Ontdek de prachtige omgeving van Languedoc-Roussillon

Roan Luxury Camping Holidays | 09-07-2013 | Lokale tips

Ontdek de prachtige omgeving van Languedoc-Roussillon

Wandelaars en cultuurliefhebbers opgelet! Ben je lekker aan het genieten van je vakantie op een van onze campings in het gebied Languedoc-Roussillon? Als fervent wandelaar of cultuurliefhebber heeft deze regio ontzettend veel te bieden. De Languedoc en de Roussillon: een combinatie van beschavingen en religieuze stromingen. Het gebied bestaat uit mooie bouwwerken en monumenten. Sommige behoren zelfs tot de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn zeker een bezoek waard. De Arena en het Maison Carrée in de Romeinse stad Nîmes zijn voorbeelden hiervan. De stad Carcassonne en de Pont du Gard zijn ook erg de moeite waard. Hieronder volgen vijf tips van activiteiten en bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen!

1. Lekker sporten en ontspannen met het hele gezin

Ben je een sportliefhebber? In Languedoc-Roussillon kun je met je gezin verschillende (sport)activiteiten doen. Zoals: wandelen in de Pyreneeën, raften, abseilen, kanoën, duiken, golfen en fietsen. Hiervoor zijn door het Office national des Forêts fietsboekjes uitgegeven onder de naam ‘VTTÉvasion’.

2. Relaxen in badplaats Argelès-sur-Mer
In deze badplaats kun jelekker uitrusten of genieten van het bruisende uitgaansleven. Het is de meest zuidelijk gelegen Franse badplaats aan de Middellandse Zee en ook de belangrijkste toeristische badplaats aan de Frans-Catalaanse kust. Je kunt hier daarnaast ook leuk winkelen of een terrasje pikken. Aan de kust vind je ruim 7 kilometer zandstrand en vlakbij het dorp bevinden zich twee prachtige natuurreservaten, het Mas Larrieu aan de kust en het woud van La Massane midden in de Albères.

3. Bezoek Le Parc National des Cévennes
Houd je van natuur? Het Nationaal Park bied je veel moois! Het landschap bestaat uit bremstruiken, jeneverbesstruiken en beuken, dennen en eiken. Ook vogelliefhebbers kunnen hun geluk op: roofvogels zoals de dwergvalk, wouw, wespendief, grote nachtuil en gieren zijn er te bewonderen. De oppervlakte van de Cévennes is circa 913 km² en daarmee het op één na grootste van de zes nationale parken in Frankrijk. Een bekende route is de Corniche des Cévennes.

4. Mooiste grot van Frankrijk: La Cocalière
Aan de rand van de Gard, in de buurt van Saint-Ambroix, ligt een van de mooiste grotten van Frankrijk. Stalagmieten en stalactieten in diverse vormen maken deze grot extra bijzonder. De ronde schijven in de bijzonder verrassende grotten van de Cocalière tarten de zwaartekracht. De temperatuur is er continu rond de 14 graden. Lekker fris dus!

5. Cultuursnuiven in Montpellier
Het centrum van de stad wordt Place de la Comédie genoemd. Hier treden regelmatig straatartiesten en muzikanten op. Bij dit plein ligt de Opéra Comédie. Ook als je van museumbezoeken houdt, zit je goed in Montpellier. Zo zijn het Musée de Vieux Montpellier en het Musée d'Anatomie populaire trekpleisters. Kijk voor meer informatie op: www.ot-montpellier.fr

Bekijk hier alle campings van Roan in de Languedoc-Roussillon

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: