Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 13-11-2018 | Lokale tips

Markten bezoeken bij het Gardameer

Bezoek je tijdens je campingvakantie graag lokale markten, dan zit je bij het Gardameer helemaal goed. In deze omgeving vind je een ruime keuze aan antiekmarkten, weekmarkten maar ook als je ’s avonds zin hebt zijn er markten te bezoeken. Als marktliefhebber kom je dus tijdens een campingvakantie in deze buurt helemaal aan je trekken.

Bezoek je tijdens je campingvakantie graag lokale markten, dan zit je bij het Gardameer helemaal goed. In deze omgeving vind je een ruime keuze aan antiekmarkten, weekmarkten maar ook als je ’s avonds zin hebt zijn er markten te bezoeken. Als marktliefhebber kom je dus tijdens een campingvakantie in deze buurt helemaal aan je trekken.

Markten rondom het Gardameer wijzen op het verleden van de straatventers
Van alle markten thuis: dat is het Gardameer. Bezoek je een van de vele markten, dan komen de heerlijke geuren je al van ver tegemoet. Het is een levendige bedoeling op deze markten aan het Gardameer. Ze wijzen op een rijke traditie die begon met straatventers. Deze mannen verkochten hun waren op straat, vormden daarna groepen en nog later ontstonden de markten. Nu vormen ze één van de trekpleisters voor toeristen. Omdat er zoveel markten in de buurt van het Gardameer zijn, is er altijd wel een in de buurt van jouw camping aan het Gardameer.

De Italianen zelf komen ook graag op de weekmarkten, zee ontmoeten elkaar graag op deze plaatsen. Zij zoeken hier naar kaas, wijn, extra vierge olijfolie, zonnebrillen, speelgoed en kleding. Houd je van shoppen, dan zit je bij het Gardameer dus echt op de juiste plek. Meer dan genoeg snuisterijen en souvenirs. Zo kun je nog eens met een leuk cadeautje thuis komen.

Grote kans dat ook je kinderen deze markten leuk vinden. De markten vind je iedere week aan de boulevard of in de historische centra. In de volgende plaatsen kun je in ieder geval terecht voor een wekelijkse markt: Riva del Garda, Desenzano en Limone sul Garda.

Weekmarkten bij het Gardameer
Omdat de eetcultuur voor de Italianen erg belangrijk is, vind je op de wekelijkse markten voornamelijk lokale producten. Twijfel je over een bepaalde kaas of een wijntje? De verkoper laat je graag even proeven voordat je een beslissing neemt. De markten zijn de plek waar onderhandelen, keuren en sociale bezigheden een grote rol spelen. Verkopers geven je ook graag extra informatie over de producten waar je belangstelling voor hebt. 


Op welke dagen zijn de markten aan het Gardameer te bezoeken?

Markt Gardameer

Maandag: Peschiera Del Garda, Torri del Benaco en Moniga del Garda.

Dinsdag: Roverto, Limone sul Garda, Desenzano en Torbole. Torbole heeft alleen in de tweede en vierde week van de maand een markt.

Woensdag: Arco (eerste en derde week van de maand), Lazice en Riva del Garda (iedere tweede en vierde week van de maand). Woensdagavond: Torri Del Benaco. Dit is een speciale antiekmarkt.

Donderdag: Trento, Toscolano en Bardolino.

Vrijdag: Manerba del Garda, Garda en Lugana di Sirmione.

Zaterdag: Verona en Arco (derde zaterdag van de maand een antiekmarkt), Malcesine en Salò.  Daarnaast zijn er van juni tot september avondmarkten vol sfeer op het Piazza San Marco en aan de Lungolago Zanardelli.

Zondag: iedere eerste zondag van de maand: Piazza Caduti di Nassirya en in Desenzano Del Garda. Dit is een rommel- en antiekmarkt. Op elke tweede zondag van de maand: Brescia en Solferino. Ook dit is een antiekmarkt. Derde zondag van de maand: Bardolino, Lonato en Mantova.

Op de laatste zondag van de maand: Montichiari en Valeggio Sul Mincio. Ook hier gaat het om antiekmarkten. Waar jouw luxe campingvakantie bij Roan Luxury Camping Holidays aan het Gardameer ook is, er is altijd wel een lokale markt in de buurt te vinden. De place to be als je zoekt naar een gezellige Italiaanse sfeer, cultuur en leuke souvenirtjes. Een ware verrijking van je campingvakantie.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: