berg insnijden, de grote Velika Paklenica kloof en de kleine Mala Paklenica kloof. Dankzij de grote klimaatverschillen heeft het Nationale Park bovendien een rijke flora en fauna en het is een bekend klimgebied. Het park is goed bereikbaar met de auto en er zijn diverse mooie wandelroutes en fietsroutes.

Paklenica

Ga op avontuur
Naast de prachtige natuur in de nationale parken is er voor de echte avontuurlijke vakantiegangers ook genoeg te doen. Zo kun je er bijvoorbeeld bungee jumpen vanaf de Šibenik brug. Dit is de enige brug in Kroatië waar je mag bungee jumpen, op 40 meter hoogte.

Sibenik

Het adventure park Kožino is ook een aanrader voor de liefhebbers van een uitdaging. Hier zijn meer dan 100 touwbanen waar je overheen kunt lopen, van eenvoudige tot moeilijkere banen. Er is ook een tokkelbaan waar je in een snel tempo naar beneden glijdt. Het Adventure park is leuk voor kinderen én volwassenen!

Adventure Park Kozino

Als je van avontuur houdt, dan mag het raften tijdens je vakantie in Kroatië eigenlijk niet ontbreken. Op de Zrmanja rivier is een onweerstaanbare rivier voor rafters doordat deze door één van de mooiste ravijnen van Europa stroomt, met kristalhelder water, rotsformaties van 200 meter hoog en prachtige watervallen. Tot en met juni kun je hier raften, waarna het waterpeil zakt en de rivier ideaal is om te kajakken of kanoën.

Zrmanja Raften

(Bron: Kongres-magazine.eu)

Rust lekker uit
Na het bekijken van de prachtige natuur en het ondernemen van de diverse avontuurlijke activiteiten kun je heerlijk uitrusten op de camping. In het aanbod van Roan vind je diverse campings in Dalmatië waar je heerlijk kunt genieten met het hele gezin. Op de campings zijn diverse faciliteiten en activiteiten voor kinderen aanwezig, waaronder een zwembad en animatieprogramma. De ideale uitvalsbasis voor een vakantie in deze prachtige omgeving!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: