Veelzijdige vakantie in de Pyreneeën

Veelzijdige vakantie in de Pyreneeën

Roan Luxury Camping Holidays | 29-12-2020 | Eigen ervaringen

In augustus is reisspecialist Irene met haar gezin naar camping Les Trois Vallées geweest. Ze houden van bergen, dus dit is de ideale bestemming om van alles te ondernemen. Onze 2 pubers hadden camping Les Trois Vallées uitgekozen om het mooie zwemparadijs.

Inchecken kon 's middags vanaf 15 uur dus zijn we ’s ochtends al van ons huis in Frankrijk vertrokken, wat in de buurt van Millau gelegen is. Zo konden we eerst de bedevaartsplaats Lourdes bezoeken. Dit was echt bijzonder om een keer mee te maken, naast het Heiligdom Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes heeft het plaatsje veel souvenirwinkels. Aan de oevers van het riviertje Gave de Pau liggen de Grot van de Verschijningen, de 3 Basilieken, de fonteintjes en de kaarsenkapel, een groot terrein waar al deze indrukwekkende plekken te bezichtigen zijn.

Vanaf Lourdes is het maar 10 minuten rijden naar de camping in Argelès-Gazost, waar we verwelkomt werden door onze Roan campingmedewerkers. De Roan accommodaties liggen allemaal bij elkaar in een rustige hoek van de camping. Wij hadden een drieslaapkamerstacaravan Prestige Lounge met uitzicht op de bergen, wat een luxe! Het zwemparadijs ligt aan het begin van de camping, bij de animatie en andere faciliteiten. Hier kun je ’s ochtends ook heerlijk stokbrood en croissants kopen. Voor meer keuze is er ook een bakker net buiten de camping, alles op loopafstand. Daar loop je ook zo het dorp in, met een gezellige (avond)markt, winkels en terrasjes.

We waren maar een paar dagen op camping Les Trois Vallées maar hebben onze tijd goed benut. De kinderen wilden natuurlijk elke dag naar het zwembad, maar daarnaast hebben we ook onze bergactiviteiten gedaan: wandelen, canyoning en via ferrata. In de buurt zijn verder een paar beroemde Tour de France collen, zoals de Tourmalet, die veel wielrenners aantrekken. Ook is er een vlak fietspad naar Lourdes vanaf de camping en kun je in de omgeving mountain-biken.

Mooie plekken waar wij gewandeld hebben in het Nationaal Park:
- Vanaf Pont d’Espagne naar het meer van Gaube, eventueel met stoeltjeslift, is een prachtige tocht langs watervallen.
- Het Cirque de Gavarnie, een groot keteldal met een 422-meter hoge waterval aan het einde van het dal. Er zijn 3 paden, langs het riviertje of via bergpaden en koeienweiden.

Onderweg kom je door het plaatsje Luz-Saint-Sauveur, zeker de moeite waard om rond te wandelen en te winkelen. Wij hadden geen tijd meer, maar de volgende keer gaan we ook zeker naar de Pic du Midi, op 2877 meter hoogte, die per kabelbaan te bereiken is en waar je van het prachtige uitzicht over de Pyreneeën kunt genieten. 

Deze paar dagen op de camping waren helemaal geslaagd, de camping en het zwemparadijs waren top en de omgeving prachtig, zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je meer informatie over camping Les Trois Vallées of onze andere campings in Zuid Frankrijk? Laat het mij dan weten, ik kijk graag met je mee!

Zoek & boek

Ervaringen van Roan klanten