Nieuw verkeersbord Frankrijk

Roan Luxury Camping Holidays | 20-07-2021 | Lokale tips

Nieuw verkeersbord Frankrijk

Heb jij hem al voorbij zien komen, het nieuwe verkeersbord met de witte ruit in Frankrijk? Het bord viel ons direct en we kenden zelf de betekenis nog niet. We hebben voor je uitgezocht wat je moet doen als je dit verkeersbord tegenkomt.

Hoe ziet het nieuwe verkeersbord in Frankrijk eruit?

Het verkeersbord heeft een zwarte of blauwe achtergrond met een witte ruit en (meestal) ook een witte pijl die naar de rijstrook wijst.

Wat betekent dit nieuwe verkeersbord precies?

Het is alleen toegestaan op de rijbaan met het verkeersbord met 'de ruit' te rijden als:

  • je met minstens 2 personen in de auto zit
  • je een auto bezit met de met het groene Crit’Air milieuvignet, dit is bij elektrische en hybride auto’s
  • je in een taxi zit (taxi's met óf zonder passagiers zijn bevoegd)

Voldoe je niet aan één van bovenstaande vereisten en besluit je toch op een rijbaan te gaan rijden met het nieuwe verkeersbord in Frankrijk? Je riskeert een boete variërend van € 90,- tot € 135,-. Let dus altijd goed op want een gewaarschuwd mens telt voor 2.
* de precieze voorwaarden die gelden op de weg staan altijd aangegeven naast óf onder het bord met de ruit. Dit kan per weg verschillen.

Waar kun je het bord allemaal tegenkomen?

Ga je op vakantie naar één van onze campings in Zuid Frankrijk? Let dan goed op bij Lyon, het nieuwe verkeersbord is o.a. gespot op de A48 bij Grenoble en de A6/A7 (M6/M7).

Op snelwegen zal je het nieuwe verkeersbord met de ruit vooral tegenkomen op de elektronische borden, deze borden zijn natuurlijk makkelijk te verwisselen mocht het nodig zijn. Of je het verkeersbord met de ruit ook in dorpen en steden tegen zult komen is afhankelijk van de beslissing van de burgemeester. De Franse burgemeesters mogen namelijk zelf beslissen of ze dit verkeersbord invoeren of niet. Onder of naast het bord met de witte ruit wordt precies aangegeven welke voorwaarden er gelden om op deze rijbaan te mogen rijden.

Ga je op vakantie naar één van onze campings in Spanje of Oostenrijk? Deze landen gingen Frankrijk al voor en gebruiken het verkeersbord al langer!

Ben je benieuwd naar ons volledige campingaanbod in Frankrijk? Bekijk dan hier alle luxe campings en accommodaties gelegen in Viva la France!

Beeld van APRR

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: