Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 06-06-2019 | Lokale tips

Rome net even anders

Rome is natuurlijk de ideale stad voor een stedentrip. De stad heeft vele bekende bezienswaardigheden zoals het Colosseum, Vaticaanstad en de Trevi Fontein. Maar er zijn nog veel meer leuke en bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving van Rome die misschien niet voor de hand liggen. En wist je dat je in de buurt van Rome ook kunt kamperen? Onze lokale medewerkers van camping I Pini vertellen je alles over de mogelijkheden om Rome net even anders te ontdekken!

Rome per fiets of Segway
Je kunt de bekende bezienswaardigheden in Rome bekijken door te wandelen of te reizen per auto, metro, tram of bus. Maar er zijn ook mogelijkheden voor het huren van fietsen, scooters of Segways en daarmee Rome helemaal in je eigen tempo te verkennen. Fiets op de Via Appia langs de Catacomben of rijd op de Segway door het park bij Villa Borghese. Pak ’s avonds een terrasje in de studentenwijk Trastevere of geniet van de muzikanten op de Piazza Navona.

Rome Segway

Bron: Magchild.com

Tivoli: schitterende villa’s en tuinen
Op ongeveer 20 kilometer ten oosten van Rome ligt het toeristische stadje Tivoli. Dit stadje staat vooral bekend vanwege een aantal villa’s en tuinen. Een voorbeeld is Villa d’Este, een villa met een prachtig tuinencomplex en diverse fonteinen zoals de orgelfontein en uilenfontein. Villa Gregoriana leent zicht uitstekend voor een wandeling door de ongerepte natuur, langs de watervallen en grotten. Villa Adriana is een aanrader om te bezoeken door de uitgestrekte tuinen boordevol kunstwerken.

Villa d'este

De ruïnes van Ostia Antica
Ostia Antica ligt nabij Flumicino Airport en dit is na Pompeï de grootste opgraving van Italië. De ruïnes liggen circa 30 kilometer ten westen van Rome aan de Tiber. Ostia is ca. 620 v. Chr. gesticht en het is grotendeels bewaard gebleven en opgegraven. Te zien zijn onder andere de thermen, mozaïekvloeren, het Theater, tempels en andere religieuze gebouwen waaronder het Capitolium, de tempel voor Jupiter, Juno en Minerva.

Ostia Antica

Calcata: kunstenaarsdorpje op een rots
Calcata is een prachtig kunstenaarsdorpje boven op een rots. In het verleden mocht dit dorpje niet meer worden bewoond in verband met aardbevingsgevaar, maar in de jaren ’70 heeft een groep kunstenaars uit verschillende landen gevochten om bewoningsrechten te krijgen en dat is ze gelukt. Nu wonen er circa 75 mensen, waaronder nog steeds veel kunstenaars. In de oude graanschuur worden regelmatig exposities gehouden en er is een poppenatelier van een Nederlandse dame. Veel woningen zijn zogenaamde woongrotten, gemaakt uit leisteen. Calcata ligt op ongeveer 50 kilometer ten Noorden van Rome en nabij Calcata ligt een National Parc waar je een mooie wandeltocht kunt maken.

Calcata I Pini

Castel Gandolfo: zomerresidentie van de Paus
Castel Gandolfo is een kleine stad ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Rome, bij Lago Albano. Dit stadje is vooral bekend doordat hier de zomerresidentie van de Paus te vinden is. De vorige Paus is na zijn aftreden hier gaan wonen en heeft ruim 50 hectare tot zijn beschikking, wat dik tien keer zoveel is als de gehele oppervlakte van Vaticaanstad. De deuren van de tuinen van de pauselijke residentie zijn sinds begin 2014 door de huidige Paus, Franciscus, geopend voor publiek. Zo kan iedereen genieten van de schitterende tuinen, in eigen tempo of door middel van een 1,5 uur durende tour.

Castel Gandolfo

Bron: Wikipedia

De watervallen van Marmore
Op circa 1,5 uur rijden vanaf Rome ligt de grootste waterval van Europa. Het is een kunstmatige waterval en deze wordt 3x per dag voor 2 uur open gezet. De waterval hoort bij een hydrocentale. Je kunt hier prachtig wandelen door de botanische tuin, langs de watervallen en picknickplaatsen en er is een educatief centrum waar tours voor kinderen worden georganiseerd. Het is handig om een regenjasje mee te nemen, want je kunt erg nat worden bij de watervallen. Voor de sportievelingen zijn er ook mogelijkheden voor rafting en canyoning.

Waterval Marmore

Het Meer van Bracciano
Het Meer van Bracciano is gelegen in de krater van een vulkaan, op ongeveer 40 kilometer van Rome. Het meer is erg diep en helder en rond het meer liggen leuke plaatsjes om te bezoeken. Aanrader zijn het maken van een boottocht over het meer of een terrasje pakken in Trevignano.

Meer van Bracciano

Kamperen in de buurt van Rome
Zoals je ziet zijn er naast de alom bekende bezienswaardigheden nog veel meer aanraders in de omgeving van Rome die een bezoek waard zijn. En voor de overnachtingen kun je, naast de vele hotels en appartementen, ook uitstekend terecht op camping I Pini, op 38 kilometer van het centrum van Rome. Deze camping ligt in een bosrijke omgeving, op een heuvel met een prachtig uitzicht over de vallei van de Tiber. Er rijdt een shuttlebus naar het centrum van Rome en er is voor de kinderen genoeg te doen op de camping, zoals een zwembad en een animatieteam.

Zwembad I Pini

En als je nog dichter bij de stad Rome wilt overnachten, dan kun je ook terecht op camping Village Fabulous, op 15 kilometer afstand van de stad. Zo kun je een stedentrip naar Rome combineren met een heerlijke vakantie op de camping!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: