Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-10-2018 | Lokale tips

Vijf minder toeristische plaatsen in Italië die je zeker gezien moet hebben!

Iedereen kent natuurlijk wel bekende steden in Italië zoals Rome, Venetië of Florence. Maar wist je dat er ook heel veel minder bekende toeristische Italiaanse plaatsen zijn die zeker een bezoek waard zijn? De medewerkers van Roan kennen Italië als geen ander, en daarom zetten wij vijf minder toeristische Italiaanse plaatsen voor je op een rij!

Lokale winkels in Desenzano (Gardameer)
Desenzano is onze eerste aanrader aan de zuidkant van het Gardameer. Hier vind je meer locals dan toeristen, en er zijn dan ook heel veel interessante lokale winkels te vinden. Je vindt hier leuke boetieks en shops en het centrum is volledig autovrij. Let goed op, want er zitten veel leuke winkels verstopt in de vele zijstraatjes. Aan de buitenrand van Desenzano liggen de grotere winkels, supermarkten en de bekende fastfood ketens. Langs het water ligt een langgerekte boulevard waar je heerlijk kunt wandelen.

Desenzano

Het prachtige uitzicht in Tenno (Gardameer)
Verblijf je aan de oost- of zuidelijke kant van het Gardameer? Dan is het kleine plaatsje Tenno een aanrader om te bezoeken. Vanuit dit dorp heb je een prachtig uitzicht over het Gardameer door de ligging halverwege op een berg. Het wordt zelfs één van de mooiste dorpen van Italië genoemd. Tenno ademt de middeleeuwse sfeer met een kleine romaanse kerk en het kasteel van Tenno, dat in de twaalfde eeuw gebouwd is. Je kunt hier bovendien heerlijk wijn drinken!

Tenno

Bron: Tr3ntino.it

Cipressen in Bolgheri (Toscane)
De plaats Bolgheri staat vooral bekend om de weg er naartoe. Hier staan namelijk de mooiste cipressen van Toscane, prachtige donkergroene bomen die in een rij langs de 4 kilometer lange ‘Valei dei Cipressi’ staan. De cipressen van Bolgheri zijn onder de Italianen vooral beroemd door een gedicht waarin de cipressen vernoemd worden. De schrijver van dit gedicht woonde in deze streek en maakte er een prachtig gedicht van.

Bolgheri

Shoppen in Varese (Lago Maggiore)
Aan de oostelijke kant van het Lago Maggiore ligt Varese, een stad die je zeker moet bezoeken als je van shoppen houdt. Varese staat namelijk bekend om de vele winkels en de boulevard. De winkels zijn luxe en ademen een typische Zwitserse sfeer uit. Het ligt dan ook op slechts een kwartier rijden van Zwitserland. Naast shoppen kun je in Varese ook een aantal bezienswaardigheden bezoeken zoals de basiliek van San Vittore en het baptisterium van Sint-Jan, die beiden in de 17e eeuw gebouwd zijn.

Varese

Bron: infoinsubria.com

Ferrara: stad uit de renaissance (Adriatische Kust)
Ferrara staat als provincie op de Werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets zo natuurlijk. Het gebied bestaat uit de renaissancestad Ferrara, het Regionaal Park van de Po delta en de buitenhuizen van de familie d’Este. De stad Florence staat natuurlijk bekend om de vele prachtige gebouwen uit de renaissance, maar de stad Ferrara doet daar nog een schepje bovenop. De stad is omgeven door een 9 kilometer lange, ononderbroken muur en er zijn vele prachtige gebouwen die aan de renaissance doen denken zoals het Castello Estense, een prachtige 14e eeuwse vesting. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Palazzo dei Diamanti, met vele hedendaagse kunstwerken.

Ferrara

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: