Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 09-04-2015 | Lokale tips

Culinair kamperen

Voor veel mensen is culinair genieten een belangrijk onderdeel van de vakantie. Nu is er natuurlijk vaak een supermarkt, friettent of restaurant aanwezig op de camping en je kunt zelf je maaltijd bereiden en eten op de camping of gezellig samen barbecueën. Maar het kan ook lekker zijn om er op uit te trekken en de restaurants in de omgeving van de camping te ontdekken. Daarom in dit artikel meer informatie over de culinaire mogelijkheden in de omgeving van een aantal campings in ons aanbod. Met tips van onze eigen lokale medewerkers!

Verfijnd genieten in de Dordogne

De Dordogne staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken. Of je nu een ‘menu du jour’ (menu van de dag) neemt in een auberge restaurant of je gaat uit eten in een van de sterrenrestaurants in bijvoorbeeld Perigueux, je zult altijd optimaal genieten

Dordogne

Tips van camping Saint Avit Loisirs in de Dordogne:
Volgens de medewerkers van camping Saint Avit Loisirs mag je vooral de restaurants op de pleintjes in de historische binnenstad van Perigueux niet missen. Restaurant Cochotte en Cie en restaurant O2 zijn echte aanraders.

Proef de streekgerechten in Cavallino
Cavallino is een schiereiland op 1,5 kilometer van Venetië (met de veerboot). Het schiereiland heeft fraaie zandstranden en een haven waar boten af en aan varen. Je kunt hier natuurlijk genieten van de typische Italiaanse keuken met pizza en pasta, maar ze hebben nog veel meer eigen, verse streekproducten te bieden zoals diverse soorten vis en fruit.

Vispizza

Tips van camping Marina di Venezia in Cavallino:
Camping Marina di Venezia ligt in het plaatsje Cavallino en dit is de meest gunstig gelegen camping ten opzichte van Venetië. Zij raden de volgende restaurants aan in de omgeving van de camping:

Oasis: een restaurant met een mooie ligging en bijzonder en kwalitatief hoogwaardig eten.
La Rondine: een restaurant & pizzeria met hele nette prijzen.
Vanin: een grote en goede pizzeria tegenover de camping.
La Pescador: een typische Italiaans restaurant in Treporti met pizza, vis- en vleesgerechten.
Il Ghebo: een grillrestaurant aan de Via Fausta.

De traditionele Dalmatische keuken
Dalmatië staat op culinair gebied vooral bekend om de vis- en schaaldieren. Ze hebben een geheel eigen manier van maaltijden bereiden. Ze koken, grillen of bakken het eten op een speciale manier. In dit gebied groeien veel soorten kruiden zoals basilicum, rozemarijn, salie en laurier die de gerechten een typische smaak geven. Traditionele restaurants die Dalmatisch eten op de menukaart hebben, worden ‘konoba’ genoemd.

Eten Dalmatië

Proef de veelzijdigheid van Oostenrijk

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar ook in Oostenrijk zijn diverse mogelijkheden om je culinaire hart op te halen. Het land heeft zich de laatste jaren ontwikkeld en is tegenwoordig een waar paradijs voor fijnproevers met diverse verse, lokale producten en specialiteiten zoals vis, wijn en natuurlijk de bekende Wienerschnitzel!

Wiener Schnitzel

Tips van camping Bella Austria in Steiermark:
De lokale medewerkers van camping Bella Austria hebben diverse aanraders qua restaurants in de omgeving van deze camping in Steiermark. Zo kun je voor goed eten terecht bij Gasthof-Pension Trattner in St.Peter am Kammersberg, Gasthotel Jerà am Fürtnerteich in Mariahof en Gasthof Dorfwirt in Teufenbach. Houd je van forel? Dan is het zeker een aanrader om te gaan eten bij Volz Mühle in St.Peter am Kammersberg. En voor de liefhebbers van bier ligt op 20 kilometer van de camping het middeleeuwse bierstadje Murau.

Wil je nog meer tips voor restaurants in de omgeving van de camping die je geboekt hebt? Vraag het gerust aan de lokale Roan medewerkers. Zij weten het beste wat er allemaal in de omgeving te vinden is!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: