Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 22-10-2014 | Lokale tips

De leukste uitjes voor kinderen in Frankrijk

Het is algemeen bekend dat kinderen van kamperen houden. Ze kunnen lekker spelen, zich uitleven in het zwembad en er zijn vaak heel veel activiteiten voor kinderen op de camping. Maar het is natuurlijk ook leuk om er een dagje op uit te gaan met de kinderen. En er zijn genoeg leuke ideeën voor een dagje weg met de kinderen in Frankrijk, en wij zetten de leukste voor je op een rij: aangeraden door de lokale medewerkers van de campings van Roan!

De Dino-Zoo in Charbonnières-Les Sapins
Aangeraden door camping Le Val de Bonnal

Onze medewerkers van camping Le Val de Bonnal in de Jura raden het aan om met de kinderen een bezoek te brengen aan de Dino-Zoo in Charbonnières-Les Sapins. Dit park is 15 hectare groot en tijdens een wandeling van 2,5 kilometer kun je de evolutie van het leven op aarde ontdekken met zo’n 100 dinosaurussen die net echt lijken. Het park is ontstaan omdat in het verleden in de Jura-streek fossielen van dinosaurussen zijn gevonden. Naast de wandeling langs de dinosaurussen zijn er ook verschillende leuke attracties zoals een dino-draaimolen en een 4D gevoelsbioscoop. De kinderen kunnen er ook verschillende leuke spelletjes doen. Zo kunnen ze leren hoe ze met een werptuig kunnen werken en hoe ze vuur kunnen maken in de natuur. Maar denk ook aan het maken van een rotsschildering! Een leuke ervaring voor het hele gezin.

Bron: Dino-zoo.com

Openluchtmuseum Le Bournat in Le Bugue

Wat ook een hele leuke en leerzame ervaring is voor de kinderen is een bezoek aan het openluchtmuseum Le Bournat in Le Bugue, de Dordogne. Het is een themapark met re reconstructie van een Frans dorp aan het begin van de twintigste eeuw. Een compleet dorp met een gemeentehuis, een boerderij, een wasplaats, een bakker en nog veel meer gebouwen uit het jaar 1900. Er worden bovendien veel beroepen getoond en de kinderen kunnen plezier maken op een authentieke kermis uit die tijd. Ook hier zijn veel leuke activiteiten voor de kinderen zoals het bakken van brood, volksdansen en boetseren. Voor de kinderen heel leerzaam en voor jou misschien wel jeugdsentiment!

Bron: Lebournat.fr

Het Afrikaanse Safaripark in Sigean

In de plaats Sigean, in de streek Languedoc-Roussillon, ligt een heus Afrikaans safaripark van 300 hectare met bijna 4000 dieren. Het park bestaat uit twee delen. In het eerste deel rijd je met de auto of met een busje door een steppe-landschap waar wilde dieren zoals beren, leeuwen, neushoorns en olifanten in vrijheid leven. Vervolgens ga je te voet verder door het tweede deel, waar dieren uit de hele wereld te vinden zijn. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen!

Bron: Reserveafricainesigean.fr

Het Lego-museum in Valras-Plage
Aangeraden door camping Le Serignan Plage

Kinderen, en vooral jongens, houden van lego. En wat is er nu leuker dan een bezoek aan een Lego-museum! In Valras Plage, vlakbij camping La Serignan Plage, kun je een bezoek brengen aan ‘Le Palais de la Maquette’ met verschillende mooie bouwwerken die van Lego gemaakt zijn. De kinderen zullen hier hun ogen uitkijken wat er allemaal gemaakt kan worden met Lego! En natuurlijk mogen ze zelf ook wat bouwen.

Bron: Brickexplorer.com

Zoals je ziet zijn er heel veel leuke uitjes die je kunt ondernemen met je kinderen in Frankrijk. En daarna natuurlijk heerlijk uitrusten op één van de campings uit het aanbod van Roan!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: