Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 03-07-2015 | Inspiratie

Neem je spullen handig en compact mee op vakantie

Je kent het vast wel. Als je op vakantie gaat moet er altijd veel mee op reis. Van keukenspullen tot je eigen kussen. Noem het maar op en zelfs dan is het een uitdaging om alles in de auto te krijgen. Gelukkig zijn er een aantal handige oplossingen die je veel ruimte en stress besparen. Met deze ruimtebesparende tips heb je je auto binnen no-time ingeladen en ben je voor je het weet op de plaats van bestemming.

Tip #1 Gebruik Tic-Tac doosjes om pepers en specerijen in op te bergen

Gooi je oude Tic Tac doosjes niet weg. Dit zijn namelijk de ideale opbergdoosjes voor specerijen en pepers. Het is handig, gratis en bespaart veel ruimte. Zo hoef je niet je hele kruidenrek mee te nemen onderweg. Zorg dat je de doosjes goed afsluit en berg ze samen op. Vergeet niet om op de doosjes de naam van de kruiden te noteren. Zo kun je op de camping alle maaltijden voorzien van bijpassende kruiden. Eet smakelijk!

Tic Tac doosjes

(Bron: Skruben.blogspot.ca)

Tip #2 Vries jerrycans met water in en plaats ze vervolgens als koelelement in je koelbox Voor de tussenstops onderweg wil je natuurlijk wel wat koude drankjes meenemen. Daarom vullen veel mensen hun koelbox met koelelementen die eigenlijk loze ruimte innemen. Probeer de koelelementen te vervangen voor grote plastic flessen met ijswater die je van tevoren invriest. Zo worden alle drankjes gekoeld en beschik je bovendien over voldoende koel water. 

Vriezer met jerrycans

(Bron: Campingblogger.net)

Tip #3 Maak een BBQ-To Go starterpakket
Bij al onze accommodaties krijg je een gratis barbecue waar je gebruik van kunt maken indien barbecueën is toegestaan op de camping. Voor de kolenbarbecues hebben we nog een handige tip voor je. Je kunt natuurlijk een groot pak kolen kopen, maar dit neemt veel plek in beslag in de auto. Handiger is om bijvoorbeeld lege eierdozen op te sparen en per leeg vakje een kooltje te plaatsen. Zo stel je zelf gemakkelijk een aantal BBQ-To-Go pakketten samen die je bovendien handig kunt meenemen. Zo kun je ook tijdens een tussenstop snel een heuse barbecue opzetten.

Kolen in eierdoos

(Bron: Sewmanyways.blogspot.com)

Tip #5 Gebruik een oude riem om spullen aan op te hangen
Eenmaal aangekomen op de camping is er soms ruimtegebrek en kun je niet alle spullen kwijt. Dit kun je gemakkelijk oplossen. Sta je bijvoorbeeld op een plek met veel bomen, dan kun je een oude riem en wat haken gebruiken om dingen op te hangen. Zo heb je toch alles bij de hand en kun je er bovendien altijd snel bij.

Riem voor pannen

(Bron: Pinterest)

Tip #6 Maak een Mini EHBO kit
Voor op vakantie is een mini EHBO kit handig om mee te nemen. Deze kun je kant en klaar kopen, maar natuurlijk kun je ook zelf een eigen kit maken. Zo kun je bijvoorbeeld een oud pillendoosje gebruiken. Knip wat pleister- en pillenstrips uit zodat deze in het doosje passen. Dit doosje kun je gemakkelijk meenemen en opbergen. En zo heb je toch altijd iets bij de hand mocht het nodig zijn.

EHBO kit

(Bron: Chasinggreen.com)

Tip #8 Maak een kant-en-klare pannenkoekenmix voor op de camping
Pannenkoeken zijn een gewild en lekker gerecht, ook voor op de camping. Daarom is het handig om van te voren een kant en klare pannenkoeken mix te maken en deze in een afsluitbaar potje te doen. Deze potjes kun je makkelijk opbergen en meenemen. Je kunt natuurlijk zoveel mixen meenemen als je wilt. Op de camping voeg je alleen nog melk toe en bakken maar.

Pannenkoekenmix

(Credits Brian Moore)

Tip #9 Rust voldoende uit onderweg met deze trekhaak hangstoel
Tijdens een tussenstop kun je even de benen strekken en weer op krachten komen, maar je bent tenslotte al op vakantie. Daarom kun je vast wel een moment van rust en ontspanning gebruiken. Daar is deze trekhaak hangstoel dé ideale oplossing voor! Je hebt hem zo gemonteerd aan je trekhaak en vervolgens ga je lekker zitten. Even helemaal zen…

Trekhaak hangstoel

(Bron: Sprout.nl)

Tot zover onze tips voor op vakantie. Heb jij zelf nog tips en tricks? Laat het ons dan weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: