Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 07-05-2018 | Lokale tips

De mooiste stranden van Toscane

Toscane staat bekend om haar glooiende heuvels, cipressen en de schitterende steden, maar daarnaast beschikt Toscane ook over een uitgestrekte kuststrook met mooie stranden.

De mooiste stranden van Toscane
Toscane is een prachtige en daardoor ook enorm populaire vakantieregio bij toeristen. De zachte lucht aangevoerd vanuit de Tyrreense zee zorgt voor aangename temperaturen. Mooie stranden zijn er in overvloed maar Roan licht de mooiste én veiligste stranden voor je uit! De stranden waarop onze keuze is gevallen liggen allemaal op overbrugbare afstand van onze campings in Toscane en zijn voorzien van de internationale milieuonderscheiding 'de Blauwe Vlag'. 

Blauwe vlag

De Blauwe Vlag

Zie je op het strand een blauwe vlag of wordt een bepaald strand met een blauwe vlag op de kaart getoond, dan betekent dit dat het strand regelmatig wordt getest door de FEE (Foundation for Environmental Education) en is erkend met een internationale milieuonderscheiding. Deze stichting voor de ontwikkeling van regio's heeft een kenmerk voor schone stranden ontwikkeld genaamd de blauwe vlag. Om een blauwe vlag te verdienen dient een strand aan de volgende criteria te voldoen:

- de kwaliteit van het water dient schoon en veilig te zijn
- het strand wordt goed schoongehouden
- op het strand bevinden zich voldoende toiletten en prullenbakken
- er is een EHBO-post en reddingsmaterialen op het strand aanwezig

Stranden bij Pisa

Pisa

Pisa staat natuurlijk voornamelijk bekend om de Toren van Pisa en het leuke centrum met tal van winkeltjes om te shoppen maar het heeft ook erg mooie stranden! Op de stranden van Calambrone, Tirrenia en Marina di Pisa zijn voldoende plaatsen waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Maak er dus echt een lekker dagje uit van en geniet van de zon, de zee en het strand. 

Bovenstaande stranden zijn binnen een uur te bereiken vanaf één van onze volgende campings: Le Pianacce, Le Capanne, Montescudaio en Etruria.

Stranden bij Livorno

Park Albatros

In de regio Livorno kun je op veel mooie stranden terecht; Livorno, Cala Quercianella, Antignano, Rosignano Marittimo - Castiglioncello, Vada di Rosignano, Cecina, Marina di Bibbona, Castagneto Carducci, San Vincenzo, Piombino, Marciana Marina - La Fenicia. Het is hier wel aan te raden waterschoenen of slippers te dragen in het water. De grond bestaat naast zand ook uit kleine kiezeltjes en grof zand. Het water is erg helder dus ben je van plan naar één van deze stranden te gaan, neem dan zeker je snorkel mee! Ontdek de onderwaterwereld en geniet daarna van een heerlijk Italiaans ijsje in de zon.

Bovenstaande stranden zijn binnen 3 kwartier te bereiken vanaf één van onze volgende campings: Le Pianacce, Le Capanne, Montescudaio, Etruria en Park Albatros.

Stranden bij Grosseto

Toscane strandstoelen

Het zuidelijke gedeelte van Toscane is één van de mooiste plekjes aan de Middellandse zee. De Maremma, het gebied rondom Grosseto, is dé regio om heerlijke wandeltochten te maken en te genieten van de natuur. Maar je vind hier ook uitgestrekte landbouwvelden, kleine stadjes en dorpjes, grotere cultuursteden en natuurlijk prachtige stranden! 

Vanaf camping Park Albatros rijd je in maximaal 1 uur naar de mooie stranden in Follonica en Castiglione della Pescaia. Alle stranden bij Grosseto zijn binnen 1 uur te bereiken vanaf camping Orbetello Village.

Stranden bij Rome

Latuputty Park Albatros

Vanaf camping Village Fabulous ben je in een kleine 20 minuten bij de stranden van Ostia, wil je echter naar het strand met een Blauwe Vlag kenmerk dan kun je na een autorit van ca. 1 uur neerploffen op het strand in Anzio. Geniet van de zon, spelende kinderen en vergeet jezelf niet te verwennen met een koel drankje en een lekkere pizza.


Onze campings in Toscane
Geïnteresseerd geworden in een luxe campingvakantie met Roan in Toscane? Bekijk hier ons uitgebreide campingaanbod in Toscane! Of je nu een levendige camping met veel faciliteiten zoekt of juist een kleine en goed verzorgde familiecamping, wij hebben ze allemaal in ons programma! Wat je ook kiest, bij ons ben je verzekerd van een onvergetelijke vakantie in Toscane!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: