Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 21-11-2014 | Lokale tips

Steiermark: een veelzijdige vakantieregio

Steiermark staat vooral bekend om de vele prachtige skigebieden. Maar ook in de zomer is het prima vertoeven in deze veelzijdige regio in Oostenrijk. Het is een ideale bestemming voor een kampeervakantie met het hele gezin. De medewerkers van Camping Bella Austria vertellen wat er allemaal te zien en te doen is in Steiermark.

De Sölkpaß (1790 m) in Schöder

De Sölkpaß is een hele mooie, 1709 meter hoge bergpas met schitterende vergezichten op de top. De pas verbindt het Murtal en Ennstal en ligt op de grens tussen de Wölzer Tauern en de Schladminger Tauern

Solkpas

Het stadje Murau
In het stadje Murau kun je het gelijknamige kasteel bekijken. Er is een mooie wandelroute langs de rivier de Mur, een skischans en een brouwerijmuseum.

Murau

Een actieve vakantie

Ook voor de liefhebbers van een actieve vakantie is er genoeg te doen in de omgeving van Steiermark. Voor jong en oud. Een aantal tips voor de actieve en ondernemende vakantiegangers:

Red Bull Ring in Spielberg
De Red Bull Ring is een Oostenrijks racecircuit in Spielberg met een Grand Prix Circuit van 4.3 km, een Go-Kart circuit, een 4WD test circuit en een offroad bike trail. Een aanrader voor de liefhebbers van racen!

Spielberg

Bron: Projekt-spielberg.at

Nocky Flitzer zomerrodelbaan
De Nocky Flitzer is een spectaculaire ultra-moderne zomerrodelbaan van 1.6 km lang, waarbij je naar beneden roetsjt met een heel mooi uitzicht. Leuk voor zowel volwassenen als kinderen!

Nokcy Flitzer Rodelbaan

Wipfelwanderweg

De Wipfelwanderweg is een spectaculaire wandeling tussen de boomtoppen in Rachau. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de omliggende bergen, bossen en kerktorens. De wandeling gaat 2,7 kilometer door de natuur en bestaat uit een massieve larikshouten constructie, 20 meter boven de bomen met trappen, torens, bruggen en platforms. Ook leuk voor kinderen!

Wipfelwanderweg
Wipfelwanderweg

Camping Bella Austria
Voor al deze bezienswaardigheden en activiteiten is het natuurlijk belangrijk om een goede uitvalsbasis te hebben. Camping Bella Austria is een gezellige familiecamping in het plaatsje Sankt Peter am Kammersberg, in het hart van de provincie Steiermark. De camping beschikt over een mooi zwembad met uitzicht op de Oostenrijkse bergtoppen en je kunt ook heerlijk ontspannen in de sauna op de camping. De ideale combinatie van sportief en ontspanning

Bella Austria

Genoeg redenen dus om deze prachtige vakantieregio te bezoeken. Er is genoeg te zien en te doen voor de hele familie!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: