Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 16-02-2018 | Lokale tips

Bezienswaardigheden in Toscane

Toscane is een fantastisch gebied dat centraal ligt in Italië. Het is de droombestemming voor iedere toerist. Het is de bakermat van de Renaissance. De regio profiteert van de zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt en van de bescherming door de Apennijnen. De winter is gematigd, de zomer warm, de lente en herfst regenachtig. Er is in Toscane zeer veel te beleven. Hierbij een top 10 van bezienswaardigheden.

1. Florence

Florence Italië

Iedere toerist moet Florence bezocht hebben. Het is de hoofdstad van de regio Toscane. Deze stad biedt zeer veel bezienswaardigheden. Er zijn leuke pleintjes en prachtige musea. Je kunt er heerlijk door de vele kleine staatjes dwalen en verrast worden door de indrukwekkende Duomo, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio en nog veel meer andere prachtige gebouwen. Bezoek ook zeker naar de Piazzale Michelangelo waar je deze schitterende stad goed kunt overzien. Je kunt hier heerlijk genieten op één van de vele terrasjes.

2. De toren van Pisa

Toren van Pisa

Een van de bekendste torens ter wereld is toch wel de toren van Pisa. Het is een toeristische trekpleister. De klokkentoren behoort tot de kathedraal van Pisa. Hij is niet alleen scheef, maar is ook krom gebouwd. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het mooie uitzicht dat je hebt over de stad Pisa. Het is ook een aanrader om door de stad Pisa te wandelen en te genieten van de vele smalle straatjes en pleintjes, als je hier dan toch bent bezoek deze stad dan zeker!

3. Siena

Siena

De stad Siena is misschien wel de mooiste stad van Italië. In het hart van de stad wordt jaarlijks de beroemde paardenrace “Il Palio’’ gehouden. De stad heeft mooie historische gebouwen zoals de Palazzo Pubblico met de Torre del Mangia en de Duomo. Het is een heuvelstad die je zeker bij een tocht door Toscane moet bezoeken.

4. De Chiantistreek

Druivenveld

De streek is een wijnbouwgebied ten zuiden van Florence. Deze streek is een van de bekendste wijnstreken ter wereld en beroemd om de uitstekende rode wijnen. Er zijn talloze wijnboeren waar je als bezoeker zeker de wijn moet gaan proeven. Er is ook een heuse Chianti Classico-tocht. Deze tocht brengt je naar talloze pittoreske dorpjes en wijngaarden. Daarbij heb je tijdens de tocht prachtige uitzichten over de streek.

5. Arezzo

Arexxo historisch steekspel

De stad Arezzo is minder bekend dan bijvoorbeeld Florence. Toch is de stad een echte Toscaanse parel. Het is een Etruskische nederzetting. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de Piazza Grande (hoofdplein van de stad), de Kathedraal van Sint Donatius en de Romaanse kerk uit de 12e eeuw Santa Maria della Pieve. De kerk bestaat aan de voorzijde uit drie opgebouwde lagen die naar boven toe steeds meer zuilen bevatten. Tweemaal per jaar wordt er in de stad het historische steekspel gehouden der Saracenen. Er worden daarbij middeleeuwse kostuums gedragen.

6. Lucca

Lucca Toscane

Lucca is een Etruskisch stadje en ligt vlakbij de kust. Het is een van de rijkste steden van Noord-Italië. Een bezoek is een absoluut hoogtepunt van je vakantie in Toscane. De hele stad is ommuurd door Middeleeuwse wallen. De straten in de stad zijn opgebouwd volgens een rechthoekig schaakbordpatroon. Dat wil zeggen dat de straten loodrecht op elkaar zijn aangelegd. Verder kun je Piazza Anfiteatro, de kerk San Michele in Foro bezoeken. Het Piazza Anfiteatro stamt uit de tweede eeuw en is in de loop der eeuwen volgebouwd met gebouwtjes, paardenstallen, opslagplaatsen en een gevangenis.

7. San Gimignano

San Gimignano

Op een heuvel, in het hart van Toscane ligt de toeristische trekpleister San Gimignano. Het stadje is beroemd door de talloze middeleeuwse torens. Het is een van de best bewaarde stadjes uit de middeleeuwen en daarom wordt het ook zo druk bezocht. Het stadje beschikt over smalle straatjes waar het heerlijk toeven is.

8. De Etruskische kust

Etruskische Kust

De Etruskische kust is een uitstekende vakantiebestemming. Het is één van de mooiste kuststreken van Italië. De mogelijkheid om volledig tot rust te komen is er ruimschoots aanwezig. Er zijn talloze zandstranden en het klimaat heeft een mild karakter. Je kunt er ook mooie wandelingen maken door de prachtige natuur.

9. Elba

Het eiland Elba

Het eiland Elba is vooral bekend door de ballingschap van Napoleon Bonaparte. Het is na Sicilië en Sardinië het grootste eiland van Italië. Je kunt er prachtig duiken en het eiland verkennen op je gehuurde scooter. Het is er rustig en het eiland is rijk aan natuurschoon.

10. De Duivelsbrug

Duivelsbrug Toscane

Devil's bridge - Credit: Jo Christian Oterhals

In de buurt van Lucca is er een spookachtige brug, ook wel de “Duivelsbrug” genoemd. De brug is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Hij werd gebouwd als onderdeel voor een pelgrimsroute. Ondanks dat hij moeilijk te vinden is, is een bezoek aan de brug zeker de moeite waard.

Ben je geinspireerd geraakt door deze bezienswaardigheden in Toscane? Zoek niet verder naar andere tips en bezienswaardigheden, bekijk ons uitgebreide campingaanbod in Toscane!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: