Wat te doen tijdens je vakantie in Zeeland

Roan Luxury Camping Holidays | 12-07-2021 | Lokale tips

Wat te doen tijdens je vakantie in Zeeland

Kamperen in eigen land is populairder dan ooit te voren, met name vakanties in Zeeland zijn geliefd! Een echte zon, zee en strand vakantie kan namelijk ook gewoon in Nederland gevierd worden.

Bespaar jezelf uren rijden in de auto, kamperen in Zeeland 'it is'! Zeeland ligt om de hoek en je kunt hier een geweldige vakantie beleven, alle benodigde facetten zijn aanwezig.

In de omgeving van Kamperland en van de camping is er van alles te zien en te beleven, voor alle leeftijden.

Voor een gezellig dagje uit adviseren wij een bezoekje aan het historische stadje Veere. Veere is uitgeroepen tot het mooiste stadje van Zeeland en dat is niet voor niets. We geven je graag wat tips over wat je kunt doen in Veere:

  • Bezoek het stadhuis, dit is één van de meest opvallende gebouwen in Veere. Vanuit de top van de bijbehorende toren kun je bijna de hele stad zien liggen
  • Wandel door de gezellige jachthaven, maak ook zeker een boottochtje over het mooie Veerse meer 
  • Bewonder de Grote kerk en de bijbehorende Cisterne
  • Maak een wandeling over de oude stadswallen

Op 5 minuten rijden van onze camping in Kamperland ligt de beroemde Oosterschelde stormvloedkering, die Zeeland bij hoogwater voor een overstroming zal behoeden. De kering is 9 kilometer lang en heeft 65 pijlers en 62 schuiven. Dit achtste wereldwonder wordt bezocht door vele bezoekers uit binnen én buitenland.

Het nabijgelegen Deltapark Neeltje Jans is aan te raden en zeker de moeite waard. Zowel met als zonder kinderen zul je hier een hele fijne dag beleven. Kinderen kunnen de zeehonden van heel dichtbij bekijken in het zeehondenbassin, wauw!. Een heel speciaal fenomeen op het Deltapark is de orkaanmachine. In deze machine kun je een storm met windkracht 12 meemaken. Wat een belevenis!

Wat is er nog meer te doen in Zeeland met kinderen?

Wil je naast alle activiteiten op de camping in Zeeland een keer wat anders leuks gaan doen met de kinderen, maar weet je niet zo goed wat? We hebben een aantal leuke (dag)activiteiten voor je op een rijtje gezet:

  • Berkenhof Tropical Zoo
    Ooit is deze dierentuin begonnen als vlindertuin maar in de loop der jaren is deze uitgegroeid tot de leukste dierentuin van Zeeland.
  • Maritiem MuZEEum Vlissingen
    Een dagje naar dit museum is verkozen tot het leukste uitje van Zeeland en dat is niet voor niets! In schoolvakanties worden er ook vaak nog extra activiteiten aangeboden.
  • Stoomtrein Goes-Borssele
    Stap in deze historische stoomtrein en maak een leuke rit door het Zeeuwse landschap, je kunt zelfs een tussenstop maken in één van de landelijke dorpjes langs de route.
  • Het Arsenaal Vlissingen
    In dit overdekte thema attractie en museum staan piraten centraal. Er is onder andere een scheepssimulator, een groot klimspeeltoestel en een aquarium waar je roggen kunt aaien. Gaaf voor de kleine piraatjes toch?

Zoals je kunt zien kan een vakantie in Zeeland zeer divers zijn. Zon, zee, strand én leuke activiteiten en bezienswaardigheden: Zeeland heeft het allemaal! Op vakantie naar een camping in Zeeland zal zorgen voor veel blije gezichten, zowel bij de kleintjes als volwassenen. En je weet wat ze zeggen; hebben de kinderen het naar hun zin, dan hebben de ouders ook echt vakantie! Wacht dus niet langer en boek jouw strandvakantie naar Zeeland.

Ben je benieuwd naar ons volledige campingaanbod in Nederland? Bekijk dan hier alle luxe campings en accommodaties gelegen in indrukwekkende omgevingen in heel Nederland.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: