Mijn meeste geliefde reisbestemming - Italië!

Roan Luxury Camping Holidays | 22-06-2021 | Eigen ervaringen

Mijn meeste geliefde reisbestemming - Italië!

Reisspecialiste Sarah aan het woord - Een lekker zonnetje, fijne zandstranden en heerlijk eten! De beslissing voor Italië was dus weer snel gemaakt. Maar naar welke regio? Ik kon niet kiezen... dus waarom niet gewoon twee regio's combineren?

De beslissing is gevallen op camping Spiaggia e Mare en camping Piantelle. Spiaggia e Mare ligt aan de Adriatische kust, ten zuiden van Venetië, en Piantelle ligt aan het Gardameer. Naast de belevenis van twee verschillende campings en regio’s was er nog een ander voordeel, namelijk dat wij de weg naar huis in een keer door konden rijden. Op de heenweg hebben wij een nachtje in een appartement in Oostenrijk doorgebracht om niet alles in een keer te hoeven rijden.

Onze eerste week vakantie hebben wij dus doorgebracht op camping Spiaggia e Mare – wat een top camping! Onze zoon was op het moment van reizen bijna 4 en ikzelf zwanger van onze tweede zoon. Ik vond het daarom erg belangrijk dat de camping niet al te groot én overzichtelijk zou zijn. Spiaggia e Mare voldoet geheel aan deze voorwaarden, maar tegelijkertijd heeft de camping ook verrassend veel faciliteiten. Naast een erg leuk zwembad met spraypark en hoge glijbanen heeft de camping ook leuke animatie te bieden. Het strand loopt hier heel erg langzaam af in zee, echt ideaal voor onze zoon die nog niet kon zwemmen. Tip: Huur een waterfiets (met glijbaan), dit kan direct op het campingstrand. Er is een restaurant en een strandbar op de camping zelf. Wij wilden ook een keer van de camping af voor een pizza of een ijsje en dan is het vanuit de camping gewoon linksaf slaan, langs zee ben je zo in Porto Garibaldi met allemaal leuke strandtentjes. En een bezoek aan een van de marktjes in de omgeving mag ook niet ontbreken.

Na 1 week uitrusten aan de Adriatische Kust zijn wij verder gereden naar de schitterende omgeving van het Gardameer. Piantelle is wederom een kleine camping, maar wat een ruimte zeg! Ik had eerder al gehoord dat de plekken ruim zijn, maar dit was echt ongekend. Niet alleen de plekken van onze stacaravans maar ook zo dichtbij de speeltuin bijvoorbeeld. Wat hebben wij genoten op de loungebank van onze stacaravan Excellent terwijl ons zoontje genoeg ruimte voor en naast onze accommodatie had om lekker op het gras te spelen. Het zwembad is een stuk eenvoudiger dan op Spiaggia e Mare, maar uiteindelijk bleek dat het helemaal niet uitmaakte, wij hebben ons als prima vermaakt.

Handig is de grote supermarkt op maar zo’n 500 meter afstand van de camping. En voor wie graag (overdekt) gaat shoppen is op 15 minuten afstand een groot winkelcentrum. Aan het Gardameer kom je er niet onderuit om ook de schitterende omgeving te verkennen. Wij zijn in de ochtend vanuit de camping, langs het strand, naar de kleine haven van Moniga del Garda gewandeld om vanuit daar de boot te pakken naar het schiereiland Sirmione. Een onwijs mooie, autovrije stad met kleine straatjes en leuke winkeltjes, zeker de moeite waard. Vergeet niet om een van de overgrote, overheerlijke ijsbollen te pakken! 

Wil je meer informatie over deze leuke campings of over onze andere campings in Italië? Laat het mij dan weten, ik kijk graag met je mee!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: