Must have camping apps

Roan Luxury Camping Holidays | 25-03-2022 | Inspiratie

Must have camping apps

Wij Nederlanders houden er van om goed voorbereid te beginnen aan onze vakantie. Het is hartstikke fijn voor de vakantie al te weten hoe je een band verwisselt, waar het dichtstbijzijnde toilet te vinden is, in welke stad je het beste kunt shoppen en waar de gezelligste restaurantjes te vinden zijn. En hoe fijn is het dat je, als je eenmaal bent neergeploft op het terras van dat populaire restaurantje, je gewoon de menukaart kunt vertalen?

Onze favoriete camping apps
Speciaal voor jou hebben we de handigste Must have camping apps op een rijtje gezet!

Vakantiebieb (gratis)
Zeg nou zelf, de auto of je koffer zit al vol genoeg met korte broeken, zwemkleding en spelletjes. Voor een stapel boeken is écht geen plaats meer. In de camping app van de vakantiebieb kun je gratis vakantieboeken voor kinderen én volwassenen lezen! (De app is in de zomer periode alleen beschikbaar van 1 juli t/m 1 september
* beschikbaar voor Apple en Android

EHBO-app Rode Kruis (gratis)
Je hoopt dat je hem niet nodig hebt, maar stel: er wordt iemand ziek of er vindt een ongeval plaats. De EHBO app vertelt je waar je precies bent en weet het te gebruiken noodnummer voor je, zo kun je overal hulpdiensten inschakelen. Door de video's, eenvoudig stap-voor-stapadviezen en interactieve quizzen is het nog nooit zo eenvoudig geweest om te weten hoe je eerste hulp biedt.
* beschikbaar voor Apple en Android

Wegenwacht Pechhulp (gratis)
Je grootste nachtmerrie: autopech onderweg! Slim om de handige video’s zoals ‘hoe verwissel ik een band van mijn auto’ of hoe start ik mijn auto via startkabels’ alvast voor je op vakantie gaat te bekijken maar ook onderweg kan het van pas komen! Daarnaast vind je hier uitleg van verschillende dashboardicoontjes en andere handige tips en trics om pech onderweg te voorkomen.
* beschikbaar voor Apple en Android

AroundMe (gratis)
Naast alle populaire hotspots en must-sees is het ook altijd prettig wat meer praktische informatie bij de hand te hebben. Met de camping app van AroundMe krijg je antwoord op bijvoorbeeld de volgende vragen: Waar vind ik een supermarkt of een tankstation, is er een apotheek of ziekenhuis in de buurt? AroundMe toont je de kortste route.
* beschikbaar voor Apple en Android

ToiletFinder (gratis)
Owjee, dat zal je altijd zien. Sta je net in de rij voor dat bekende museum waar je zo graag heen wilt, krijg je hoge nood. Geen paniek! ToiletFinder vertelt je de weg naar het dichtstbijzijnde toilet. Er zijn meer dan 60.000 toiletplekken bekend én mocht je er zelf een ontdekken die er niet in staat, dan voeg je deze gemakkelijk zelf toe.
* beschikbaar voor Apple en Android

Toilet Finder

Google translate (gratis)

Iedereen zal zich kunnen herkennen in de volgende situatie: je hebt enorme trek en vind eindelijk een plekje op één van de overvolle terrasjes, vol goede moed sla je de menukaart open maar dan!? Een keuze maken is onmogelijk want je kunt het niet lezen. Via de Google translate app kun je gratis van Frans, Italiaans, Spaans, Kroatisch, Sloveens en Duits naar het Nederlands vertalen (of andersom).
* beschikbaar voor Apple en Android

Google Translate

Outdooractive (gratis) 
Wil je graag te voet of met de fiets de omgeving verkennen maar ben je stiekem toch een beetje bang om te verdwalen? Deze app geeft toegang tot duizenden verschillende routes. 
* beschikbaar voor Apple en Android

Camping Recipes (gratis)
Op vakantie wil je na een lange zonnige dag natuurlijk genieten van een heerlijke maaltijd en dan het liefste zo eentje waaraan je niet al te veel hoeft te doen. Er staat bij jouw Roan accommodatie een barbecue of grillplaat klaar en via deze handige camping app kun je flink wat leuke recepten downloaden. 
* beschikbaar voor Android

Spotted By Locals (tegen betaling)
Benieuwd naar de wat minder toeristische bezienswaardigheden, restaurants en barretjes? Via deze overzichtelijke camping app ontdek je binnen een hand omdraai dé hotspots van de lokale bevolking! 
* beschikbaar voor Apple en Android

Tripadvisor 
Op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden, activiteiten en restaurantjes in de buurt van jouw camping? Op Tripadvisor vind je miljoenen recensies van reizigers die hier ook zijn geweest. 
* beschikbaar voor Apple en Android

Buienradar 
Het weer.. het is toch één van de belangrijkste dingen waar je aan denkt als je wakker wordt tijdens je vakantie. Gebruik de buienradar app om gemakkelijk en snel te zien wat voor weer het die dag wordt op je vakantiebestemming.
* beschikbaar voor Apple en Android

Staat jouw favoriete camping app er niet tussen? We horen graag welke camping app er volgens jou nog aan dit rijtje toegevoegd moet worden!

Zoek & boek

Benieuwd geworden naar ons ruime campingaanbod? Neem dan hier een kijkje op onze website of bel ons. We helpen je graag bij het boeken van jouw perfecte gezinsvakantie!

Onze gasten over boeken bij Roan: