Kamperen aan zee

Roan Luxury Camping Holidays | 20-08-2022 | Lokale tips

Kamperen aan zee

Wakker worden met het rustgevende geluid van de golven. Uit je tent of stacaravan stappen en om daarna direct met je voeten door het heerlijke zand te woelen. Je kinderen kunnen de hele dag in het zand spelen en in de zee zwemmen. Wat is er nu heerlijker dan kamperen op een camping aan zee? Roan heeft diverse campings in het aanbod die direct aan zee liggen. En in de omgeving van deze campings is ook heel veel te zien en te beleven. Wij zetten de leukste tips voor je op een rij!

Campings Italië aan zee
In Italië zijn er heel veel campings aan zee om uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen aan de Toscaanse kust, aan de westkant van de ‘laars’ van Italië. De campings liggen aan de mooie witte zandstranden van Toscane en zijn een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Pisa, Florence, Sienna, Lucca en het eiland Elba. In de nabije omgeving van deze campings aan zee zijn ook diverse leuke oude stadjes en dorpjes te bezoeken.

Florence

De prachtige stad Florence

Je kunt in Italië ook kamperen aan de Adriatische Kust. De Adriatische Kust staat bekend om zijn brede, lange zandstranden, mooie grote campings en gezellige vakantiedorpjes. Kies je voor een vakantie aan de Adriatische Kust dan kun je bovendien ook een bezoek brengen aan de prachtige stad Venetië. Zijn jullie in voor een beetje meer spanning en sensatie? Ga dan met je kids naar het aquapark Aqualandia, met de hoogste waterglijbaan ter wereld en de hoogste bungeejumptoren van Europa is er voor ieder wat wils.

Camping Union Lido

Het enorme aquapark bij camping Union Lido

De meest populaire campings aan zee in Italië bij Roan zijn:
Park Albatros - Toscane
Etruria - Toscane
Marina di Venezia – Adriatische Kust
Union Lido - Adriatische Kust
Pra'delle Torri - Adriatische Kust

Een overzicht van alle campings aan zee in Italië vind je hier.

Campings Frankrijk aan zee
Binnen het campingaanbod van Roan behoren ook diverse campings aan zee in Frankrijk. Verspreid langs de kustlijn vind je leuke campings direct aan zee in Normandië, de Vendée, de Côte d’Azur en de Languedoc-Roussillon. Iedere camping en iedere plek in Frankrijk heeft weer haar eigen sfeer en uitstraling! De bekende regio Côte d’Azur staat bekend om zijn zonovergoten stranden en bekende kustplaatsen zoals St. Tropez, Cannes, Nice, Fréjus en Saint Maxime. Een aanrader dus als je houdt van een traditioneel vakantiegebied met prachtige boulevards en mooie stranden.

Boulevard Cannes

Ook ’s nachts is er veel te beleven aan de boulevard in Cannes

Aan de kustlijn van de Languedoc-Roussillon zijn ook diverse campings aan zee te vinden. De zandstranden van de Languedoc-Roussillon lopen langzaam af in de Middellandse zee, waardoor het ideale stranden zijn voor een vakantie met jonge kinderen.

Strand Languedoc

Het strand bij Les Méditerranées- Camping Beach Garden in de Languedoc

Je kunt bovendien ook een bezoek brengen aan één van de vele historische steden in de omgeving zoals Nimes, Montpellier, Perpignan of Carcassonne. Zo zijn bijvoorbeeld het Colosseum en de Maison Carrée in Nimes zeker een bezoek waard. Carcassonne staat bekend om haar beroemde vesting, die nog uit de tijd van de Romeinen stamt. Genoeg mogelijkheden om in de historie te duiken in de omgeving van onze campings in de Languedoc-Roussillon.

Montpellier

De prachtige historische stad Montpellier

De meest populaire campings aan zee in Frankrijk bij Roan zijn:
La Dune des Sables - Vendée
La Vallée - Normandië
Domaine des Naïades - Côte d’Azur
Le Serignan Plage – Languedoc
Les Mediterranées - Camping Beach Garden – Languedoc
La Chapelle - Roussillon

Campings aan de kust in Kroatië
In Kroatië heb je vele mogelijkheden om te kamperen op een camping aan zee. Vooral de regio’s Istrië en Dalmatië zijn populair als het gaat om een campingvakantie aan het strand, maar ook de eilanden Krk en Losinj kennen beide prachtige natuur en talloze baaitjes. In Istrië hebben de meeste campings zelfs uitzicht over zee en je kunt vanaf de camping gemakkelijk een aantal mooie historische steden bezoeken zoals Poreč, Pula, Rovinj en Vrsar. Hier kun je heerlijk wandelen langs de boulevard of met de hele familie uit eten in één van de vele gezellige restaurantjes.

Porec

Het oude centrum in Poreč

Dalmatië ligt in het zuiden van Kroatië en staat bekend om de azuurblauwe, schone zee en de overweldigende natuur. De zee leent zicht bovendien uitstekend om te snorkelen. In Dalmatië liggen maar liefst 5 van de 8 Nationale Parken van dit land, waaronder de bekende Plitvice meren met 16 meren en 90 watervallen.

Plitvice

De bekende Plitvice meren

De meest populaire campings aan zee in Kroatië bij Roan zijn:
Krk Premium Camping Resort - eiland Krk
Cikat - eiland Losinj
Bijela Uvala - Istrië
Lanterna Premium Camping Resort - Istrië
Zaton Holiday Resort - Dalmatië

Campings in Spanje aan zee
Spanje kent veel kunst en cultuur en het grootste gedeelte van het jaar geniet je hier van zon, zee en strand. Roan biedt hier campings aan zee aan in de regio's Costa Brava en Costa Dorada. De prachtige langgerekte zandstranden van de Costa Brava worden afgewisseld met mooie, knusse baaitjes met rostpartijen. In de nabije omgeving van onze campings aan zee aan de Costa Brava zijn er genoeg kleine authentieke dorpjes te bezoeken, in het hoogseizoen zal je hier veel toeristen vinden. Uiteraard is een bezoek aan de bekende wereldstad Barcelona ook een ideale dag invulling.

Regio Costa Brava

De ruige kustlijn bij Platja Daro

Kilometers lange zandstranden, bruisende badplaatsen en leuke dorpjes maken de campings aan zee aan de Costa Dorada erg geliefd! Breng tijdens je vakantie een bezoekje aan Salou, Cambrils, Reus, Tarragona en Barcelona. Een dag met het hele gezin naar het themapark PortAventura mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Regio Costa Dorada

De goudkust van Tarragona

De meest populaire campings aan zee in Spanje bij Roan zijn:
Cala Gogo - Costa Brava
Bella Terra - Costa Brava
Playa Montroig - Costa Dorada

Zo zie je maar dat er heel veel keuze is als het gaat om kamperen op een camping aan zee en je kunt de vakantie zo afwisselend maken als je zelf wilt. Ga lekker de hele vakantie op het strand liggen, bezoek de leuke plaatsen in de omgeving en/of onderneem een van de vele leuke sportieve activiteiten!

Onze gasten over boeken bij Roan: