Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 01-05-2015 | Inspiratie

Tent versus stacaravan

Bij kamperen denken veel mensen misschien al gauw aan een tent die je zelf moet opzetten. Dit valt niet altijd mee, want je moet maar net weten hoe de tent opgezet moet worden en de grond moet niet te hard zijn. Maar daar heeft Roan een oplossing voor: bij ons kun je namelijk kant-en-klare, compleet ingerichte bungalowtenten en lodgetenten boeken. Wij bieden ook stacaravans die van alle gemakken voorzien zijn. De grote vraag is: kun je nu het beste kiezen voor een bungalowtent, lodgetent of een stacaravan? Wij zetten de kenmerken en voordelen van onze accommodaties op een rij, zodat je weet welke accommodatie het beste bij je wensen aansluit.

Bungalowtent of lodgetent: het echte kampeergevoel

Op het gebied van tenten heb je bij Roan allereerst de keuze uit twee soorten tenten: de bungalowtent of lodgetent. De bungalowtenten zorgen voor het echte kampeergevoel, maar ze zijn wel compleet ingericht zodat je niets tekort komt tijdens je kampeervakantie. Ze zijn erg ruim met 25 m2 en 3 slaapkamers met stevige bedden. Ze beschikken onder andere over een 4-pits gasfornuis en een hoge koelkast met apart vriesvak. De bungalowtenten hebben een partytent voor de tent, waardoor je altijd droog buiten kunt zitten. Hieronder zie je een aantal foto's van onze bungalowtenten:

Bungalowtent met partytent
Ruime bungalowtenten met 3 slaapkamers en keuken

De lodgetenten zijn nog een stapje luxer ingericht met een eigen toilet, een houten keuken en stromend water. Ze zijn bovendien compleet gebouwd op een veranda, waardoor er geen grondzeil nodig is. Ze zijn uitermate geschikt voor gezinnen die graag willen kamperen, maar wel willen genieten van zoveel mogelijk luxe. De lodgetent Woody is 25m2 en staat op een 6-tal campings. Deze lodgetent beschikt over een toilet en een houten keuken met koud stromend water en een kacheltje.

De lodgetent Woody
De keuken en het toilet van de lodgetent Woody

Op camping La Serignan Plage staat de meest luxe lodgetent: de Lodgetent Luxe, een lodgetent van 35m2 met een eigen douche en toilet, koud én warm stromend water, kasten en luxe tuinmeubilair.

De lodgetent Luxe
De badkamer van de lodgetent Luxe

Voor zowel de bungalowtenten als de lodgetenten geldt dat je de beschikking hebt over een gratis barbecue of luxe grillplaat, mits deze toegestaan is op de camping.

De voordelen van een bungalow of lodgetent op een rij: Het ‘echte’ kampeergevoel. Kruising tussen comfort en het buitenleven. Stromend water in Lodgetent Woody en Lodgetent Luxe. Complete inventaris. Honden zijn toegestaan in bungalowtenten mits dit ook op de camping mag. Niet toegestaan in Lodgetent Luxe en Lodgetent Woody. Eigen koelkast. Stacaravan: kamperen met het gevoel van thuis Wil je echt het comfort en de luxe van thuis? Dan kun je kiezen voor een stacaravan. Alle stacaravans zijn ruim, bijzonder comfortabel en ze zijn standaard uitgerust met een eigen badkamer, ruime keuken, gratis airconditioning en een grote houten veranda. Ze beschikken over muggenhorren voor alle slaapkamerramen zodat je de ramen open kunt zetten. In de slaapkamers staan stevige eenpersoonsbedden van 2.00 meter lang en gratis dekbedden. Binnen de stacaravans waren tot eind vorig jaar drie typen te onderscheiden in volgorde van grootte: Verde: 2 slaapkamers, 24 m2  Largo: 3 slaapkamers, 28,5 m2  Excellent: 3 slaapkamers, 35 m2  Daar is dit jaar de stacaravan Supreme bijgekomen, die we apart behandelen omdat deze nóg een stuk luxer is. De onderstaande foto's geven een indruk van de Verde, Largo en Excellent stacaravan.

De stacaravan Verde
De plattegrond van de stacaravan Largo
De keuken van de stacaravan Excellent

De voordelen van een stacaravan op een rij:

  • Kamperen met het comfort van thuis. 
  • Alles ter beschikking. 
  • Eigen badkamer. 
  • Gratis airconditioning. 
  • Muggenhorren. 
  • Eigen veranda om heerlijk te genieten.


Extra luxe: de Supreme stacaravan 

 De laatste en meest luxe accommodatie in ons aanbod is de Supreme stacaravan. Je zou overnachten in deze luxe stacaravan 'glamping' kunnen noemen, het geeft kamperen een hele andere dimensie. De Supreme stacaravan heeft een oppervlakte van 37m2 met onder andere een ruimte loungebank, gratis gebruik van een Weber barbecue of luxe grillplaat en een eigen Wi-Fi netwerk. Je kunt bovendien alle belangrijke Nederlandse televisiezenders bekijken en de televisie beschikt ook over een dvd-speler en usb poort voor het afspelen van MPEG4 bestanden.

De Supreme Stacaravan

De Supreme stacaravan beschikt verder over 3 ruime slaapkamers met onder andere een extra groot tweepersoonsbed van 2.10 meter lang en 1.60 meter breed! De keuken is van alle gemakken voorzien zoals een Nespresso koffiezetapparaat (in Kroatië Dolce Gusto), een combimagnetron, waterkoker en afwasmachine. De veranda is met 24m2 extra groot en beschikt over een lounge- en eetgedeelte. Wij nemen je bovendien het werk uit handen, want de eindschoonmaak is inclusief!

Veranda met lounge- en eetgedeelte

De voordelen van de Supreme stacaravan:

Luxe Weber barbecue of grillplaat.
Riante stacaravan.
Airconditioning.
Luxe tuinmeubilair.
Gratis eigen Wi-Fi netwerk.
Riante veranda met loungebank en eetgedeelte.
Eindschoonmaak inclusief.
Inclusief linnen- en handdoekenpakket.

Of je nu van het echte kampeergevoel houdt of van heel veel luxe, er is altijd wel een accommodatie te vinden die bij je voorkeuren past. Zo kun je gaan kamperen op de manier die jij prettig vindt!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: