Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 20-11-2021 | Inspiratie

Checklist voor het kamperen

Je kent het wel, je gaat binnenkort op vakantie en het is tijd om alle spullen in te pakken. Maar wat moet je nu allemaal meenemen? Je wilt er natuurlijk niet pas op de camping achter komen dat je iets bent vergeten. Een tandenborstel of shampoo kun je altijd nog kopen in de plaatselijke supermarkt, maar het wordt wat lastiger als je je paspoort niet bij je hebt. Daarom geven we een aantal handige tips zodat je zeker geen belangrijke dingen vergeet.

Niet vergeten in de auto
Reis je met de auto door Zwitserland, Oostenrijk en/of Slovenië? Dan heb je een vignet nodig. Een vignet voor Zwitserland en Oostenrijk kun je bij de ANWB kopen, een vignet voor Slovenië kun je pas bij de grensovergang kopen. Als je door Frankrijk reist, is het raadzaam om een alcoholtest aan boord van de auto te hebben. Voorheen was dit verplicht, het is sinds 2020 een advies. Voor een aantal grote steden (o.a. Parijs, Lille en Lyon) in Frankrijk is een milieu sticker op je auto verplicht. Heb je de sticker nodig? Bestel hem dan op tijd, de levertijd bedraagt tussen de 4 en 6 weken! Zorg er verder voor dat je de groene kaart van je auto, je rijbewijs, het kentekenbewijs, een Europees schadeformulier en de eventuele lidmaatschapskaart van een autoclub zoals de ANWB bij je hebt. En voor de navigatie heb je de juiste routekaarten en/of een navigatiesysteem met de juiste kaarten nodig. Reis je per elektrisch voertuig? Vergeet niet op voorhand te kijken naar de juiste laadpas. 

Alcoholtest

Reisdocumenten
Vergeet niet om je reisdocumenten mee te nemen, zodat je die bij de receptie van de camping kunt laten zien. Het kan verstandig zijn om voor jezelf een kopie van de reisdocumenten bij te hebben. Schaf een ID-cover paspoort aan zodat je BSN nummer en identiteitsnummer worden afgeschermd bij eventuele kopieën van je document. Vergeet daarnaast niet om de reisverzekeringspas(sen) mee te nemen. Daar staat vaak ook het telefoonnummer op wat je kunt bellen bij spoedgevallen. Deze kun je voor de zekerheid ook in je telefoon zetten.

Paspoort voor je huisdier
De paspoorten en de identiteitsbewijzen van je hele gezin moet je natuurlijk bij je hebben tijdens de vakantie, maar wist je dat je voor honden en katten ook een Europees dierenpaspoort bij je moet hebben? In dit paspoort staat de naam, het adres, de beschrijving en identificatienummer van het huisdier en de data van de inentingen. Wanneer je van plan bent met je huisdier binnen de EU te reizen, dan is een inenting tegen hondsdolheid verplicht.

Huisdierenpaspoort

Voor onderweg

Het is altijd handig om voldoende spulletjes voor onderweg mee te nemen. Hierbij valt te denken aan eten en drinken, afvalzakjes, toiletpapier en verfrissingsdoekjes. Denk ook aan de nodige ontspanning voor jezelf en de medereizigers zoals CD’s met leuke muziek, een DVD-speler, spelletjes voor onderweg en een tablet/iPad. Tegenwoordig heb je vele apps waarmee de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Zo download je hier onze Roan Autobingo kaart met verschillende items die de kids om hen heen kunnen vinden onderweg. Wie alle items van de kaart als eerst vol heeft, roept bingo!

Autobingo

Geldzaken
Zorg ervoor dat je de benodigde bankpassen en eventuele creditcards bij je hebt. Check vooraf voor de zekerheid of je met je bankpas in het buitenland kunt pinnen. Bij sommige banken kan dit standaard uitgeschakeld zijn. Zorg er daarnaast voor dat je het telefoonnummer / alarmnummer hebt waarmee jouw bank in het buitenland te bereiken is bij vragen en voor het blokkeren van pasjes. Deze kun je ook opslaan in je telefoon. Het is altijd goed om wat contant geld bij je te hebben, omdat je niet overal met je pinpas kunt betalen.

Op medisch gebied
Ook op medisch gebied is het belangrijk om de juiste zaken bij je te hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je de passen van de zorgverzekering bij je hebt en de benodigde medicijnen. Voor sommige mensen kan het belangrijk zijn om een medisch paspoort bij te hebben en als je last hebt van reisziekte kun je hier speciale reistabletten voor meenemen. Verder kan het handig zijn om een EHBO-trommel, een pincet, ORS, Norit, een muggenmiddel zoals DEET, een reservebril en een tekentang bij te hebben.

In de bungalowtent, lodgetent of stacaravan
Onze bungalowtenten, lodgetenten en stacaravans die je kunt huren zijn altijd zeer goed uitgerust, zodat je van alle gemakken voorzien bent. Denk aan een compleet ingerichte keuken, comfortabele bedden en de nodige meubels binnen en buiten. Als je de handdoeken, strandlakens en het linnengoed niet bijgeboekt hebt dan dien je deze zelf te meenemen. Verder kan het handig zijn om wasmiddel, afwasmiddel, vuilniszakken, koffie/koffiefilters, theezakjes en kruiden mee te nemen.

Compleet ingerichte keuken in onze stacaravan Premium Plus Lounge

Compleet ingerichte keuken in onze stacaravan Premium Plus Lounge

Wat je verder nog nodig hebt
Verder kun je natuurlijk zoveel meenemen als je wilt, wat je nodig hebt en wat in de auto past. Denk aan zwemkleding, zonnebrillen, slippers, zonnebrand en aftersun, maar ook waterschoentjes en zwembandjes voor de kinderen. En om op regen voorbereid te zijn is het goed om een paraplu en laarzen mee te nemen. Tenslotte kun je ook een reisgids /taalgids, reiswekkertje, schrijfgerei, adressenlijst, woordenboek en de benodigde film- en fotoapparatuur meenemen.

Wij hebben een handige paklijst voor je gemaakt met een overzicht van de spullen die je zeker niet moet vergeten als je naar de camping gaat. Deze kun je hier downloaden.

Naast de hierboven genoemde zaken kun je natuurlijk nog veel meer naar eigen wens inpakken en meenemen, maar dit zijn in ieder geval alvast een aantal belangrijke punten waar je rekening mee kunt houden!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: