Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 22-01-2018 | Roan

Heb je een wereldstekker nodig bij Roan?

Een veel voorkomende vraag voor de vakantie geboekt wordt of begint is:? Hebben wij een wereldstekker nodig bij Roan? Het antwoord is nee! Al onze accommodaties zijn voorzien van voldoende ‘normale’ F-stopcontacten. Je zou eigenlijk denken dat je in Europa helemaal nergens meer een wereldstekker nodig hebt, maar niets is minder waar. In de volgende landen hebben ze weldegelijk andere stopcontacten dan die wij gewend zijn: Canarische eilanden, Cyprus, Ierland, Liechtenstein, Malta, Rusland, San Marino, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland.

Heb je in Italië echt een wereldstekker nodig?
In Italië zijn 2 verschillende stopcontacten in omloop, het F-stopcontact en het L-stopcontact. Op veel plaatsen, en dat zijn vaak de toeristische plaatsen, is het gewone F-stopcontact aanwezig. Máár het kan dus voorkomen dat je ergens komt waar je niet zomaar je oplader van je telefoon of I-pad in het stopcontact kunt steken.

Welke stekkertypes in welk Roan vakantieland?
Even een kort overzichtje van onze vakantiebestemmingen:

Roan vakantiebestemming Stekkertype
Frankrijk Type E
Oostenrijk Type F
Italië Type L & F
Spanje Type F
Kroatië Type F
Slovenië Type F
Zoals je kunt zien worden in Frankrijk stopcontacten van type E gebruikt. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Frankrijk. Jouw apparaten met stekker C en stekker F passen. Controleer of jouw apparaten met stekker F een extra pingat hebben voor gebruik in stopcontact E.

Geen paniek!

Voor jou als Roan gast maakt dit echter helemaal niets uit! Onze bungalowtenten, lodgetenten en stacaravans zijn allemaal voorzien van normale stopcontacten en stekkerdozen zoals wij dat hier gewend zijn. Het maakt dus niet uit waar wij in de toekomst nog accommodaties gaan plaatsen, Roan denkt met je mee en zorgt ervoor dat er altijd direct bruikbare stopcontacten in de accommodaties aanwezig zijn.

Leuk weetje:
Roan boekt vakanties voor gasten uit veel verschillende landen. Onze gasten uit Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben natuurlijk wel een omvormer nodig, daar ze in hun thuisland over andere stopcontacten beschikken.

Een camping stekker, wat is dat dan?
Je hebt tijdens het kamperen met je eigen caravan of tent een camping stekker nodig om je accommodatie te verbinden met de elektriciteitspaal, tenminste als je elektriciteit wenst tijdens je vakantie. Ook hier hoef je niet over na te denken als je met Roan op vakantie gaat! Dit hebben wij allemaal al voor je geregeld.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: