Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 18-11-2015 | Inspiratie

Kamperen op Elba

Wil je een campingvakantie met alles erop en eraan? Genieten van het heerlijke weer en tegelijkertijd ook de mogelijkheid voor leuke uitstapjes in de omgeving? Dan is een campingvakantie op Elba misschien wel wat voor jou! Vanaf onze camping op Elba kun je werkelijk alle kanten op! Een vakantie op Elba betekent een vakantie waarbij je omgeven bent door de natuur en de mooie heldere zee. Op het eiland kun je echt van alles ondernemen. Of je nu graag eropuit trekt of liever wil ontspannen. Alles is mogelijk! Lees in deze blog de must-sees op Elba!

Portoferraio, de haven van Elba
Als je met eigen vervoer naar Elba gaat, kom je met de boot aan in de haven van Portoferraio. Dit is tevens de hoofdstad van het eiland. In Portoferraio kun je heerlijk slenteren in de smalle en steile straatjes met trappen. Even bijkomen doe je op één van de gezellige terrassen die Portoferraio rijk is. Daarnaast zijn er ook vele leuke souvenirshops te vinden in Portoferraio.

Portoferraio

(Credits: VnGrijl)

Breng zeker een bezoek aan de Chiesa della Misericordia. In deze kerk liggen vele bezittingen van Napoleon, waaronder een bronzen afgietsel van zijn hand en een kopie van de sarcofaag uit Parijs. Portoferraio is gesticht door de familie Medici. In de stad kun je ook de villa van deze familie bewonderen. In het Palazzina dei Mullini is een museum gemaakt met verschillende herinneringen van de tijd dat Napoleon op Elba was.

Actief op Elba
Wil je zelf de diversiteit van Elba ervaren? Dan is een bezoek aan Elbaland een echte aanrader. Dit is een schitterend natuurpark waar paarden, ezels, schapen, konijnen en vele vogelsoorten in het wild leven. In het noorden van het park is de prehistorie nagebootst. Hier kom je oog in oog te staan met de gevreesde T-rex. Na een lange wandeling is er voor de kinderen een leuke speeltuin met glijbanen en een midgetgolfbaan. Een ander leuk uitje met kinderen is het Acquario dell’ Elba. Hier staan zo’n tachtig aquaria met meer dan 150 verschillende vissen. Naast krabben en morenes kun je ook verschillende haaiensoorten spotten. Een echte aanrader voor jong en oud!

Aquarium

(Credits: Thom Thai)

De fietsliefhebber kan daarnaast zijn hart ophalen op Elba. Op het gehele eiland overheerst de natuur die je per mountainbike goed kunt ontdekken. Tijdens een begeleide mountainbiketocht met een gids zie je de drukte van de steden, maar ook de rust van de natuur. Zo leer je het eiland goed kennen. Op het eiland zijn meerdere routes die je kunt fietsen en tijdens de tocht zal je geregeld worden getrakteerd op een schitterend uitzicht.

Elba

(Credits: Michele Luconi)

Ontspannen op Elba
Volgens de legende is Venus, godin van de schoonheid en liefde haar halsketting verloren in de Tyrreense zee. Hierdoor is deze zee schitterend blauw en straalt Elba een paradijselijke sfeer uit. Bovendien is er op Elba voldoende water waardoor het eiland het gehele jaar door prachtig groen is. 

Naast alle activiteiten kun je ook goed relaxen op het eiland Elba. Overal vind je verborgen privé strandjes waar je in alle rust een goed boek kunt lezen en kunt genieten van de zon. Als het je te warm wordt neem je even een heerlijke duik in het strakblauwe water. Dat is pas vakantie. Een prachtig strand dat zeker een bezoek waard is, is het kiezelstrand Capa Bianco. De rotsen op dit strand zijn wit en ook de witte kiezelsteentjes zorgen in contrast met het water voor een prachtig panorama.

La Baia di Campo

(Bron: Tripadvisor.com)

Een ander mooi strand op Elba is La Baia di Campo. Hier heb je een breed zandstrand met uitzicht op de heldere zee. Als je in zee staat, kijk je uit over het groene Elba.

Meer tips over Elba
Ben jij op Elba geweest en heb jij zelf nog leuke tips? Laat het aan ons weten

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: