Bezienswaardigheden in de Ardèche

Roan Luxury Camping Holidays | 23-04-2020 | Lokale tips

Bezienswaardigheden in de Ardèche

Het mooie Ardèche staat bekend om haar prachtige natuur, maar dit is niet het enige wat de Ardèche te bieden heeft. Zo is de Ardèche bijvoorbeeld gelegen in het zuidoostelijke gedeelte van Frankrijk, wat betekent dat je gedurende je vakantie kan rekenen op prachtig weer. Waarom de Ardèche het hart van menig toerist sneller laat kloppen en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn, zullen door ons op een rijtje worden gezet.

Pont d’Arc

Wanneer je het over de Ardèche hebt mag één bepaald onderwerp niet ontbreken, namelijk de indrukwekkende omgeving en natuur. Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden is de Pont d’Arc. Over het ontstaan van de brug gaan veel mooie verhalen rond, maar de geschiedenis leert ons dat de brug toch echt is ontstaan door de natuur. Doordat de Pont d’Arc een prachtige stukje natuur is, is er ook veel belangstelling voor. De 59 meter lange en 54 meter hoge brug wordt namelijk niet overgeslagen gedurende een vakantie in de Ardèche. Voor wat afkoeling kan je met de kano of kajak naar de rivier afdalen en uren vertoeven op een van de strandjes. Pont d’Arc is een onderdeel van de Gorges de l ’Ardèche, een rivierkloof waar je met een kano doorheen kan varen en op mooie plekjes kan aanmeren. Waaronder dus de Pont d’Arc.

Aven d’Orgnac

Voor een uitdagende activiteit ben je in Aven d’Orgnac aan het juiste adres. Deze bekende grot die gelegen is in de buurt van het stadje Vallon-Pont-d’Arc is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of met de auto. Om uiteindelijk de bijzondere grotten te bewonderen zal er eerst een flink stuk moeten worden afgedaald. Tijdens de rondleiding zal de gids verschillende interessante dingen vertellen over hoe de grot is gevormd. De grot heeft een oppervlakte van 3 hectare en heeft vanzelfsprekend ook veel te bewonderen. Van druipstenen tot indrukwekkende zalen, Aven d’Orgnac heeft het allemaal! Aven d’Orgnac is daarom ook zeker een aanrader om gedurende een vakantie in de Ardèche te bezoeken.

Vogüé

Het kasteelstadje Vogüé is een uniek stadje gelegen aan de rivier de Ardèche. Dit stadje is het bezoeken waard, zeker omdat het is opgenomen in het Franse culturele erfgoed. De belangrijkste bezienswaardigheid is het chateau de Vogüé, dat hoog tegen de rotsen is opgebouwd. In dit kasteel worden ook vaak afwisselende voorstellingen gegeven en bovendien is het uitzicht alleen al het bezoeken van dit kasteel waard. De stad zelf maakt ook indruk door de middeleeuwse uitstraling die in veel straten te bewonderen valt. Zo staat Vogüé vol met kerkjes, restaurants en middeleeuwse straten met stenen huizen. Eén van die straten is de la Rue des Puces. Nadat je het stadje Vogüé hebt ontdekt is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Zo zijn er genoeg restaurants waar je kan genieten van typisch Franse gerechten. Kortom zeker het bezoeken waard.

Naar de camping in de Ardèche?

Ben je benieuwd naar ons campingaanbod in de Ardèche? Bekijk dan hier welke topcamping het beste bij je past!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: