Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 11-06-2018 | Evenementen

De leukste evenementen in Frankrijk

Op vakantie gaan is natuurlijk de mooiste tijd van het jaar. Even in een andere omgeving, nieuwe dingen ontdekken en bovenal genieten van het heerlijke weer. Vaak is er in de buurt van onze campings veel te zien en te doen. Of je nu houdt van actief bezig zijn of gewoon lekker ontspannen. Er is voor ieder wat wils!

Heb jij plannen voor een campingvakantie naar Frankrijk? In deze blog zetten wij een aantal leuke evenementen in Frankrijk voor je op een rij, die zeker een bezoek waard zijn!

Quatorze Juillet, de nationale feestdag in Frankrijk
De nationale feestdag van Frankrijk is 14 juli. Op deze dag wordt er jaarlijks stilgestaan bij de Franse Revolutie van 1789. De Franse bevolking trad toen in opstand tegen de koning die het volk in armoede liet leven. De Bastille werd bestormd en dit was het begin van de Franse Revolutie waarna er veel veranderde.

14 juli Parijs

(Credits Ninara)

Vandaag de dag wordt er jaarlijks groots uitgepakt. Zo is er in Parijs een militaire parade tussen Place de la Concorde en Arc de Triomphe. Mocht je dus rond deze tijd naar een camping in Zuid-Frankrijk op vakantie gaan, dan loont het om een stop te maken in Parijs.

Ook in veel andere Franse steden vinden deze parades plaats. Daarnaast organiseren veel gemeentes een groots vuurwerkspektakel. Ook zijn er vaak verschillende concerten.

Als je dus in deze periode op vakantie gaat naar Frankrijk, loont het zeker om na te gaan wat er op 14 juli in de buurt allemaal georganiseerd wordt.

Verblijf je bijvoorbeeld op één van onze campings in de Languedoc-Roussillon, dan kun je in Montpellier en Agde genieten van mooi vuurwerk. Ook in Argelès sur Mer wordt er op 14 juli een mooi vuurwerkspektakel georganiseerd. Zo kun je vanaf de campings La Sirène en La Chapelle ook genieten van het spektakel.

Vuurwerk

(Credtis Ninara)

Tour de France De Tour de France is het grootste sportevenement van Frankrijk en jaarlijks komen een aantal etappes erg dichtbij onze campings in Frankrijk. Het loont dus zeker om even het tourschema van 2016 te bekijken. In 2016 wordt er gestart in Mont Saint Michel met de proloog. Op 13 juli start de etappe in Montpellier. Mocht je dan op vakantie zijn op één van onze campings in de Languedoc-Roussillon, dan zit je erg dichtbij.

Verblijf je op onze camping in Annecy, dan kun je de etappe van 22 juli van dichtbij zien. Op deze dag wordt er gefinisht op de Mont Blanc. Een prachtige etappe!

Mocht je in juli op één van onze campings in de Ardèche verblijven, dan kun je de etappe Montélimar – Villars-les-Dombes op 16 juli live volgen.

Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan de Tour te volgen op de televisie?

Tour de France

(Credits Frans Berkelaar)

Klik hier voor het hele routeschema van de Tour de France in 2016!

Beleef de Heilige Lodewijk feesten in Sète van dichtbij Sinds de opening van de haven in 1966, worden de Heilige Lodewijk feesten in Sète georganiseerd. Dit eeuwenoude feest staat in het teken van de lokale sport ‘water jousting’. Hierbij zijn er twee teams met een grote roeiboot. Achterop de roeiboot is een verhoging waar een persoon voorzien van grote stok en schild staat. De boten varen op elkaar af en het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar van de plank af proberen te stoten. Ook zwemmen veel deelnemers de Sète over.

Daarnaast zijn er gedurende dit evenement in de stad overal verschillende bars en voorstellingen. Ook wordt er prachtig vuurwerk afgestoken. Een must-see voor als je in augustus op één van de volgende campings in de Languedoc-Roussillon staat: Les Mediterranées Beach Garden of Le Serignan Plage.

sete

(Credits Rob124)

Het vuurwerkfestival van Cannes Vanaf 1998 vindt er jaarlijks in de maanden juli en augustus het vuurwerkfestival van Cannes plaats. Ben jij een echte vuurwerkliefhebber, dan mag je dit evenement niet missen! Op 14, 21, 29 juli en 7, 15 en 24 augustus kun je vanaf de Croisette in Cannes het vuurwerk bewonderen dat op het water wordt afgestoken. Hier strijden verschillende vuurwerkkunstenaars om de felbegeerde Vestaalse Zilveren. Jij kunt ondertussen genieten van het meest mooie siervuurwerk. Als je hier geen heerlijk vakantiegevoel van krijgt…

Vanaf onze campings aan de Côte d’Azur is dit een echte aanrader.

Vuurwerk Cannes

(Credits Ludovick)

Meer informatie over het vuurwerkfestival van Cannes, kun je hier vinden!

Jaarlijks vindt er in juli het Nice Jazz Festival plaats. Op dit festival treden verschillende jazz grootheden vanuit de hele wereld op. De afgelopen jaren hebben Miles Davis, Air en Peter Gabriel hier al op het podium gestaan. Dit jaar konden de bezoekers van het festival genieten van Katie Melua, the Roots en Lauryn Hill. Naast deze grote namen is ook de locatie fenomenaal. De concerten vinden plaats in de Arènes en in Jardins de Cimiez. Zo bevind je je tussen de oude Romeinse bouwwerken genietend van verschillende optredens. 

Het Nice Jazz Festival vindt plaats van 19 tot 24 juli. Mocht je in deze tijd dus op één van onze campings aan de Côte d’Azur verblijven, dan loont het zeker om een avond te genieten van het Jazz festival.

Nice Jazz Festival

(Credits bastien09)

Andere evenementen in Frankrijk
Er zijn natuurlijk nog veel meer evenementen in Frankrijk die zeker een bezoek waard zijn. 

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: