Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 15-01-2015 | Inspiratie

De 5 meest fotogenieke plekjes in Europa

Als je op vakantie bent geweest dan is het natuurlijk altijd leuk om de vakantiekiekjes te laten zien aan vrienden en familie. Maar wat zijn nu mooie plekjes voor foto’s in Europa? Voor fotogenieke plekken hoef je echt niet heel ver te reizen, rondom de campings van Roan zijn er genoeg te vinden. En de lokale medewerkers van de campings weten natuurlijk als geen ander wat de mooiste plekken in de omgeving zijn. In dit artikel lichten wij er 5 uit.

Italië - Cinque Terre
Aangeraden door camping Le Pianacce

Cinque Terre

Cinque Terre ofwel de vijf rotsplaatsen in Italië mogen zeker niet in het rijtje ontbreken met meest fotogenieke plekjes in Europa. De rotsplaatsen worden gekenmerkt door kleurige huisjes op verschillende hoogtes die samen zorgen voor een prachtig beeld. Tijdens het wandelen door de verschillende plaatsen kom je bovendien heel veel kleurrijke bloemen tegen en heb je op sommige plekken een prachtig uitzicht over het water. Genoeg materiaal voor prachtige foto’s!

Frankrijk - De Dordogne
Aangeraden door 
camping Saint Avit Loisirs

Dordogne

In een eerder artikel hebben we al uitgebreid aandacht besteed aan de Dordogne, een prachtige streek in Frankrijk met een mix van natuur, cultuur en historie. Vergeet in deze omgeving ook zeker niet om een paar foto’s te maken. Hier vind je niet alleen een prachtig landschap, maar er zijn ook heel veel prachtige kastelen met fraaie tuinen die je kunt bezoeken en fotograferen. De mooiste foto’s maak je eigenlijk vanaf het water. Maak een kanotocht of een boottocht over de Dordogne of de Isle en geniet van alles wat deze mooie omgeving te bieden heeft.

Kroatië - Nationaal Park Krka
Aangeraden door camping Zaton Holiday Resort

Krka watervallen

Als je in Kroatië op vakantie gaat, dan is het een aanrader om het Nationaal Park Krka te bezoeken. Vooral vanwege de prachtige watervallen die natuurlijk een paar foto’s waard zijn. Dit unieke park is vernoemd naar de rivier de Krka die het park omsluit en het heeft een totale oppervlakte van 111 km². De grootste waterval in dit park is de Skradinski Buk. Deze loopt over een totale lengte van 800 meter, waar het water over 17 kleinere watervallen naar beneden valt. Er loopt een wandelroute van ongeveer een uurtje waar je vanuit verschillende hoeken een uitzicht hebt over de waterval. Zo kun je verschillende prachtige foto’s maken!

Slovenië - Maribor 

Maribor

Maribor is een oude bisschopsstad in het oosten van Slovenië, op zo’n 20 kilometer van de grens met Oostenrijk. Hier vind je onder andere Stara Trta, met 400 jaar de oudste wijnrank van Europa. Het levendige hart van Maribor verbindt de moderne tijd met de geschiedenis. De stad heeft bovendien een fraaie ligging aan de rivier De Drava en op de achtergrond zorgt het Pohorje gebergte voor een extra mooi beeld.

Oostenrijk – De Sölkpaß
Aangeraden door
camping Bella Austria

Solkpas

In Oostenrijk zijn vele wandelgebieden te vinden waar je prachtige foto’s kunt maken van de omgeving. Vooral een wandeling door de bergen zorgt voor veel fraaie uitzichten. Een bekende bergpas is de Sölkpaß. Deze 1709 meter hoge bergpas verbindt het Murtal en Ennstal en ligt op de grens tussen de Wölzer Tauern en de Schladminger Tauern. Geniet van de mooie vergezichten tijdens je wandeling en maak zoveel foto’s als je wilt.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit de vele fotogenieke plekjes in Europa. Mocht je één van onze campings bezoeken, vergeet dan zeker niet om de bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken én natuurlijk te fotograferen!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: