Bezoek Rome met kids!

Roan Luxury Camping Holidays | 14-04-2020 | Eigen ervaringen

Bezoek Rome met kids!

Met kinderen naar Rome klinkt niet voor iedereen direct als een goed idee maar uit eigen ervaring kunnen wij vertellen dat het zeker aan te raden is met kinderen naar Rome te gaan. Collega Joyce bezocht de stad vorig jaar met haar gezin en verbleef tijdens hun campingvakantie in Rome op camping Fabulous.

Verblijf op een camping in Rome

Camping Fabulous ligt net buiten het centrum van Rome, ideaal voor een campingvakantie met het gezin! Geniet van alle faciliteiten van de camping én het prachtige Rome, tevens liggen de stranden van Ostia ook op maar 10 kilometer afstand. Op deze camping in Rome zullen jullie vast en zeker een heerlijke vakantie beleven. Camping Village Fabulous ligt naast een doorgaande weg waar je op de bus kunt stappen naar het dichtstbijzijnde metrostation. Daar stap je gemakkelijk over op de metro waarna je binnen korte tijd in hartje Rome bent.

Je bekijkt de stad op een heel andere manier

Kinderen hebben nou eenmaal andere interesses dan volwassenen, zorg er dus tijdens jullie vakantie in Rome voor dat het leuk blijft voor iedereen. Onze tip voor een leuke vakantie met kinderen in Rome? Pak de plattegrond erbij en laat iedereen een paar bezienswaardigheden aankruisen die ze graag willen bezoeken. Er zijn metrostations door de hele stad dus je kunt gemakkelijk dichtbij een bezienswaardigheid uitstappen.

Wat kun je bezoeken met kinderen in Rome?

Wij kozen er voor om per dag een bepaald deel van de stad te bezoeken zodat we hier lekker op ons gemak konden rondslenteren, ijsjes konden eten, gebouwen konden bekijken en dat de kinderen tussendoor ook lekker konden spelen in de speeltuin of een rondje konden maken in de draaimolen. Wij kozen onder andere voor een bezoekje aan het Colosseum, de Spaanse trappen, de Trevifontein, het Pantheon, Piazza del Popolo en de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad in Rome.

De kinderen kozen voor een dagje dierentuin in het prachtige park Villa Borghese. Elke vakantie komt er bij ons wel een dierentuinbezoekje voorbij! Tijdens onze wandeling door het grote park naar de dierentuin Bioparco di Roma ontdekten de kinderen steeds weer nieuwe leuke plekjes om te spelen, mooie poorten en grote vijvers waar je o.a. kunt roeien. We picknickten in de speeltuin om vervolgens de charmante, knusse dierentuin te ontdekken. Een heerlijk dagje Rome met de kinderen! Het volgende dat ze uitkozen was een bezoekje aan de bekende rommelmarkt (de Porta Portese markt) in de typisch Italiaanse wijk Trastevere. De markt is enorm en de kinderen keken hun ogen uit! Na de nodige aankopen hebben we nog door de oude wijk gewandeld en heerlijk gegeten in een lokaal restaurantje.

Op avontuur in Rome

De kinderen vonden het heerlijk om naast het zwemmen en spelen op de camping op avontuur te gaan in de stad. Bijna alle gebouwen zijn hier mooi en staan lang niet allemaal staan aangeschreven als bezienswaardigheid. Je ziet dus veel meer onbekendere bezienswaardigheden en mooie gebouwen, tijdens je verblijf in Rome met kinderen, die je anders waarschijnlijk had overgeslagen.

Onze campings in Rome

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar ons campingaanbod in Rome? Bekijk dan hier op welke topcampings je Roan Luxury Camping Holidays allemaal tegenkomt

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: