Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 10-04-2018 | Actief

De leukste activiteiten voor kinderen in Italië

Een vakantie in Italië is natuurlijk genieten, maar je geniet nog meer als de kinderen het ook naar hun zin hebben. Onze medewerkers op de camping doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen het maximale uit de vakantie haalt. Natuurlijk wil je ook wat zien en ondernemen tijdens je vakantie in Italië. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van leuke parken en activiteiten in de verschillende regio’s in Italië!

Het Gardameer
Aan het Gardameer is er werkelijk voor ieder wat wils. Zeker voor kinderen is hier genoeg te ondernemen. Het grootste pretpark van Italië, Gardaland ligt vlakbij onze campings aan het Gardameer. Dit mooie park heeft meerdere spannende achtbanen en waterattracties, zodat je ook op de warmere dagen verkoeling hebt.

Blue Tornado Gardaland

(De Blue Tornado achtbaan in pretpark Gardaland (credits: Spencer Wright)

Naast Gardaland ligt het aquapark Caneva World met hoge glijbanen. Raas met grote snelheid naar beneden en geniet van je vakantie. Liever een dagje dieren spotten? Ga dan naar Parco Natura Vida. Dit park heeft een groot safari gedeelte waar je met de auto doorheen kunt rijden. Vanuit de auto kom je oog in oog met de leeuwen en giraffen, net alsof je op safari bent in Afrika.

Leeuw

(Credits: Tambako)

De Adriatische kust
Ook de Adriatische kust heeft genoeg te bieden voor kinderen. Zo kun je een bezoek brengen aan het park Gulliverlandia. Naast de vele attracties die het park rijk is, is er ook een aquarium en gedurende de dag zijn er verschillende shows.

Vanaf onze campings aan de Adriatische kust is ook het grootste waterpark van Italië bereikbaar, Aqualandia Jesolo. Dit park heeft gigantisch veel glijbanen, shows en grote baden waar de echte waterratten zich zeker niet zullen vervelen. Probeer zeker de Captain Spacemaker glijbaan. Dit is de hoogste glijbaan in Europa waar je met een rubberen boot erg hard en steil naar beneden gaat. Durf jij?

Aqualandia Jesolo

(Credits: Pavel Rybin)

Vanaf onze meer zuidelijker gelegen campings is het pretpark Mirabilandia een aanrader. Dit grote themapark heeft een uitgebreid aanbod met verschillende achtbanen en waterattracties. De echte thrillseeker kan zijn angsten trotseren in de Katun, een mysterieuze hangachtbaan.

Pretpark Mirabilandia

(Credits: Jeremy Thompson)

Toscane 
Aan waterpret zal het niet ontbreken in Toscane. Vanaf onze campings in Toscane kun je het waterpark Acqua Village bezoeken. Doe een wedstrijdje met het hele gezin van de heuvelglijbaan en trotseer je angsten in de ‘Kamikaze’ en ‘Anaconda’ glijbanen, uniek in Europa!

Glijbanen

(Bron: Youtube)

Een aanrader is een bezoek aan het Centro Carapax. Dit is het grootste reservaat in Europa waar schildpadden worden opgevangen. Hier kun je verschillende soorten spotten. Zo zijn er Italiaanse, maar ook verschillende exotische schildpadden. Mocht je hier op het juiste moment zijn, dan zou je zomaar getuige kunnen zijn van de jonge schildpadjes die voor het eerst kennismaken met de buitenwereld.

Schildpad

(Credits: Andrea Westmoreland)

Lago Maggiore
Voor kinderen is er in de buurt van onze campings aan het Lago Maggiore genoeg te beleven. Zo is het safaripark in Varallo Pombia een bezoek waard. Dit safaripark heeft een deel waar je met de auto leeuwen, giraffen en zebra’s kunt spotten. Ook is er een voetgangersdeel met nog meer dieren en een aantal leuke attracties.

Zebra

(Credits: Eric Borda)

Voor de avonturiers onder ons is het avonturenpark Gordola een aanrader. Dit park heeft een mooi en groot klimparcours tussen de bomen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden. Zo is er voor de kleintjes een apart survival parcours. Voor het zwarte survivalparcours moet je geen hoogtevrees hebben. Dit klimparcours ligt tussen de 8 en 15 meter boven de grond. Hier worden je survival skills echt op de proef gesteld!

Rome
Blijf je op één van onze campings bij Rome, dan mag een bezoek aan het grote waterpark Aquafelix niet ontbreken! Dit park beschikt over meerdere glijbanen en een groot golfslagbad. Zijn jouw kinderen dol op spelen, dan is het speelpark Gommalandia een bezoek waard. Dit park heeft veel met lucht gevulde speeltoestellen waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het park heeft een overdekt deel en een buitendeel. Naast de luchtkussens zijn er miniglijbanen en ballenbakken voor de kleintjes. De oudere jeugd kan zich uitleven op de stormbaan.

Gommalandia

(Credits: Gommalandia.it)

Sardinië 
Op Sardinië zijn er ook verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo is het park Sardegna in Miniatura een bezoek waard. Hier zijn verschillende gebouwen en bezienswaardigheden op Sardinië op schaal nagebouwd. Ook is hier een astronomie museum en een digitaal planetarium.

Daarnaast is er in de plaats Sarroch het waterpretpark BluFan. Hier is een groot aanbod van waterglijbanen voor eindeloos glijplezier. Even uitrusten kan op één van de mooie picknickvelden.

Toboga

(Bron: BluFan.net)

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: