Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 06-08-2018 | Inspiratie

Mag je autorijden op blote voeten of met slippers aan?

Als het warm weer is loop je meestal op slippers en stap je ook gemakkelijk zo de auto in; maar is dit wel verstandig?

In Nederland is het niet verboden
In Nederland is het niet verboden om de auto in te stappen met je slippers aan, maar verstandig is het niet. Ondanks dat je geen boete krijgt is het zeker niet veilig! Je moet er toch niet aan denken dat je slipper klem komt te zitten onder de mat bij het pedaal of dat je slipper juist van het pedaal afglijdt? Er kunnen hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan voor jezelf, je gezin en je mede weggebruikers. Het autorijden met slippers aan is dus niet verboden, maar wordt wel afgeraden voor verzekeringsmaatschappijen.

Er zit een maar.... aan dit verhaal!
Volgens de Nederlandse wet mag je geen gevaarlijke situaties creëren in het verkeer en geen mede weggebruikers in gevaar brengen. Veroorzaak je in Nederland een ongeluk en komt de verzekeringsmaatschappij er achter dat je slippers droeg tijdens het ongeluk? Grote kans dat dan alleen de schade van de tegenpartij vergoed wordt. Je eigen gemaakte kosten moet je dan zelf ophoesten.

In sommige landen riskeer je direct een flinke boete!

geldboetes

Buiten dat het om veiligheidsredenen niet zo verstandig is met slippers aan in de auto te stappen is het ook verboden in sommige landen! In landen zoals Frankrijk en Spanje zijn de regels een stuk strenger: je kunt een aardige boete krijgen als de politie je betrapt op het autorijden met slippers aan. Niet alleen met slippers aan riskeer je een boete, ook op blote voeten autorijden is hier uit den boze! Je betaalt minimaal € 90,- als je wordt aangehouden en zeg nou zelf; zonde van je geld toch! Zorg voordat je op vakantie gaat altijd dat je op de hoogte bent van de regels die in je vakantieland gelden.


Tip van Roan
Zorg als je op vakantie bent dus altijd dat je een extra paar schoenen in de auto hebt liggen zodat je niet in de positie komt toch even een klein stukje te rijden met je slippers aan of op blote voeten.

Interesse in een luxe campingvakantie? Bekijk hier ons volledige campingaanbod.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: