Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 16-10-2015 | Inspiratie

De meest bizarre en aparte glamping accommodaties

‘Glamping’ is vast geen onbekend begrip voor je. Glamping staat voor ‘glamourous kamperen’ ofwel kamperen met de luxe en het comfort van thuis. Natuurlijk kun je dat ook bij Roan. Zo bieden wij de zeer luxe uitgeruste stacaravan Supreme aan.

Naast de Supreme zijn er vele glamping accommodaties in alle soorten en maten. In deze blog hebben we een aantal zeer mooie glamping accommodaties voor je op een rij gezet.

#1 De Berber tenten van Sir Richard Bransons hotel Kasbah Tamadot
Het Kasbah Tamadot hotel is een zeer luxe vijfsterren hotel met een prachtige locatie. Gelegen in Marokko op een uur rijden van Marrakech. Het hotel biedt naast luxe kamers en suites ook de berber tent, maar die naam doet de tenten eigenlijk geen eer aan. Deze tenten beschikken over een schitterend uitzicht, een luxe king-size bed en een groot bad. Stel je eens voor: ’s Ochtends stap je na een heerlijke nachtrust uit je kingsize bed naar je eigen balkon met een schitterend uitzicht over de vallei. In de verte komt achter de bergen de zon op. Dat is pas echt een ontspannen vakantie!

Berbertent

(Bron: blacktomato.com)

#2 Spot wildlife vanuit je eigen Safari Lodge
Welkom op de Rafiki Safari Lodge in Costa Rica. Alle accommodaties staan midden in een natuurreservaat van 800 hectare groot. Een aanrader is de Safari tent die je hier kunt boeken. Deze tenten staan op een houten plateau tussen de bomen. Daarnaast heeft iedere tent een overdekte houten veranda met schommelstoelen. Vanaf hier kun je genieten van de rust van het regenwoud. Verder beschik je over je eigen douche met warm water en toilet. Overdag kun je eropuit trekken. Je kunt bijvoorbeeld een rafting excursie ondernemen of een tocht per paard maken door het regenwoud. Verder worden er regelmatig mooie wandelingen georganiseerd.

Afterstorm

(Bron: rafikisafari.com)

#3 Verblijf in je eigen luxe Yurt tent in het Talo Retreat in New South Wales
Yurts zijn rondvormige tenten die van alle gemakken zijn voorzien. In het Talo Retreat in New South Wales hebben ze zes luxe Yurt tenten die voorzien zijn van een eigen keuken, een koffiezetapparaat en een houtskachel voor de koudere dagen. Wat deze tenten helemaal compleet maakt is dat je de beschikking hebt over je eigen privé jacuzzi. Hier kun je onder het genot van een glaasje wijn heerlijk genieten van de rust.

Het resort is omgeven door 82 hectare aan bossen en meren. Overdag kun je eropuit trekken en kangoeroes spotten.

Yurt1

(Bron: moamaonmurray.com.au)

Yurt2

(Bron: moamaonmurray.com.au)

#4 Verblijf in een echte Airstream!
Voor velen een droom, overnachten in een echte Amerikaanse Airstream caravan. Die droom kan werkelijkheid worden. In Zuid-Afrika is er namelijk het Grand Daddy Airstream Resort met mooi aangeklede Airstream caravans. Het leuke is dat ieder verblijf een eigen thema heeft. Zo kun je kiezen voor de Winelands Airstream. Hier tref je vooral rust en elegantie. Wij vinden de Beach House Airstream erg mooi. Hier waan je je direct aan het strand.

Air Stream

(Bron: granddaddy.co.za)

Air Stream 2

(Bron: granddaddy.co.za)

#5 De Safaritent in Engeland
Even heerlijk eruit? Dan is de safaritent in Engeland een goede optie. Het Pop Up hotel biedt verschillende tenten en luxe glamping verblijven aan. De Safaritent springt er echter uit. Hier beschik je over een heerlijk comfortabel bed en een loungebank waar je heerlijk kunt zitten onder het genot van een kop koffie of thee. Ook het lopen naar het toiletgebouw is verleden tijd. De Safaritent beschikt namelijk over een luxe douche en toilet. Ook als het wat kouder is, kun je nog steeds genieten van je eigen safaritent. De tent is namelijk voorzien van een eigen heater.

Luxe tent Engeland

(Bron: thepopuphotel.com)

#6 Kom tot rust in de Dunton Hot Springs
Gelegen in het adembenemende San Juan gebergte in de Rocky Mountains ligt het Dunton Hot Springs Resort. Dit was voorheen een oud mijndorpje wat tegenwoordig fungeert als een luxe glamping verblijf. Je kunt hier verblijven in een privé hut die volledig is gerenoveerd. Iedere hut is voorzien van een heerlijk ligbad, een goed bed en Wi-Fi. Wil je nog meer luxe? Dan is de Christy’s luxury tent de oplossing. Deze luxe all season tent beschikt over alle gemakken voor een onvergetelijk verblijf. Zo heb je hier enorm veel ruimte met een groot ligbad en een mooie stortdouche. Vanuit de tent heb je uitzicht op een schitterend berglandschap.

Christys tent

(Bron: duntonhotsprings.com)

Luxe tent Dunton

(Bron: duntonhotsprings.com)

Dit was onze lijst met de meest aparte glamping accommodaties. Weet je er zelf nog één? Laat het ons weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: