Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 17-05-2018 | Lokale tips

Hoe is het weer en klimaat in Toscane?

Wanneer je op vakantie gaat wil je graag weten wat de gemiddelde temperatuur is van je vakantiebestemming. Maak je geen zorgen over Toscane, het klimaat in Toscane is zeer aangenaam. In de zomer ben je vrijwel zeker van goed weer in Toscane!

Gemiddelde temperatuur in Toscane

Park Albatros

Toscane is een prachtige regio en ligt centraal in het populaire vakantieland Italië. De regio Toscane profiteert van zachte lucht die aangevoerd wordt vanaf de Tyrreense Zee en van de bescherming van de Tosco-Emiliaanse Apennijnen. De winters zijn vrij onvoorspelbaar en gematigd en de zomers zijn warm en droog. In de lente en herfst valt er regelmatig een bui ondanks dat de gemiddelde temperatuur dan al rond de 20 graden ligt.

Weersvoorspelling toscane

Weersvoorspelling Toscane

In bovenstaand schema laten we je zien wat de gemiddelde temperatuur in Toscane is gedurende het jaar. Ondanks dat deze cijfers zijn gebaseerd op langjarige weergegevens kan het natuurlijk zijn dat er lokaal kleine afwijkingen voorkomen. Roan adviseert dan ook altijd om kort voor vertrek de huidige weersvoorspellingen in Toscane te checken via bijvoorbeeld de app buienradar. Ben je al op de camping? Loop dan even langs bij onze Roan campingmedewerkers, vaak zetten ze de weersvoorspellingen voor hun gasten op het receptiebord bij de Roan receptietent.

Beste reistijd Toscane?

Toscane

Vanaf de maand april is de temperatuur al zeer aangenaam in Toscane. Kom je naar Toscane voor een citytrip naar bijvoorbeeld Rome of Florence dan raden we aan je campingvakantie bij Roan te boeken in de maanden, april, mei of juni. Het weer in Toscane is dan al goed en zonnig maar het is nog niet té warm om uren door je favoriete stad te slenteren. Kom je vooral voor de mooie zwembaden, luxe campingfaciliteiten en de prachtige stranden? Dan sluit een vakantie naar Toscane in de maanden Juli, augustus of september het beste aan bij je wensen. Wat de beste reisstijd is om naar één van onze campings in Toscane af te reizen is dus geheel afhankelijk van je eigen wensen!

Op vakantie in Toscane?
Geïnteresseerd geworden in een luxe campingvakantie met Roan in Toscane? Bekijk hier ons uitgebreide campingaanbod in Toscane!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: