Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 23-03-2020 | Lokale tips

Mooiste bezienswaardigheden van Bretagne

Bretagne is één van de meest bekende trekpleisters van Frankrijk. Met haar prachtige rotsachtige baaitjes afgewisseld met brede stranden, zorgt Bretagne bij menig vakantieliefhebber voor een heerlijk vakantiegevoel. De natuur van Bretagne is op veel plaatsen overweldigend mooi. Voor wandel en-fietsliefhebbers ideaal om de mooie natuur te voet of met de fiets te ontdekken. Voor prachtige dorpjes en stadjes hoef je niet ver te reizen, want de charmante dorpjes en stadjes zijn gewoon in Bretagne te vinden.

Roze rotsen Bretagne

Bretagne beschikt over een bijzonder fenomeen, namelijk: De roze granietkust. Deze roze granietkust is slechts op drie plekken in de wereld te bezichtigen. De roze rotsen ontstaan door een combinatie van mineralen. Voor veel toeristen reden om tijdens hun vakantie een kijkje te nemen aan de granietkust. Er zijn verschillende manieren om de mooiste rotsen te bekijken. Zo kan je ervoor kiezen om langs de kust een wandeling te maken, maar je kan ook een zeilschip boeken waar de schipper oude verhalen over de kust kan vertellen.

Mooiste stranden Bretagne

Zoals al eerder beschreven beschikt Bretagne over een aantal mooie zandstranden. De roze granietkust die zojuist is beschreven is er daar natuurlijk één van. Daarnaast liggen in Bretagne ook andere mooie stranden.

Plage de L’Île Vierge

Dit strand is zeer divers, je kunt hier een aantal leuke wateractiviteiten ondernemen, maar ook een indrukwekkend uitzicht op de verschillende kliffen en golven is hier mogelijk.

Stranden van Carnac

De stad Carnac staat bekend om haar prachtig historische monumenten. Naast deze mooie historische hoogtepunten, heeft Carnac ook verschillende mooie stranden. Zo is het mooie Grand Plage een strand voor jong en oud. Voor de jongeren zijn er genoeg zwemfaciliteiten om te boeken en voor de volwassenen ishet ideaal om een strandwandeling te maken.

Wat te doen in Bretagne?

Vind je het interessant om de historie van een stad te ontdekken? Bezoek dan een keer de van oudsher elegante badplaats Dinard! Van oorsprong was Dinard een klein vissersdorpje, wat uiteindelijk uitgroeide tot een ontmoetingsplek voor de elite. Verder kan je de mooie zandstranden in Dinard bezoeken en het is een prachtige omgeving voor wandelingen.
Wil je een wat bruisendere omgeving ontdekken? Ook geen probleem! Voor wat levendigheid en extra belevenis moet je naar de hoofdstad Rennes. Rennes heeft namelijk talloze restaurants, historische straten en leuke boetiekjes. Rennes is een echte studentenstad, maar kijkend naar dekeerzijde van Rennes blijkt dat er ook vele schitterende musea ’s zijn. 

Interessante plaatsen Bretagne

Naast de hoofdstad Rennes, heeft Bretagne nog meer mooie steden in haar mars. Zo is Vannes een perfecte stad voor de kunst en-historie liefhebbers. De stad is namelijk ontdekt door de hertogen en hertoginnen. Uit de pittoreske haven en de vestingmuren blijkt dat Vannes een stad is met een historisch verhaal.In noordoost Bretagne bevindt zich de ‘oester hoofdstad’ van Bretagne, ook wel Cancale genoemd. Cancale maakt menig zeevruchtenliefhebber blij, want de stad wordt niet voor niks oester hoofdstad genoemd. In het hogere gedeelte van de stad vind je de kerk Saint-Méen. Tip: Wil je wat beweging op je vakantie? Klim dan naar de top en bekijk het mooie uitzicht.

Vuurtorens Bretagne

Ze zijn op het vasteland, maar ook op zee gebouwd. Dan hebben we het natuurlijk over de bekende vuurtorens in Bretagne. Een groot aantal vuurtorens is te vinden langs de Bretonse kust. De Bretonse kust heeft namelijk 52 vuurtorens tot haar beschikking. In deze vuurtorens is er de mogelijkheid om naar boven te klimmen en een aantal kilometers over de Bretonse kust te kijken.

Ben je benieuwd naar ons campingaanbod in Bretagne? Bekijk dan hier op welke topcampings je Roan Luxury Camping Holidays allemaal tegenkomt.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: