Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 08-07-2024 | Inspiratie

De lekkerste barbecuerecepten voor op de camping

De zomer is nu echt begonnen en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de allerlekkerste barbecuerecepten. Of je nu lekker thuis bent of heerlijk geniet op een camping, met de barbecuerecepten uit deze blog zet je binnen een handomdraai een waar feestmaal op tafel.

Gerecht #1 De Rib Eye Cheeseburger
Ingrediënten:
600 gram Ribeye
1 el worcestershiresauce
1 ui
1 kropsla
4 plakken cheddar
8 stukken bacon
2 tl tabasco
1 tomaat
4 kadetten

Tijdens een barbecue mag een hamburger natuurlijk niet ontbreken. Je kunt werkelijk alle kanten op met dit gerecht. Probeer bijvoorbeeld eens zelf de Rib Eye Cheeseburger te maken. Het begint bij het snijden van 600 gram ribeye (vier burgers) in kleine reepjes en vervolgens in kleine stukken. Hierna kun je smaak aanbrengen met 1 eetlepel worcestershiresauce en wat peper. Vervolgens kun je de burgers een passende vorm geven.

Voeg zelf ook 1 ui en bacon toe aan de barbecue. Laat dit ongeveer zes minuten op de barbecue liggen en draai dit rond de drie minuten even om. De vier broodjes kun je doormidden snijden en ook eventjes op de barbecue leggen. Was de kropsla goed en snij deze in snippers voor op de burgers. Snijdt ook de tomaat in schijfjes zodat je deze straks met de snippers sla kunt toevoegen aan de burgers.

Als laatste grill je de burgers twee minuten op de barbecue en voor wat extra smaak kun je tabasco toevoegen. Om het geheel af te maken leg je een plakje Cheddar kaas gedurende twee minuten op de burger.

Nu kun je genieten van een zelfgemaakte Rib Eye cheeseburger!

Rib Eye Cheeseburger

Gerecht #2 Gemarineerde zalmfilet
Ingrediënten:
3 tenen knoflook
4 el ketjap manis
2 el balsamicoazijn
4 zalmfilets
1 tl sambal oelek
1 el lichtbruine basterdsuiker
4 el olijfolie

Ook visliefhebbers kunnen hun hart ophalen als het aankomt op barbecueën. Zo is de gemarineerde zalmfilet een echte aanrader. Hierbij maak je eerst zelf een heerlijke marinade van knoflook, ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Voeg ook sambal en zout toe en leg de zalmfilets in de marinade gedurende een uur. Keer de filets meerdere keren om.

Neem na een uur de zalm uit de marinade en laat deze even uitlekken. Hierna kun je de zalm gaan grillen gedurende zes minuten. Keer de zalm regelmatig om bestrijk de zalm met de marinade. Om het geheel af te maken kun je een schijfje citroen.

Zalmfilet

Gerecht #3 Een heerlijke frisse barbecue salade
Ingrediënten:
1 advocado
1/2 komkommer
5 radijsjes
8 cherry tomaatjes
1/2 sinasappel
1 rode ui
2 eetlepels witte azijn
3 eetlepels honing
3 eetlepels olijfolie
Verse mint

Ben je zelf niet zo’n vleesliefhebber, dan kun je deze gerechten prima afwisselen met bijvoorbeeld een frisse salade.

Snijdt als eerste komkommer, tomaatjes en radijsjes in plakjes. Een tip hierbij is om met een vork strepen te trekken over de komkommer zodat de dressing hier goed intrekt. Vervolgens snipper je een rode ui en schil snijd je de sinasappel in stukjes en voeg je deze toe aan het mengsel van de tomaten en komkommers.

Nu kun je de heerlijke dressing gaan maken. Gebruik hiervoor een kom en voeg een aantal lepels olijfolie toe. Verder voeg je twee eetlepels witte azijn en een grote schep honing toe. Je kunt de dressing naar eigen inzicht op smaak maken met peper en zout. Meng vervolgens de dressing door het mengsel van tomaten en komkommers. Tip: voeg fijne stukjes verse mint toe en garneer met advocado om het geheel af te maken.

Nu kun je de salade in de koelkast zetten zodat de dressing goed intrekt. Eet smakelijk!

Salade

Gerecht #4 Geroosterde marshmallows
Ingrediënten:
1 zak marshmallows
Pak lange satéprikkers

Wil je voor de kinderen het barbecueën ook gezellig maken? Dan zijn geroosterde marshmallows een goed idee. Prik een marshmallow op een lange satéprikker en laat de kinderen deze boven de barbecue houden. De truc is om de marshmallow regelmatig om te draaien. Als de buitenkant iets is verkleurt, is de marshmallow klaar. Pas wel op, want van binnen kunnen de geroosterde marshmallows erg heet zijn.

Marshmallows roosteren

Barbecueën op onze campings
Lijkt het je heerlijk om één van deze gerechten uit te proberen op vakantie? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Al onze Roan accommodaties zijn namelijk voorzien van een barbecue of grillplaat. Zo kun je gemakkelijk zelf een heerlijke avond tafelen op één van onze campings.

Heb je zelf nog een overheerlijk barbecue gerecht voor op de camping? Laat het ons dan weten!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: