Camping aan de Atlantische kust

Camping Atlantische kust

Op zoek naar een camping aan de Atlantische kust? Dan moet je bij Roan zijn! Bij Roan vind je meerdere campings in Frankrijk aan de Atlantische Oceaan, van Normandië tot aan Zuid-Frankrijk, vlak bij de Pyreneeën tegen de grens met Spanje.

Mooie campings aan de Atlantische kust

Aan de Atlantische kust zijn heel veel gezellige, verzorgde (familie)campings te vinden. Heerlijk: vanaf je tent of (sta)caravan zit je zo aan zee. Maar ook op de camping zelf is genoeg te doen. Zoals camping Domaine des Ormes in Bretagne. De vijfsterrencamping heeft een geweldig zwembadcomplex en een eigen 18 holes golfbaan. De ligging op het terrein van een 16e-eeuws kasteel, midden in een groot natuurpark, maakt de camping enorm sfeervol.

In het pijnbomenbos van Les Landes, vlak bij de Pyreneeën en de Spaanse grens, vind je camping Le Vieux Port, een levendige vijfsterren-familiecamping met een aquapark van 7000 m2, zeven zwembaden en een leuk animatieprogramma. Vanaf de eigen strandopgang van de camping loop je zo het brede zandstrand op.  Midden in een duingebied ligt camping La Dune des Sables. Ook deze vijfsterrencamping ligt direct aan een zandstrand en heeft een leuk zwembad met glijbanen. Op 2,5 kilometer afstand vind je het vissersdorp Les Sables d’Olonne, waar evenveel zonne-uren zijn als aan de Côte d’Azur. Voor iedereen wat te beleven.

Mooie campings aan de Atlantische kust

Activiteiten aan de Atlantische kust

Het grote voordeel van een vakantie aan de Atlantische kust: de zee is altijd dichtbij. Met brede zandstranden, idyllische havenstadjes en prachtige natuur kan iedereen zich vermaken aan de Franse westkust. Zo moet je de prachtige krijtrotsen in badplaats Étretat een keer hebben gezien – kom als het mogelijk is bij zonsondergang voor een geweldig plaatje. Ook de havenstad Le Havre in Normandië is een bezoek waard: de moderne architectuur van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

De Atlantische kust kent meer mooie badplaatsen, zoals Honfleur, Saint-Malo en La Rochelle. Breng ook zeker een bezoek aan Le Mont-Saint-Michel, het wereldberoemde rotsachtige getijdeneiland. De stad op dit eiland wordt ook wel ‘het Wonder van het Westen’ genoemd. In de noordelijke regio’s kan de zee ruig zijn, naar het zuiden toe vind je zoetwatermeren aan de kust.

Activiteiten aan de Atlantische kust

Het klimaat aan de Atlantische kust 

Frankrijk is zo groot dat het klimaat verschilt per regio. Langs de westkust is het klimaat gematigder dan in Midden-Frankrijk: de zomers zijn koeler en de winters zijn zachter. Dit zogeheten milde zeeklimaat is vergelijkbaar met Nederland. 

Boek een heerlijke vakantie aan de Atlantische Kust en geniet op een Roan camping.

Onze gasten over boeken bij Roan: