Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 28-06-2018 | Lokale tips

Met de auto of het vliegtuig naar Toscane?

Het komt steeds dichterbij; de zomervakantie! Veel mensen trekken er over een paar maanden weer op uit om te genieten van hun welverdiende zonvakantie. Een groot deel van onze gasten kiest voor een kampeervakantie in Toscane. Dé regio van de glooiende heuvels, schitterende steden en uitgestrekte kuststroken. Maar hoe kun je nou het beste naar de camping in Toscane, met de auto of met het vliegtuig?

Relaxed en op je eigen tempo met de auto naar Toscane

Auto

Het merendeel van de vakantiegangers kiest ervoor om met de auto op vakantie te gaan. De afstand naar Toscane is zo’n 1400 km en zonder te stoppen rijd je hier ongeveer 14 uur op. Uiteraard moet er ook regelmatig gestopt worden onderweg en zal de reis ongeveer 16 á 17 uur in beslag nemen, afhankelijk van de eventuele files die je tegenkomt. Er zijn veel voordelen van met de auto afreizen naar je vakantiebestemming. Zo kun je veel spullen meenemen, op je eigen tempo rijden, gezellige spelletjes spelen in de auto en stoppen waar en wanneer je wilt. De meest gebruikelijke route naar de camping in Toscane is de route waar je door Zwitserland komt. Vanuit Nederland kun je door België, Luxemburg en Frankrijk naar Zwitserland maar je kunt er ook voor kiezen via Duitsland naar Zwitserland te rijden. Welke route je naar Toscane rijdt is een beetje afhankelijk van je woonplaats en of je eventueel nog een leuke tussenstop wilt maken. Vanaf Zwitserland rijd je vervolgens via Milaan naar de camping.

Met het vliegtuig naar Toscane

Vliegtuig

Vanaf Utrecht is het een kleine 15 uur rijden naar de camping in Toscane. Niet alle kinderen vinden het prettig zolang in de auto te zitten en in dit geval wordt er vaak gekozen naar Toscane te vliegen. De kosten van een vliegticket naar Toscane variëren maar zijn over het algemeen goed betaalbaar. Natuurlijk zijn de kosten voor een vliegticket afhankelijk van de periode waarin je op vakantie gaat en met welke vliegtuigmaatschappij je wilt vliegen. Er gaan vluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven, maar ook vanaf het vliegveld Brussel en Brussel Zaventem naar vliegveld Pisa of Florence in Toscane. Waar je ook woont in Nederland, er is altijd wel een vliegveld bij jou in de buurt vanaf waar je naar Toscane kunt vliegen. Al binnen 2 uur zet je voet op Italiaanse bodem. Vanaf het vliegveld kun je verder reizen naar je vakantiebestemming met het openbaar vervoer of met een huurauto. 


Onze campings in Toscane
Geïnteresseerd geworden in een luxe campingvakantie met Roan in Toscane? Bekijk hier ons uitgebreide campingaanbod in Toscane! Of je nu een levendige camping met veel faciliteiten zoekt of juist een kleine en goed verzorgde familiecamping, wij hebben ze allemaal in ons programma! Wat je ook kiest, bij ons ben je verzekerd van een onvergetelijke vakantie in Toscane!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: