Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 10-12-2018 | Lokale tips

De drie favoriete steden aan het Gardameer

Aan het prachtige Gardameer in Italië zijn genoeg dorpjes en steden te vinden. Drie van deze dorpjes springen er naar onze mening echt uit en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken tijdens je campingvakantie aan het Gardameer.

1. Salo

Gardameer regio

Houd je van luxe en een prachtige boulevard? Neem dan eens een kijkje in het dorpje Salo. Aan de westelijke kant van het Lago di Garda (Italiaans voor Gardameer) vindt je dit schitterende dorp. Geniet lekker van het zonnetje op een terras met een Italiaanse espresso of cappuccino om vervolgens de rest van het dorpje te verkennen, waaronder het mooie, oude Salo. 

2. Riva del Garda

Gardameer gebergte

Aan de koelere noordelijke oever van het Gardameer vind je Riva del Garda. Dit rustige, minder toeristische dorpje bezit alle restaurants en cafés waar jij Italië voor bezoekt. Proef de heerlijke pasta's en authentieke pizza's en geniet ondertussen. Ten noorden van Riva del Garda bevinden zich namelijk bergen met ontzettend veel mooie wandel- en fietspaden. Houd je van wandelen, fietsen of andere sportieve activiteiten dan is het dus absoluut de moeite waard om het ontzettend mooie Riva del Garda eens te bezoeken!

3. Lazise

Gardameer kleurrijke huisjes

Dan is er nog de zuidkant van het Gardameer. De plek waar de meeste zonuren zijn, maar aan de andere kant dan ook weer de meeste toeristen. Lazise was vroeger een bekende handelsplaats en tegenwoordig een toeristentrekker door het prachtige historische centrum. Een van de absolute hoogtepunten van Lazise is de wandelpromenade waar geen auto's of andere motorvoertuigen worden toegelaten. Aan de ene kant kijk je uit over het prachtige Gardameer en aan de andere kant kijk je naar authentieke Italiaanse gebouwen, een ander hoogtepunt is de oude haven van Lazise. Er liggen tal van leuke campings in Lazise.


Tot slot
Al met al zijn er dus ontzettend veel dorpen en steden om het Gardameer waar je kunt genieten van een luxe campingvakantie. Kies uit één van onze mooie campings aan het Gardameer en vier dé Italiaanse vakantie van je dromen.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: