Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-10-2019 | Eigen ervaringen

Het werken in het buitenland, in het land van onze passie Italië

We hebben op camping Bella Italia gewerkt aan het Gardameer, één van de grootste campings in het aanbod van Roan. De laatste jaren werken we met veel plezier op camping Marina Di Venezia, één van de topcampings aan de Adriatische kust, vlakbij Venetië.

Hoe zijn wij bij Roan Luxury Camping Holidays terecht gekomen?

Eigenlijk zijn we bij toeval in dit werk gerold. We waren op zoek naar een baan in het buitenland. Zelf hebben we een technische en coachende achtergrond en wilden graag met mensen werken.

Via Google stuitten we eerst op een andere campingorganisatie, waarvoor we één jaar op een camping hebben gewerkt. Daar kwamen we in contact met campingmedewerkers van Roan, raakten aan de praat en werden enthousiast van hun verhalen. Het jaar daarop gesolliciteerd bij Roan en konden meteen aan de slag op een grote camping, waar onze voorkeur naar uit ging.

Het werken in het buitenland, in het land van onze passie Italië, de zon en de vrijheid maakt het werken op een camping zo leuk.

Ook de diversiteit van nationaliteiten, het omgaan met mensen, vooral blije mensen die op vakantie zijn, geeft je positieve energie.

Maar óók de organisatie Roan, waar je werkt volgens bepaalde richtlijnen en waar hulp ingeroepen kan worden van regioteams die snel reageren, bevalt ons erg goed. Of je nu contact hebt met collega’s van de regioteams, van kantoor of met de directeur, de sfeer onderling is familiair en toegankelijk. En, zoals de organisatie Roan doet, de regels van de camping handhaven, dan is de communicatie met de camping ook uitstekend.

Wel hebben we het in het begin allemaal op ons af laten komen, want wat je verwacht is op bepaalde punten toch anders dan de realiteit. Het beste is om zelf niet proberen het wiel uit te vinden, maar te luisteren naar collega’s. Zij hebben vaak goede tips en bieden je hulp als je hierom vraagt. Er wordt gezocht naar oplossingen als je problemen ondervindt, fijn om te weten dat er een back up is.

Hoe ziet onze dag er meestal uit?

Onze dag begint met uitchecken van de gasten. Wij hebben de werkzaamheden gesplitst. De één checkt de gasten uit en de ander begint met nalopen van de accommodatie en schoonmaakwerkzaamheden. Dit vergt best wel veel tijd en moet natuurlijk goed gebeuren. Rond lunchtijd proberen we klaar te zijn.

Na 15.00 uur gaan we de nieuwe gasten inchecken. Dit duurt tot wel 23.00 -23.30 uur, vooral op drukke zaterdagen. Op dagen dat we geen aankomsten hebben, houden we receptie uur en is het soms een probleempje oplossen zoals bijvoorbeeld een lampje verwisselen.

Op de vrije dagen gaan we er graag op uit, de omgeving verkennen. Zo kunnen we gasten goede tips geven, waar ze bijvoorbeeld lekker kunnen eten. We lijken soms net een VVV kantoor! We hebben eens klanten een goede tip gegeven voor hun trouwlocatie, ze waren zó blij!

Wat maakt dit werk zo bijzonder?

De fijne momenten zijn wel als de gasten aankomen, dat ze blij worden van de schone en mooie accommodatie. En bij vertrek dat ze ons bedanken voor de fijne vakantie en de goede service, gevolgd door een fooi, vaak een fles wijn.

Een bijzondere herinnering hebben we aan een zware storm een paar jaar geleden. Er waren veel bomen omgewaaid en veel schade. Gasten hielpen mee met het weer opzetten van de gazebo’s. Die verbondenheid met elkaar was heel bijzonder.

We bekijken het van jaar tot jaar of we dit werk willen blijven doen. Maar neem van ons aan, het is een verslaving.

Werken bij Roan Luxury Camping Holidays?

Wil je werken op een topcamping in Europa voor een mensgerichte informele organisatie, waarbij saamhorigheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan? Ben je ondernemend, initiatiefrijk, gezond van lijf en leden en denk je een bijdrage te kunnen leveren om onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen? Stuur dan voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek een mail naar werken@roan.nl of kijk op www.werkenbijroan.nl.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: