Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-01-2015 | Lokale tips

Tips voor een actieve vakantie in Istrië

Istrië, de bekendste streek van Kroatië, is voor veel mensen de perfecte bestemming om heerlijk te luieren aan één van de prachtige stranden. Maar wist je dat het ook een ideale bestemming is voor een actieve vakantie? De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor een mooie fiets- of wandeltocht. Maar er is nog veel meer te doen voor de liefhebbers van een actieve vakantie. Onze lokale campingmedewerkers geven in dit artikel een aantal leuke tips voor een actieve vakantie in Istrië!

Een paradijs voor klimmers

De streek Istrië is met tot nu toe negen avontuurlijke klimgebieden een waar paradijs voor klimmers. De negen klimgebieden zijn: Zlatni rt bij Rovinj, Limski kanal, Dvigrad, Istarske toplice, Raspadalica boven Buzet, Vranjska draga bij de tunnel Učka, vervolgens bij Pazina, Mošćenička Draga, Vintijana bij Pule en Rabac. Deze negen korte klimrotsen zijn 20 tot 30 meter hoog met in totaal 270 volledig ingerichte beklimmingen met obstakels voor zowel beginners als gevorderden.

Klimmen

Bron: Pixabay

Een avontuur in de grotten
Als je de techniek van het touwklimmen en afdalen wilt leren, dan is Speleo Climbing bij de grotten van Baredine een aanrader. Je kunt hier kiezen voor een compleet Speleo Adventure, een avontuurlijke 3,5 tot 5 uur durende excursie in de grot.

Speleo climbing

Bron: Istria.hr

Klauteren in het klimbos
Voor de meer recreatieve klimmers en ook voor kinderen is er ook een klimbos in Istrië, Glavani Park. Hier zijn drie klimroutes uitgezet die elk weer hoger en moeilijker zijn dan de vorige. Aan het einde wacht een 113 meter lange tokkelbaan. Leuk voor alle leeftijden!

Glavani Park

Bron: Glavani Park

De Parenzana fietsroute
Voor de liefhebbers van fietsen zijn er diverse mooie routes In Istrië waarbij je fietst in de bossen, langs het water, oude ruines, maar ook de lokale bars en wijnproeverijen. De meest populaire route waarmee je de ware schoonheid van Istrië kunt ontdekken is de Parenzana route. Parenzana was een 123,1 kilometer lange spoorlijn die 33 plaatsen in Istrië met elkaar verbond, van Trieste tot Poreč. De spoorlijn is tegenwoordig niet meer in gebruik, maar het is wel heel leuk om een deel van deze route per fiets te verkennen. Zo loopt er een 61 kilometer lange fietsroute van Savudrija/Kanegra langs ‘de stad van de artiesten’ Završje, Grožnjan naar de mooiste Middeleeuwse stad Motovun en de historische plaats Vižinada.

Parenzana

Bron: Istra-bike.com

Meer informatie over deze fietsroute en andere fietsroutes in Istrië vind je op de website Istra-bike.com.

Istra Karting
Voor de snelheidsduivels is er in Istrië ook een hele leuke aanrader: Istra Karting. Dit is de beste outdoor kartbaan van Kroatië, gelegen in de buurt van Poreč. Hier kun je racen in een gehuurde kart en de resultaten worden automatisch gemeten en weergegeven op een groot scherm op het parcours net zoals bij Formule 1 races!

Karting

Bron: Istra.hr

Zoals je ziet is er in Istrië genoeg te doen voor de liefhebbers van een actieve vakantie. En voor het uitrusten na deze activiteiten kun je natuurlijk terecht op één van de campings in Istrië uit het aanbod van Roan!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: