Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 07-06-2018 | Evenementen

Beleef de Tour de France 2018!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, over ruim een week start het grootste sportevenement van het jaar; de Tour de France! Vanaf een aantal campings van Roan heb je de mogelijkheid een kijkje te gaan nemen bij deze populaire wielertocht. In deze blog zetten wij een aantal interessante wetenswaardigheden en praktische informatie voor je op een rij.

De route van de Tour de France
De 105e Tour de France start zaterdag 7 juli 2018 op het eiland Ile de Noirmoutier, ter hoogte van Nantes. In 3 weken tijd gaan de renners weer een uitdagend parcours af leggen om uit te vechten wie er op zondag 29 juli als winnaar over de finish rijdt op de Champs-Élysées in Parijs. De echte publiekstrekkers zijn de typische kasseienrit én de finish boven op de Alpe d'Huez.

De kasseienrit
Voor het eerst sinds 2015 zitten de welbekende kasseien weer in de Tour. In de 9e etappe van de Tour de France, op zondag 15 juli, kunnen de kasseien-specialisten hun klasse weer laten zien! Tussen Arras en Roubaix moeten de renners 15 kasseienstroken overleven.

De Alpe d'Huez
De bergetappe op de ‘Hollandse berg’ ofwel de Alpe d’Huez wordt gereden in de 2e week, op donderdag 19 juli. Om in Alpe d’Huez te komen moeten de wielrenners 21 haarspeldbochten trotseren in ruim 13,8 kilometer. Bocht nummer 7 wordt de Nederlandse bocht genoemd en dat is de plek waar tijdens de Tour de France de meeste Nederlandse supporters verzamelen. Maar dat is niet de reden waarom dit de Hollandse berg genoemd wordt, dit komt door de in het verleden behaalde successen op deze berg door de Nederlandse wielrenners Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Peter Winnen en Gert-Jan Theunisse. Er zijn twee Nederlandse wielrenners geweest die de Tour de France gewonnen hebben, Joop Zoetemelk in 1980 en Jan Jansen in 1968.

Hollandse Berg


De wielrenners op de ‘Hollandse’ berg/ Alpe d'Huez

De deelnemers van Tour de France
In totaal starten er 22 teams in de Tour de France. 18 teams hebben een licentie voor de UCI World Tour 2018 en 4 ProContinentale teams hebben een wildcard ontvangen. Elk team bestaat uit 8 deelnemers en komt daarmee komt het totaal aantal deelnemers op 176. Of al deze 176 renners ook daadwerkelijk zullen verschijnen aan de start van de Tour de France zullen we moeten afwachte.

Campings bij de Tour de France
Vanaf een aantal campings van Roan is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij één van de etappes van de Tour de France 2018. In onderstaand overzicht hebben we voor je op een rijtje gezet hoever het rijden is vanaf de camping naar het Tour parcours.

Plaats Etappe Camping en afstand
Noirmoutier-en-LÎle-Fontenay-Le-Comte 1 Camping La Dune des Sables (komt langs de camping)
Fourgères-Chartres 7 Camping La Vallée (+/- 2 uur rijden)
Annecy-Le Grand-Bornard 10 Camping L'Ideal (+/- 30 min)
Albertville-La-Rosière 11 Camping L'Ideal (+/- 30 min)
Bourg d'Oisans-Valence 13 Camping Le Ranc Davaine (+/- 2 uur rijden)
Camping Aluna Vacances (+/- 2 uur rijden)
Camping Le Grand'Terre (+/- 2 uur rijden)
Millau-Carcassonne 15 Alle campings Languedoc (+/- 1 uur rijden)
Camping La Sirène (+/- 1,5 uur rijden)
Camping La Chapelle (+/- 1,5 uur rijden)
Carcassonne-Bagnères-de-Luchon 16 Alle campings Languedoc (+/- 1 uur rijden)
Camping La Sirène (+/- 1,5 uur rijden)
Camping La Chapelle (+/- 1,5 uur rijden)

We wensen alle supporters veel plezier bij het aanmoedigen van de renners van de Tour de France. Heb je nog tips nodig over de routes in de buurt van de campings dan kun je natuurlijk ook altijd terecht bij onze campingmedewerkers ter plaatse!

Onze gasten over boeken bij Roan: