Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 04-09-2018 | Lokale tips

Lago Maggiore: de must-sees en do’s

Het gebied rondom het Lago Maggiore in Italië is één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. De omgeving van het meer is prachtig met bergen en schilderachtige dorpjes en het is in het hoogseizoen een wat rustigere bestemming dan het Gardameer. In het aanbod van Roan vind je twee campings aan het Lago Maggiore. Maar wat zijn nu de must-sees en do’s in de omgeving als je hier gaat kamperen?

De Borromeïsche eilanden
Als je op vakantie bent aan het Lago Maggiore, dan moet je zeker even de tijd nemen om een bezoek te brengen aan de Borromeïsche (Borromeus) eilanden. De bekendste eilanden zijn Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori, waarvan Isola Madre de grootste is. Hier staat een paleis met 16e en 19e eeuwse Italiaanse meesterwerken en er zijn prachtige Engelse tuinen en een botanische tuin op dit eiland te vinden. De Borromeïsche eilanden zijn stuk voor stuk schilderachtig en ze zijn vanaf de Roan campings uitstekend te bereiken per boot. Je kunt in Stresa op de boot stappen en ervoor kiezen om twee of drie eilanden te bezoeken.

Borromeus Eilanden

Shoppen in Milaan!
Houd je van shoppen? Dan zit je in Milaan zeker goed. Vanaf de campings aan het Lago Maggiore rijd je in een klein uurtje naar deze hippe stad. Let wel op, als je hier gaat shoppen heb je wel een goed gevulde portemonnee nodig. Milaan heeft namelijk heel veel luxe winkelstraten met exclusieve mode. Zo is er de Galleria Vittorio Emmanuele II winkelpassage met vrij dure winkels, evenals de Via Montenapoleone, de Via Sant’Andrea, de Via della Spiga en de Via Manzoni in het oude centrum van Milaan. Maar er zijn ook winkelstraten met goedkopere winkels zoals de Via Dante, Corso Buenos Aires en Corso Vittorio Emanuele.

Shoppen Milaan

Zwitserland in het klein
Heel iets anders, maar zeker een aanrader (ook voor kinderen) is het miniatuurpark Swissminiatur met 120 gedetailleerde nagemaakte modellen van huizen, kastelen en monumenten op een schaal van 1:25. Hier kun je vele bekende gebouwen in het echt bekijken zoals het Bundeshaus in Bern, de kastelen Burgdorf en Chillon en de Dom van Milaan. De omgeving van het miniatuurpark is bovendien ook prachtig met 15.000 soorten bloemen en meer dan 1500 bomen.

swissminiateur

Bron: Myswitzerland.com

Orta San Giulio: een schilderachtige mooie stad
Orta San Giulio is een historische en romantische stad op een schiereiland in het Lago d’Orta, een meer gelegen aan de linkerzijde van het Lago Maggiore. Hier kun je de echte Italiaanse sfeer proeven en genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft. De stenen bogen, balkons, straatlantaarns en groene binnenplaatsen maken de romantische sfeer helemaal compleet.

Orta San Giulo

De Lagio Maggiore Express
Een populaire dagtocht in deze omgeving is de Lago Maggiore Express. Tijdens deze dagtocht ga je eerst met de ‘gewone’ trein naar Domodossola. Vervolgens ga je via een smalspoorbaan over viaducten en door de bergen naar Locarno in Zwitserland (vergeet je paspoort niet!). Vanaf daar ga je met de boot terug naar Stresa. Tijdens de tocht kun je genieten van al het moois dat het Lago Maggiore te bieden heeft. Van spectaculaire vergezichten tot de idyllische dorpjes langs het meer.

Lago Maggiore Express

Bron: ticinotopten.ch

Onze gasten over boeken bij Roan: