Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 19-07-2018 | Actief

De meest opmerkelijke waterglijbanen

Bij een zomervakantie horen natuurlijk zwembaden met gave waterglijbanen! En tegenwoordig zijn er vele waterglijbanen, in alle soorten en maten. Veel van onze campings binnen ons aanbod zijn voorzien van een heus waterparadijs, voorzien van spectaculaire waterglijbanen. Daarnaast liggen een aantal Roan campings op zeer korte afstand van grote aquaparken die zeker een bezoekje waard zijn. In deze blog zetten wij de grootste en meest spectaculaire waterglijbanen voor je op een rijtje. Zo weet je waar je moet zijn voor urenlang glijplezier!

1. De Stukas Boom glijbaan in Caneva World
Deze waterglijbaan vind je in het aquapark Caneva World aan het Gardameer. Vanaf onze campings aan het Gardameer kun je dit aquapark gemakkelijk bereiken. Om van deze waterglijbaan af te gaan heb je heel wat lef nodig. Op grote hoogte betreed je een cabine. Dan valt ineens de vloer onder je voeten weg en ga je met een enorme vaart naar beneden. Deze glijbaan heeft een hoogte van maar liefst 32 meter.

De Stukas Boom

(Bron: Canevaworld.it)

2. De Extreme River glijbaan in Aquafan
Het aquapark Aquafan in Riccione is vanaf onze campings aan de Adriatische kust zuid te bezoeken. Hier vind je bijvoorbeeld een wildwaterbaan met een lengte van 200 meter. Daarnaast is hier de Extreme River, een komvormige glijbaan waar je met 70 km/h vanaf gaat. Durf jij?

De Extreme River glijbaan

3. De Aqualoop glijbaan in Aqua Ardèche
Als je vakantie viert op één van onze campings in de Ardèche, kun je een dagje doorbrengen in Aqua Ardèche. Hier vind je verschillende spectaculaire waterglijbanen. Zo kun je met het gezin een wedstrijdje doen wie het eerste beneden is op de Anaconda glijbanen. Ook de Turbo Cyclone glijbaan is de moeite waard. Op deze glijbaan raas je in een band naar beneden en beland je in een grote draaikolk.

De blikvanger van dit aquapark is de Aqualoop glijbaan. Deze glijbaan is voor de echte durfal. Nadat je de trappen op hebt gelopen naar boven, betreed je een dichte kooi. Nu is het wachten tot de vloer onder je voeten wegvalt en je met een noodgang naar beneden gaat. Het spannende is dat na de steile afdaling je weer in een schuine bocht naar boven gaat. Een soort scheve looping. Na één keer wil je vast direct weer!


De Aqualoop glijbaan

(Bron: campinglepommier.com)

4. Race tegen elkaar op de Crazy Hills glijbaan in Istralandia
Het is misschien niet de meest spannende glijbaan, maar wel één waar je ongetwijfeld veel plezier zult beleven. De Crazy Hills glijbaan vind je in het Istralandia waterpark. Vanaf onze campings in Istrië kun je dit aquapark goed bereiken.

De Crazy Hills glijbaan bestaat uit zes glijheuvels. Zo kun je met het hele gezin tegelijk een wedstrijd houden. Probeer deze spannende familieglijbaan zeker een keer uit als je de vakantie doorbrengt in Istrië.

Crazy Hills

(Bron: Istralandia.hr)

5. De Freefall glijbaan in Istralandia
Naast de Crazy Hills glijbaan kun je in aquapark Istralandia ook de Freefall glijbaan uitproberen. Deze glijbaan heeft een hoogte van 26 meter en hier ga je steil naar beneden. Wat volgt is een ware adrenalinekick waarbij je met een hoge snelheid naar beneden gaat. Durf jij van de Freefall?

Free Fall glijbaan

(Bron: Istralandia.hr)

6. De Black Hole glijbaan in Caneva World
Een echte must-do. Deze spectaculaire glijbaan vind je in het aquapark Caneva World. Hier ga je met z’n tweeën op een band naar beneden. De glijbaan is pikzwart dus je hebt geen idee welke kant je op gaat. In de glijbaan word je verrast met verschillende lichteffecten.

Black Hole

(Bron: Canevaworld.it)

7. De Speed Riul glijbaan in Aquafan
Tijdens een vakantie op één van onze campings aan de Adriatische kust zuid kun je een bezoek brengen aan het waterpark Aquafan met zijn vele glijbanen. Eerder in deze blog lieten we je al de Extreme River glijbaan zien die hier te vinden is.

Naast de Extreme River is de Speed Riul glijbaan ook een echte aanrader. Je gaat met z’n tweeën in een rubberen band zitten en na een afdaling door een lange dichte tunnel beland je met hoge snelheid in een trechter. Na een aantal rondjes door de trechter neemt je snelheid af en ga je via het midden van de trechter naar het einde van de baan. Wie durft?

Speed Riul glijbaan

(Bron: Aquafan.it)

8. De Rapid raceglijbaan in PortAventura
Wanneer je op vakantie bent aan de Costa Brava mag een bezoekje aan het aquapark PortAventura niet ontbreken. Op de Rapid raceglijbaan glijd je met zijn 6e naast elkaar, op een matje, heel snel naar beneden. Ga jij de wedstrijd aan wie als eerste beneden is?

De Rapid raceglijbaan

(Bron: Aquafan.it)

Benieuwd naar al onze campings met zwembad in ons programma? Zoek dan hier je ideale vakantiebestemming uit!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: