Het échte Italië op familiecamping Le Capanne

Roan Luxury Camping Holidays | 08-10-2020 | Eigen ervaringen

Het échte Italië op familiecamping Le Capanne

Wil je vakantie vieren op een kleinere familiecamping in Italië met veel faciliteiten, dichtbij het strand en genoeg uitjes te doen in de directe omgeving? Dit waren precies de wensen, noem het eisen, van onze reisspecialist Joyce D. toen ze 5 jaar geleden op zoek was naar een geschikte campingvakantie voor haar gezin.

Mijn kinderen waren toen 2 en 5 jaar oud. Niet te groot, een zachte zwembadbodem (veilig voor de kleine tere teentjes en knietjes), goed restaurant en dichtbij het strand. Ik vond deze camping en afgelopen zomer was het is inmiddels al het 5e jaar op rij!

In de directe omgeving van camping Le Capanne zijn er veel kleine, schattige, pittoreske plaatsjes te vinden voor een echt Italiaans ijsje, een heerlijke cappuccino of een goede wijn. De omaatjes op het bankje voor hun huisje lachen lief naar mijn zoontjes als we voorbij lopen en mompelen hen iets toe in het voorbijgaan. Alsof het leven er stil staat. Hier vindt je nog niet het massa toerisme en soms wandel je helemaal alleen door de steegjes en trapjes. De uitzichten zijn er prachtig en de zonsondergangen adembenemend. De plaatsjes Casale Maritimo, Castagneto Carducci, Bolgheri en Montescudaio liggen allen op maximaal 15 minuutjes rijden met de auto vanaf de camping. Dus ga je hier een lekkere pizza eten in de avond en moeten de kindjes op tijd naar bed, dan sta je zo weer op de camping. De trekpleisters in de omgeving, zoals Pisa, Lucca en Volterra liggen op bijna een uur rijden. Voor de grotere plaatsen Florence, Sienna en San Gimignano ben je iets langer onderweg, maar tijdens de rit wordt je getrakteerd op mooie vergezichten en cipressen die aan de horizon staan.

Het strand van Marina di Bibbona ligt op nog geen 5 minuten rijden (lopend is dit geen optie i.v.m. de drukke weg erheen). Je kan er goed parkeren, het strand zelf kan behoorlijk druk zijn met Italianen. Zelf rijden wij altijd een stukje verder naar Vada. Het zeewater is daar zo blauw en het strand zo wit, daar waan je je op de Maldiven en de vakantiefoto’s voor het thuisfront zijn jaloersmakend. Ook is Baratti een leuk strand met ook veel Italianen en leuke strandtentjes met heerlijke panini’s (ik spreek uit ervaring). In het hoogseizoen kan het op beide stranden wel druk zijn, dus ga op tijd zodat (betaald) parkeren geen probleem is.

Dan de camping... In onze ogen is camping Le Capanne perfect! De sfeer op de camping is relaxed, alsof er de hele dag een siësta gehouden wordt. Vooral de ligweide bij het zwembad is een heel groot pluspunt. Er is altijd plek en voelt niet aan als heel druk. De ligbedjes die er staan zijn snel vol met gasten die graag een ligbedje willen. Zelf nemen wij altijd eigen stoeltjes, parasol, strandlakens en picknickkleed mee, zodat we van alle gemakken voorzien zijn. Het restaurant op de camping is heerlijk. Echte Italiaanse keuken voor een goede prijs, wat wil een Nederlander nou nog meer? Naast het terras ligt de speeltuin dus de kindjes kunnen lekker spelen terwijl je zelf aan tafel geniet van een heerlijke zomeravond. Ook afhalen is mogelijk, dus liggen de kinderen al in bed en heb je nog honger? Voor max € 10,00 kan je een lekkere pizza of pasta ophalen bij de bar en opeten op je eigen terras bij de lodgetent of je stacaravan. Je kunt hier de stacaravan Verde en Excellent Lounge boeken.

Zoals je al kunt lezen, kan ik álles vertellen over deze camping en omgeving. Als je vragen hebt of wilt boeken, dan help ik graag. Ook al onze andere campings in Toscane zijn mij niet onbekend!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: