Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 21-07-2017 | Roan

Camping Union Lido: al 60 jaar een begrip

Roan Luxury Camping Holidays wil dit jaar een camping uit het aanbod extra in het zonnetje zetten: camping Union Lido aan de Adriatische Kust in Italië. En dit heeft een speciale reden: deze topcamping bestaat dit jaar namelijk 60 jaar! En daar mogen ze natuurlijk trots op zijn. Wij vertellen je meer over deze camping, de geschiedenis en de nieuwe ontwikkelingen.

De geschiedenis van Camping Union Lido

Camping Union Lido ligt op het schiereiland Cavallino, ongeveer 1,5 kilometer van Venetië (met de veerboot). Dit schiereiland begon 2000 jaar geleden als bloeiend centrum waar paarden werden gefokt. In de 9e eeuw werd het een verlaten eiland na de overstromingen van de Piave. Dankzij de rijke vegetatie werd Cavallino later een belangrijke leverancier van fruit, groenten en vis voor Venetië. Na de Tweede Wereldoorlog werd het helaas weer een arm gebied en werd het voor de bevolking steeds lastiger om te leven. Totdat twee zakenlieden, Angelo Macola en Ignazio Vok, op het idee kwamen een camping op dit eiland te creëren.

In 1955 was camping Union Lido een feit. Een camping in een natuurlijke omgeving, speciaal gericht op NSU fabrieksarbeiders die bereid waren om vanuit Duitsland naar Cavallino te reizen. De camping beschikte toen al 24 uur per dag over warm en koud water voor het wassen en douchen, eerste hulp en een dokter op het terrein en alle faciliteiten die een kampeerder nodig heeft zonder het park te hoeven verlaten. Er was zelfs een mobiele kerk beschikbaar!camping_union_lido_vroeger.jpg

 

Bron: Unionlido.com

Camping Union Lido was toen nog een stuk kleiner dan vandaag de dag. De receptie was een eenvoudig houten gebouw en de bar en het restaurant lagen direct aan het strand met uitzicht over de Adriatische Zee. Er waren kampeerplaatsen, maar ook eenvoudige bungalows voor de mensen zonder tent of caravan. De camping heeft zich de jaren daarop snel ontwikkeld tot een begrip in deze regio en één van de topcampings in Europa.

Een complete gezinscamping

Camping Union Lido is uitgegroeid tot een camping waar zelfs de meest verwende vakantieganger alles wat ‘ie zich maar kan wensen’ vindt. De camping beschikt over tal van faciliteiten zoals een supermarkt, wasserette, kapsalon, fietsverhuur en diverse winkeltjes. Er zijn maar liefst 8 restaurants, variërend van Italiaans tot internationaal eten. Verder kun je ’s avonds in de Cavanaclub terecht voor karaoke, shows en muziek.

show.jpgVoor de actieve vakantiegangers zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden. Je kunt er leren surfen, duiken, golven of tennissen. Daarnaast is er een fitnesscentrum en een trimbos op de camping aanwezig. In de kidsclub worden de kinderen vermaakt onder leiding van Nederlandse animatie voor de vakantiegangers die bij Roan geboekt hebben. De kinderen kunnen zich ook uitleven op een heuse mini-kermis met een achtbaan en een waterbaan. Een compleet park voor het hele gezin!

mini-kermis.jpg

Uitbreiding van het waterpark in 2015

Dat de camping 60 jaar bestaat betekent zeker niet dat de camping stil staat qua ontwikkelingen. De camping beschikt over 2 zwemparadijzen: aquapark Laguna en aquapark Mare. Ze zijn momenteel druk bezig met een forse uitbreiding van aquapark Laguna met tweebaans glijbanen, een kasteel met maar liefst vier glijbanen en waterspelletjes, een spraypark en extra ligplaatsen! Op de foto’s hieronder zie je de plattegrond van het vernieuwde waterpark en foto’s tijdens de ontwikkeling. 

nieuwe_glijbaan.jpg

camping_union_lido_uitbreiding_1(1).jpg

Wij feliciteren camping Union Lido van harte met hun 60-jarig bestaan en wij wensen iedereen die dit jaar op deze camping verblijft ontzettend veel plezier!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: