Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 02-03-2015 | Inspiratie

Waarom kamperen zo gezond is

Er zijn verschillende manieren om je vakantie door te brengen. Je kunt kiezen voor een all-inclusive vakantie in een hotel of je kunt gaan kamperen in een stacaravan of bungalowtent. Een all-inclusive vakantie klinkt natuurlijk ideaal, alles is geregeld en het eten staat klaar. Maar wist je dat kamperen veel gezonder is? Wij zullen je vertellen waarom en we geven je tips hoe je nóg gezonder kunt kamperen! Lekker in de buitenlucht!

Lekker in de buitenlucht!
Het grote voordeel van kamperen is: je kunt heerlijk genieten van de gezonde buitenlucht! Je leeft lekker buiten en je kunt zo actief zijn als je zelf wilt. Loop ’s ochtends een lekker rondje over de camping of maak een wandeling in de omgeving van de camping. Hieronder een aantal foto’s van de prachtige omgeving van de campings in het aanbod van Roan.

camping Cisano/San Vito

De omgeving van camping Cisano/San Vito aan het Gardameer

Camping Solaris Amadria Park Šibenik in Dalmatië Kroatië

Camping Solaris Amadria Park Šibenik in Dalmatië, Kroatië

Domaine de la Nuigere

Camping Domaine de la Noguière aan de Côte d’Azur

Actief met het hele gezin
Je gaat natuurlijk niet de hele dag bij je stacaravan of je bungalowtent zitten als je gaat kamperen. Er zijn heel veel mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn met het hele gezin. Je kunt zelf allerlei buitenspelletjes meenemen zoals badmintonrackets of een voetbal, maar op de campings van Roan zijn ook vele faciliteiten aanwezig. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in het zwembad. Sommige campings in het aanbod beschikken over een compleet aquapark met glijbanen en diverse waterspelletjes. Zo gaat camping Union Lido aan de Adriatische Kust in Italië dit jaar één van de twee(!) aquaparken uitbreiden met tweebaans glijbanen, een kasteel met vier glijbanen, waterspelletjes en een spraypark!

Aquapark plattegrond

De plattegrond van het nieuwe aquapark van camping Union Lido

Naast een of meer zwembaden beschikken veel campings over nog meer leuke en sportieve activiteiten. Zo heeft bijvoorbeeld camping Le Val de Bonnal in de Jura in Frankrijk een kano-parcours uitgezet over de rivier de Ognon, die langs de camping stroomt. Daarnaast komen de watersportliefhebbers ook op diverse campings aan hun trekken. Op diverse campings in Istrië kun je bijvoorbeeld verschillende watersporten beoefenen zoals waterskien, kanoën, waterfietsen of een quadrit.

Jetski

Zelf je eten klaarmaken
Je kunt natuurlijk altijd een keer uit eten of een frietje halen bij de snackbar op de camping, maar eigenlijk is het nog veel leuker (en gezonder) om zelf je eten klaar te maken op de camping! De stacaravans en lodgetenten van Roan beschikken standaard over een complete keuken en een koelkast.

Keuken excellent

De keuken van de Excellent stacaravan

De nieuwste accommodatie, de stacaravan Supreme, beschikt zelfs over een Weber barbecue of luxe grillplaat zodat je deze zelf niet hoeft mee te nemen!

Je kunt wat dat betreft zo luxe en zo gezond kamperen als je zelf wilt met de accommodaties en campings die je kunt boeken bij Roan!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: