Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 04-09-2014 | Inspiratie

De gaafste kampeerplekken

Als je wilt kamperen, dan heb je ontzettend veel keuze in bestemmingen, campings en soorten accommodaties. Dat is natuurlijk fijn, maar dat maakt het juist ook lastiger om te kiezen. En als echte kampeerliefhebber is het ook leuk om te kiezen voor een hele bijzondere kampeerplek of accommodatie. Zo kun je bijvoorbeeld een boomhut huren of kamperen in de sneeuw. En er zijn ook echt hele originele kampeerplekken te vinden. Wij zetten de gaafste kampeerplekken op een rij!

Overnachten in een boomhut
Als kind was boomhutten maken het leukste wat er is. Maar wist je dat je ook kunt kamperen in een boomhut? Er zijn diverse plaatsen over de hele wereld waar je een volledig ingerichte boomhut kunt huren. De boomhut zelf is natuurlijk al bijzonder, maar vanuit de boomhut heb je ook nog eens een heel mooi uitzicht over de omgeving! Hieronder zie je een paar voorbeelden van boomhutten die je kunt huren

Boomhut

Bron: Treehousepoint.com

Boomhut

Bron: Freespiritspheres.com

Kamperen in een iglo
Bij de gedachte krijg je het misschien al koud, maar je kunt ook kamperen in de sneeuw! Er is zelfs een camping vlakbij Finland met echte iglo’s! In Igloo Village moeten de warme slaapzakken en wollen sokken ervoor moeten zorgen dat je het niet koud hebt, als is het binnen de iglo’s toch maar -3°C tot -6°C. Wel warmer dan buiten, want daar kan de temperatuur tot wel -30°C zakken. Een onvergetelijke en romantische ervaring. Je moet natuurlijk wel lekker tegen elkaar aan kruipen om het warm te krijgen!

Iglo dorp
Iglo binnenkant

Bron foto’s: Gizmag.com

Slapen in een National Park
Als je in Amerika bent, dan mag een bezoek aan een van de prachtige National Parks niet ontbreken. Denk aan Yosemite Park, de Grand Canyon of Arches National Park. Maar wist je dat er in veel National Parks ook plekken zijn waar je je tentje neer mag zetten? Ervaar het echte kampeergevoel in een hele mooie omgeving. En dat levert natuurlijk ook hele fraaie foto’s op:

Kamperen in Nationaal Park

Bron: Valdosta.eu – Roosevelt Lake

Camping Thunder Valley

Waan je in de jungle!
Natuurlijk hebben we bij Roan ook hele gave kampeerplekken en accommodaties. Op camping Le Serignan Plage in Languedoc-Roussillon kun je bijvoorbeeld overnachten in een heuse jungle lodgetent. Genieten van het buitenleven in deze luxe tent met een oriëntaals tintje. De tent is geschikt voor maximaal 6 personen en is verder van alle gemakken voorzien zoals een uitgebreide keuken, eigen badkamer, een extra groot 2-persoonsbed en luxe tuinmeubilair en kussens. Genieten met een grote G! Hieronder een paar foto’s van de jungle lodgetent.

Lodgetent

Bron: Roan.nl

Je hoeft dus niet te kiezen voor een standaard kampeerlocatie en –accommodatie. Genoeg mogelijkheden om te overnachten op een originele locatie of in een bijzondere accommodatie!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: